Loading...

Bijzonder overnachten in een Abdij

Abdij Rolduc Kerkrade (Limburg)

Was jij altijd al nieuwsgierig hoe het voelt om in een klooster te overnachten? Een van de belangrijkste religieuze monumenten van Nederland, Abdij Rolduc (Kerkrade), stelt maar liefst 160 kamers beschikbaar voor een bijzondere overnachting

De abdij is meer dan 900 jaar oud én behoort tot een van de top 100 UNESCO monumenten van Nederland. Wanneer je slentert door de oude kruisgangen, de rococobibliotheek bewondert tijdens een rondleiding, tot rust komt in de prachtige abdijkerk of de meer dan 900 jaar oude crypte afdaalt, realiseer je je dat Abdij Rolduc een unieke beleving is!

Hotel Rolduc

Het hotel biedt twee verschillende kamertypes aan. Zo kun je kiezen voor een economy kamer. Deze twee sterren kamers beschikken over een slaapkamer met wastafel en/of douche. De overige sanitaire voorzieningen bevinden zich gezamenlijk op de gang. Luxer zijn de comfort kamers. Deze kamers (drie sterrenniveau) beschikken over een eigen badkamer, slaapkamer, flatscreen tv en telefoon. Op alle kamers heb je gratis Wifi.

De omgeving

Abdij Rolduc ligt in een heuvelachtig wandelgebied op de grens van Nederland en Duitsland. In de directe omgeving van Abdij Rolduc kun je wonderschone wandelingen maken. Behalve voor wandelaars leent deze omgeving zich ook erg goed om te fietsen. Zuid-Limburg heeft een fietsroutenetwerk van 600 km lang met ca. 100 knooppunten. Download via de VVV Zuid-Limburg tien bijzondere fietsroutes. De fietsknooppuntenkaart Zuid-Limburg is te koop bij de hotelreceptie. Zo kun je de omgeving optimaal ontdekken. Daarbij komt ook nog dat de abdij door de ANWB is erkend als ANWB Fiets-servicepunt. Dit betekent dat je gratis een fiets-servicebox van de organisatie tot je beschikking krijgt waarmee je eventueel je fiets kunt repareren.

Origineel overnachten

Prijzen beginnen vanaf € 60,- euro per nacht op basis van twee personen. De prijs is exclusief toeristenbelasting à € 1,50 per persoon per nacht.

Pin It on Pinterest