Loading...
21 juli 2017#

Uniek: Een nachtje slapen in de Bijenkorf

De Bijenkorf houdt van bijen. Helaas wordt de helft van alle bijensoorten ernstig bedreigd door gebrek aan voedingsrijke bloemen en het gebruik van bestrijdingsmiddelen. Onder de naam Let’s Bee Kind helpt de Bijenkorf de bij overleven. En jij kunt helpen door een nachtje te komen slapen in één van de Bijenkorf filialen.

In augustus veranderen alle filialen van de Bijenkorf voor één nacht in de meest bijzondere bed & breakfast van Nederland: de Bijenkorf Bee&Bee.

8 augustus: Amsterdam
16 augustus: Rotterdam
16 augustus: Utrecht
23 augustus: Den Haag
23 augustus: Amstelveen
30 augustus: Eindhoven

De Bijenkorf Amsterdam

De Bijenkorf Amsterdam

Iedere de Bijenkorf Bee&Bee is maar 1 nacht geopend voor twee gasten. Je hebt dan na sluitingstijd de Bijenkorf helemaal voor jezelf. Alle ruimte en rust dus om samen met een personal shopper eens lekker uitgebreid te gaan shoppen. De store manager neemt je mee voor een kijkje achter de schermen en de conciërge is de hele nacht beschikbaar voor als je niet kunt slapen.

Je slaapt in een comfortabel bed op de winkelvloer, er staan nog een paar mooie cadeaus voor je klaar en natuurlijk wordt er de volgende dag voor openingstijd een heerlijk ontbijt geserveerd.

Reserveer jouw kans op een overnachting

De prijs voor deze bijzondere ervaring is € 250,-. Dit bedrag schenkt De Bijenkorf aan The Pollinators, een platform dat zich met acties, donaties en voorlichting inzet om de bij te helpen overleven. Hiernaast doneert de Bijenkorf voor elke overnachting ook nog eens € 250,- extra.

Deze unieke belevenis is (per filiaal) maar voor twee personen weggelegd. Reserveer nu en vertel met wie en waarom jij de nacht door wil brengen in de Bijenkorf.

> Reserveer hier jouw kans op deze unieke overnachting

22 mei 2017#

Blijf slapen in de Efteling en beleef de langste dag van het jaar in het park

Zaterdag 17 juni 2017 is alweer de 3e editie van het Efteling Midsummer Festival. Een uniek festival op de meest feeërieke plek van Nederland. Geniet met je vrienden, naast de attracties, van heerlijk eten en drinken. Luister samen naar muziek en geniet van het verrassende programma van de zeven Midsummer Areas.

Efteling Midsummer Festival

Koop je tickets

Voor het Efteling Midsummer Festival heb je aparte tickets nodig. Er zijn twee soorten tickets verkrijgbaar. Met een combi-ticket geniet je al vanaf 14:00 uur van de langste dag van het jaar. Met een avond-ticket ben je vanaf 19:00 uur welkom. Het festival duurt tot 01:00 uur, buitenattracties sluiten om 00:00 uur.

> Koop hier tickets voor het Efteling Midsummer Festival

Blijf je ook slapen in de Efteling?

Wil je meerdere dagen genieten van de Efteling én ook naar het Efteling Midsummer Festival? Boek dan een sprookjesachtig arrangement in één van de bijzondere accommodaties van de Efteling.

> Bekijk & boek een bijzondere accommodatie

Efteling Midsummer Festival

21 december 2016#

Dit zijn de populairste accommodaties van 2016

Deze (té) gekke slaapplekken waren in 2016 favoriet bij onze bezoekers:

Sterrenkubus

Sterrenkubus

Bijzonder overnachten in knusse huisjes in het Overijsselse Lattrop-Breklenkamp. Dankzij een raam naar de sterrenhemel op het dak slaap je hier onder de sterrenhemel.

Love Bubble liefdesnestjes

Romantisch overnachten in een Love Bubble

Een super-romantische plek voor verliefde stellen. De Love Bubbles vind je op diverse plekken in het land en bieden alles wat je nodig hebt om samen met je geliefde 21 uur (of langer) onder te duiken en pas aan het einde van je verblijf weer tevoorschijn te komen.

Hobbitwoning

/sprookjesachtig-slapen-in-een-hobbitwoning/

Half onder een heuvel overnacht je in de schoot van moeder aarde. Geïnspireerd op de sprookjesachtige huisjes van de Hobbits staat een replica Hobbitwoning in Castricum waar je super-origineel kunt overnachten.

Duurzame Zwerfhut op de Veluwe

Zwerhut op de Veluwe

In samenwerking met Natuurmonumenten zijn deze zwerfhutten gebouwd met hout uit het aangrenzende bos. De gehele inrichting is hier van hout, zelfs de lampen.

Boomsuite

Boomsuite

Deze Boomsuites in Flevoland zijn geen gewone boomhutten maar luxe suites die aanvoelen als een moderne hotelkamer in de bomen.

Vliegtuig

Vliegtuigsuite

Op vliegveld Teuge tussen Apeldoorn, Zutphen en Deventer heb je dit gehele vliegtuig tot je beschikking compleet met bubbelbad en infrarood sauna.

Kampeervlot

Kampeervlot

Per kano peddel je naar je eigen kampeervlot, ver weg van alle drukte en verscholen tussen het riet. De hutten zijn niet over land te bereiken.

Hidden House

Hidden house

Dit luxe vakantiehuisje is ontworpen door een kunstenaar. Optisch lijkt dit een klein schattig vakantiehuisje maar het grootste gedeelte zit onder de grond. Hier vind je zelfs een complete thuisbioscoop.

Ecolodge

Ecolodge in de Biesbosch

Een drijvende hotelkamer in de Biesbosch. Dichterbij de natuur kun je in Nederland bijna niet komen.

> Bekijk hier alle bijzondere overnachtingen

21 december 2016#

Deze bijzondere Belgische accommodaties waren het populairst in 2016

Dit waren in 2016 de meest populaire accommodaties op OrigineelOvernachten.nl in België:

Natuurhuisje in de Ardennen

oo-top10-natuurhuisje

Dit bijzondere natuurhuisje ligt op een prachtige plek op de flanken van een heuvel. Vanuit het huis heb je dan ook een prachtig uitzicht over de bosvalei. Er zijn drie kamers in dit vakantiehuisje. Het hele huis huren kan ook.

Treinvakantiewoning

Treinvakantiewoning

Een ouderwets M2 treinrijtuig is omgetoverd tot een comfortabele vakantiewoning in Landen tussen Brussel en Luik.

Kampeervlot

Kampeervlot

Rust en ruimte op de Limburgse Maasplassen. Trek eropuit met dit Kampeervlot en kies zelf je overnachtingsplek. Geen drukke jachthavens of aanlegsteigers, maar midden in de natuur.

Gerestaureerde Windmolen uit 1816

Vakantiewoning in een windmolen

In de Vlaamse Ardennen staat de ‘Reus van Horebeke’, een oude Windmolen die stamt uit 1816 en tegenwoordig dienst doet als vakantiewoning voor 5 personen.

Traditionele Tipi

Traditionele tipi in de Ardennen

Origineel overnachten in een traditionele tipi met prachtig uitzicht. Geen overdreven luxe maar terug naar de natuur.

Boomhut

Boomhut in België

Deze bijzondere boomhut staat op een domein in De Laars van Henegouwen. De Boomhut bestaat uit een volledig glazen voorkant met uitzicht op het bos in de omgeving.

Kerk in Mechelen

oo-top10-mechelen

In het centrum van Mechelen staat een voormalige kerk die is omgebouwd tot een luxe ****sterren hotel. Slaap onder de authentieke bogen en glas-in-lood ramen.

Het Godshuis

Het Godshuis

Dit enorme 19e eeuwse Kloostergebouw in Oost Vlaanderen voelt bijna koninklijk aan. In de catacomben van het klooster vind je wellnesscentrum.

Luxe hooischuur

Luxe hooischuur in België

Een romantische Droomsuite welke is gevestigd in de voormalige hooischuur. De accommodatie biedt volop wellnessmogelijkheden. Een echte gettaway voor twee.

> Bekijk hier alle bijzondere overnachtingen in België

20 november 2016#

Leuk voor kinderen: Een nachtje op Stoomschip De Rotterdam

Ahoy Maatje,

Wist je dat je als een echte kapitein kunt komen logeren op het SS Rotterdam?

Kom, stap aan boord en neem een kijkje in de rijke geschiedenis van mijn schip.
Nee, ik ben niet dronken. Dit zijn zeemansbenen. Wat dacht je dan!

Ik zal me even voorstellen, ik ben Kapitein Kaap en dit is mijn schip, het SS Rotterdam, La Grande Dame.

Leuk voor kinderen- Een nachtje op Stoomschip De Rotterdam

Van 1959 tot 2000 hebben wij de wereldzeeën bevaren, samen met onze vrienden; Binkie, DolleFien, Trotse Albert en Sloepie. Verre reizen hebben we gemaakt, naar exotische oorden. Over ruwe, grijze wateren en spiegelgladde oceanen, onder heldere sterren en door stevige stormen.

Prachtig is ze, vind je niet? Wist je dat ze wel 228 meter lang is?
Toen ze gebouwd werd, vonden sommige mensen haar een beetje té modern want ze was haar tijd ver vooruit. Maar dat wende snel en in elke haven waar we aanmeerden, werden we opgewacht door vele bewonderaars.

Ach, wat een mooie tijd was dat.
Wist je dat Kroonprinses Beatrix aan boord was tijdens onze allereerste reis naar New York?
Maar ik dwaal af…

Leuk voor kinderen- Een nachtje op Stoomschip De Rotterdam

Tegenwoordig liggen we aan de kade in onze thuishaven Rotterdam en kun je, samen met je ouders of opa en oma, bij ons logeren in onze ruime, knusse Family Rooms.

Als hooggeëerde gast betreed je het ‘kids check-in trapje’ en word je ingecheckt als echte kapitein op het SS Rotterdam. Je ontvangt je eigen welkomstbrief en een flessenpost om naar je familie te sturen. Ook krijg je een kapiteinspaspoort en in je kamer ligt een kleine verrassing voor je klaar.

Leuk voor kinderen- Een nachtje op Stoomschip De Rotterdam

Kom lekker spelen in de kinderhoek die ik speciaal voor jou heb ingericht of leer alles over mijn schip tijdens de speciale kinderrondleiding ‘Uitzwaaien & Zwaaien’. Tijdens deze rondleiding kun je allerlei vragen beantwoorden in je Kapiteinspaspoort en zo een echt Kapiteinsdiploma behalen. Onderweg leren we je de morse code en en kun je een kijkje nemen in de machinekamer. Cool hé.

ssrotterdamkids4

Ook kun je bij ons heerlijk eten en spelen in het Lido Restaurant.
Je kunt hier zelfs je kinderfeestje vieren.

Pak je tas en scheep je snel in.
Dan gaan we samen op een leerzaam avontuur.

> Bekijk hier de beste deals voor een nachtje slapen op SS Rotterdam (via Trivago)

29 juli 2016#

Kamperen in leegstaande panden

To Many Places is een nomadisch hotel dat leegstaande panden bezet. Zo worden authentieke locaties zoals een oude kerk, fabriek of zelfs een ​oud fort omgetoverd tot een mooie slaapplek voor mensen die graag eens op een originele wijze willen overnachten.

Emmy Polkamp bedacht dit concept als afstudeerproject aan de Design Academy in Eindhoven om bewustzijn over en tijdelijke waarde in leegstaande gebouwen te creëren in leegstaande gebouwen in een stad. Ook biedt dit hotelconcept een alternatief voor traditionele hotels.

Van 4 t/m 14 augustus is To Many Places dé indoor festival camping van Theaterfestival Boulevard in De Mengfabriek in Den Bosch. Als gast slaap je in het Koudijs Kafé in het monumentale deel van De Heus, in een tent die omgetoverd is tot hotelkamer. Uiteraard is er in dit knusse tentje een plekje om je kleding netjes op te hangen en je bagage op te bergen. Ontbijten doe je waar en wanneer je dat zelf wilt; voor je tent of op bed.

To Many Places werkt met een gezamenlijke keuken omdat het sociale aspect van kamperen natuurlijk niet mag ontbreken. Maar, een ritje naar de supermarkt is niet meer nodig. In de keuken vind je een bak met jouw tentnummer, deze wordt in de ochtend gevuld met lekkere en steeds wisselende ingrediënten. Ook ligt hierbij een receptenkaart gebaseerd op de aanwezige ingrediënten zodat je zelf een lekker ontbijtje kan bereiden zonder te veel na te hoeven denken. Vakantie!

Voor € 100 per tent (een tent is geschikt voor 1 of 2 personen) kun je al een nacht komen logeren, inclusief ontbijt. Reserveer hier je plekje.

Kamperen in leegstaande panden

Logeren in bijzondere leegstaande panden

Logeren in bijzondere leegstaande panden

15 juli 2016#

Tips voor een bijzondere overnachting in de zomervakantie

Nog even en het is weer zomervakantie.
De laatste schoolweken verlopen losjes, in de gangen hangt een verwachtingsvolle sfeer.
Het klaslokaal wordt opgeruimd, de rapporten uitgedeeld.
Eindelijk breekt de laatste schooldag aan.
Voor de laatste keer je pauzehapje ruilen, het laatste voorleesuurtje, tafels en stoelen verhuizen naar het nieuwe lokaal.
Afscheid nemen van juf of meester, zwaaien naar je vriendjes en vriendinnetjes.
De grote vakantie is begonnen. Tijd voor avontuur.

Zet je pilotenbril maar op, we vertrekken naar Zweden, bestemming Luchthaven Arlanda, Stockholm. Hier kun je, in het Jumbo Stay hotel, slapen in een heus vliegtuig, een oude Boeing 747 die 31 jaar lang de wereld heeft rondgevlogen.
En als we dan toch in Zweden zijn; in het Treehotel in Harads kun je als marsmannetje slapen in een ufo.

Overnacht je liever in een trein? In Racour, België staan twee ouderwetse treintuigen uit 1958 die omgebouwd zijn tot knusse en luxe vakantiehuisjes.

Slapen in een trein

Ook dichter bij huis kun je grootse avonturen beleven.

Wat dacht je van slapen op 17 meter hoogte in een havenkraan in Harlingen? Dan heb je pas echt een stoer verhaal te vertellen, straks na de vakantie.

Wat minder hoog, maar net zo leuk; de Droomboom, in Landal Miggelenberg. Hier kun je heerlijk slapen en via je eigen glijbaan naar beneden roetsjen.

Boomhut van Landal

In Safaripark Beekse Bergen kun je in slaap vallen tussen de leeuwen, in België tussen de beren. Op Camping de Pampel in een holle boomstam, in Slagharen in een wigwam en in een drakenei op Camping het Schinkel.

Slapen in een boomstam

Verkleed je als piraat, piloot of stewardess en kom logeren in Het Land van Jan Klaassen op Camping Dromenland, waar je kunt slapen in een piratenboot, helikopter of pipowagen.

Ons avontuur eindigt in Buitenhotel ‘De Vreemde Vogel’ in Vlaardingen.

Hier kun je overnachten in de ‘Vuurvogel‘, een brandweerhuis met knalrode blusbus of in raket ‘De Spacemees‘, waar je als stoere astronaut een gewichtsloze tocht door het oneindige heelal kunt maken, terwijl je ouders in het lanceerstation slapen.

Let er wel op dat over zes weken de school weer begint.

Slapen in een raket

5 juli 2016#

Origineel overnachten in poptempel Paradiso

Altijd al willen slapen in een concertzaal waar Prince, David Bowie en The Rolling Stones optraden? Het kan deze zomer in de Amsterdamse poptempel Paradiso. Via Airbnb maak je kans op een bijzondere overnachting in de beroemde concertzaal.

De overnachting in Paradiso is slechts voor drie gelukkige stellen beschikbaar. Ben je geïnteresseerd dan dien je een motivatiebrief te sturen. De drie leukste worden uitgekozen voor een overnachting.

Als je wordt geselecteerd dan hoef je over ruimte niet in te zitten. Zo staat het comfortabele bed in een slaapkamer van 500 vierkante meter, heb je de beschikking over tientallen toiletten, 200 veilige kluisjes à 2 euro per stuk en kun je relaxen in de onlangs geheel gerenoveerde loungeruimte.

Ook is het mogelijk de kantoren, coulissen, kleedkamers en backstageruimte te bekijken op tijden dat het personeel aanwezig is. Tussen 18:00 uur en 10:00 uur zijn jullie dan alleen. Een beveiliger staat bij de voordeur.

Het idee kwam naar boven omdat de zaal in 2018 50 jaar bestaat. Omdat er deze zomer op drie dagen geen programma is, werd besloten deze actie dit jaar al te houden.

Wil je kans maken op deze unieke overnachting? Lees dan alle informatie hier op Airbnb.

Overnachten in Paradiso

Overnachten in Paradiso

29 juni 2016#

Origineel overnachten in een boekenkast

Ben jij ook zo iemand die graag in bed leest? Met een zaklamp onder de dekens, urenlang, terwijl je eigenlijk zou moeten slapen omdat morgenvroeg de wekker weer gaat?

Dan is Book & Bed in Tokyo echt iets voor jou. In dit ‘boekenhostel’ slaap je namelijk in een enorme boekenkast, omringd door meer dan 1700 Engelse en Japanse boeken. Er hangen zelfs boeken als kunstwerk aan het plafond.

Tegenover de gigantische boekenkast staan loungebanken, met comfortabele kussens.

Via een trap, die ook gebruikt wordt om boeken te pakken uit het hogere gedeelte van de kast, klim je, met je favoriete boeken onder de arm, naar je houten slaapverblijf. De compacte slaapruimtes zijn niet veel groter dan een normaal eenpersoonsbed, maar meer heb je, als boekenwurm, ook niet nodig om lezend in slaap te vallen.

Een overnachting in de boekenkast kost ongeveer €40,-.

Het hostel, dat al liefkozend ‘de boekenhemel’ werd genoemd, wil gaan uitbreiden naar 3000 boeken.

Slapen in een boekenkast

Slapen in een boekenkast

Slapen in een boekenkast

27 juni 2016#

Origineel overnachten in een kunstobject

Een kunstobject waarin je kunt overnachten, dat is Solid Family. Het is ontwikkeld door Boomhuttenfest voor UrbanCampSite 2013. Boomhuttenfest is een doorlopend social design project opgezet door ontwerpers Sander Borsje en Tobias Krasenberg.

oo-blog-solidfamily

Dit bijzondere ontwerp is gebaseerd op de geometrische vormen van de Platonic Solids: vijf afgesloten ruimten met als buitenoppervlak identieke vlakken, lijnen en hoeken. Aan weerszijden is een tweepersoonsbed geplaatst, waardoor je hier met z’n vieren kunt overnachten. Boomhuttenfest wilde hiermee een object realiseren waar met de hele familie van genoten kan worden. Bijzondere, gedeelde ervaringen maken onze relaties immers sterker.Het is gemaakt van gerecyclede materialen, zo is het hout eerder gebruikt als podiumdecoratie voor het dancefestival Mysteryland.

De Solid Family staat opgesteld op BouwLab Nijmegen. BouwLab is een proefveld voor het nieuwe wonen, waar een actueel beeld gegeven wordt van de ontwikkelingen die gaande zijn op het gebied van wonen, leven en stadmaken. In een aantal bijzondere objecten en tiny houses wordt de bezoeker uitgenodigd om alternatieven te beleven en om met elkaar in gesprek te gaan (bekijk hier het programma)

Dit object is te boeken via Airbnb.

Pin It on Pinterest