Loading...
28 januari 2019#

3x origineel overnachten in drijvende woningen

Zou je wel eens op het water willen overnachten, maar zie je een verblijf op een wiebelende boot niet echt zitten? Geen enkel probleem! Je kunt tegenwoordig ook terecht in drijvende woningen: zo heb je wel de lusten, maar niet de ‘lasten’. We selecteerden drie accommodaties die ook geschikt zijn voor de niet-waterratten onder ons.

Drijvende woning in Deventer

In het Havenkwartier van Deventer vind je het Waterhuis, een accommodatie die zijn naam eer aandoet. Je slaapt hier in een volwaardige drijvende vakantiewoning in de haven. Vanuit het inpandige balkon krijg je vrij zicht op de haven of de vrachtschepen. Het drijvende huis telt maar liefst drie verdiepingen, biedt plek voor vier personen en heeft alles wat een vakantiewoning op het land ook zou hebben.

Meer over Het Waterhuis

Slapen op een woonark aan de IJssel

Bij Ecostay de IJsvogel slaap je tussen de watervogels midden in het groen. Deze woonark ligt aan de uiterwaarden van de IJssel, aan een 80 meter lange steiger die dwars door het riet loopt. De woonark bevat twee zelfstandige vakantieappartementen. Appartement ‘De IJsvogel’ is geschikt voor vier personen en bevat een tweepersoonsbed en slaapbank, een keuken, sanitair en woonkamer. Buiten ligt een houten buitenterras op je te wachten. ‘De Parelduiker’ is geschikt voor zes personen komt overeen met De IJsvogel, maar heeft een groot tweepersoonsbed, een tweepersoons bedbank en twee eenpersoons bedbanken.

Meer over Ecostay de IJsvogel

Overnachten in een watervilla

Watervilla de Roerdomp ligt in Friesland, in natuurgebied de Wijde. Deze accommodatie is alleen per (korte) boottocht te bereiken. Eenmaal daar vallen de vele hoge ramen gelijk op. Dat betekent: prachtige uitzichten! Binnen vind je drie slaapkamers met ieder een eigen badkamer, een woon-/eetgedeelte, een open keuken, sauna en jacuzzi. Ook is er een overdekte veranda met gemeubileerd terras. Dit is pas luxe verblijven op het water!

Meer over Watervilla de Roerdomp

Pin It on Pinterest