Loading...
9 oktober 2018#

3x slapen op grote hoogte in een kraan

Industrieterreinen met hoge hijskranen zijn allang niet meer bedoeld voor alleen de bouwvakkers. Sterker nog, een aantal exemplaren zijn nu juist bedoeld voor degenen die juist even niet aan het werk zijn! Stap in de lift en laat je omhoog brengen: wanneer je wakker wordt in een van deze kranen en je het uitzicht ziet, garanderen we je dat je het liefst nooit meer naar beneden wilt.

1. Crane Appartement – Amsterdam

Pak vanaf Amsterdam Centraal het pontje richting de KNSM-werf en je ziet ‘m al snel tevoorschijn komen: het Crane appartement. Een monumentaal ‘gebouw’ uit 1957 dat je helemaal voor jezelf hebt, en dat je vrij uitzicht over het IJ en de rest van de stad geeft. Hier verblijf je niet in de oude statige panden van de (toeristische) binnenstad, maar zit je juist in een industriële, moderne setting, ver weg van de massa. In het interieur zijn veel items en kenmerken van de oorspronkelijke functie van het gebouw terug te zien. Hoog bovenin vind je een volledig uitgeruste keuken, woonkamer en slaapkamer. De badkamer is inclusief ligbad en aparte regendouche. Kortom: hier heb je alles wat je nodig hebt voor een wel heel origineel verblijf in de hoofdstad!

Meer over het Crane Appartement

2. Faralda Kraanhotel – Amsterdam

Iets verderop, op de NDSM-werf vind je Kraan 13, oftewel Faralda Kraanhotel. Vroeger een hijskraan, nu een rijksmonument én bijzonder hotel. Je slaapt hier op 50 meter hoogte in een van de drie luxe suites met ieder een eigen thema. Helemaal bovenin staat een jacuzzi in de buitenlucht voor je klaar: hoe tof is het om vanaf deze plek de rest van de stad te zien liggen? Verwacht in je suite twee verdiepingen met een luxe kingsize bed, een losstaand bad en een comfortabele zithoek. En dat allemaal in het op derde na hipste gebied ter wereld!

Meer over het Faralda Kraanhotel

3. Oude Havenkraan – Harlingen

Wie liever wat meer natuur om zich heen wenst, kan beter richting Friesland afreizen. In Harlingen staat een oude havenkraan waar je op 17 meter hoogte verblijft. Je mag zelf de kraan draaien, zodat je je eigen uitzicht kunt bepalen. Zo kun je zomaar een panoramisch beeld op de Waddenzee krijgen! Daarnaast is er een tweepersoons stortbad aanwezig, overnacht je in het voormalige machinehuis in een speciaal ontworpen bed en staan er stoelen van Charles Eames op je te wachten. Daarnaast heb je toegang tot je eigen dakterras.

Meer over deze oude havenkraan

Pin It on Pinterest