Woonwagen in jaren 30 sfeer met hottub

 • Nederland
 • Groningen
 • Doezum

Leven en wonen in de woonwagen van Omke Siebren brengt je terug naar het leven in de jaren 30 van de vorige eeuw op het Friese platteland. Ongecompliceerd, eenvoudig en rust in de natuur. Met de 'tobbe' (hottub) van Pake.

 • 1 tot 2 personen
 • Huisdieren niet toegestaan
 • In de natuur, Bij de boer
 • Gratis Wifi

Leven in de Woonwagen van Omke Siebren

Deze retro woonwagen is een kopie van de woonwagen van Omke Siebren die als stoelenmatter met zijn gezin in de jaren '30 van de vorige eeuw, over het Friese platteland trok. Siebren zijn beroep was vervangen of repareren van de biezen matten in de stoelen. Met vrouw Tjits en zonen Doeke en Bauke trok Siebren getrokken door een Fries paard langs boerderijen en huisjes. In kleine buurtschappen zette hij de wagen in de berm, ging langs de huizen om kapotte stoelen op te halen en een dag later weer terug te brengen. Bijna iedereen bezat stoelen met biezen bedekking. De biezen haalde Siebren van een boer die langs het Burgummer meer woonde en waar een deel van de waterkant begroeid was met biezen. In ruil voor een weekje werken in de hooibouw had Siebren weer genoeg biezen. Het leven in de woonwagen was eenvoudig. Er staat een houtkacheltje in, waar water op verwarmd wordt en er is een driepits petroleumstel. Siebren en Tjits aten wat voor handen was en wat ze soms in ruil voor werk kregen. Een zijde spek, wat eieren en karnemelk. Veel karnemelk want er werd veel boter gemaakt op het Friese platteland. Meer over de geschiedenis van Omke Siebren is te lezen in het boek in de woonwagen. Het leven is met eenpansgerechten op een peteroleum stel, je eigen houtjes hakken en koffiewater verwarmen op de kachel. De geur van vers brood, samen met de geur van het landleven. Een eitje zoeken in het nabije kippenhok, pruimen plukken in de pruimentijd. Je eigen aardappels rooien, rode bessen plukken. Kortom compleet terug in de tijd.
Lees meer
Toon op kaart
Lauwerslodge - Woonwagen van Omke Siebren

Origineel omdat

 • Nostalgisch leven in een oude woonwagen
 • Eenvoudige leven in de sfeer van jaren dertig.
 • Wegdromen in een knusse bedstee die ook op lange mensen is berekend
 • Voor rustzoekers, romantici, natuurliefhebbers, lezers en wandelaars, kortom voor jou !

Beschikbaarheid

Selecteer een gewenste datum.

Hoe boeken?

Je boekt direct bij de eigenaar.


Wat je moet weten

 • Inchecken vanaf 17:00
 • Uitchecken tot 11:00
 • Aantal personen Maximaal 2 personen
 • Huisdieren Niet toegestaan
 • Parkeren Gratis
 • Wifi beschikbaar
 • Minimum verblijf 2 nachten
 • Ontbijt van Omke Siebren Ontbijt zoals Omke Siebren, met het beste van het platteland in het seizoen. U krijgt  een mandje met  lokale producten en met recepten voor twee keer ontbijten. Vraag naar de mogelijkheden.

De woonwagen van Omke Siebren

Een woonwagen voor twee en van ‘gemakken’ uit die tijd voorzien. Een houtkacheltje en een peterolie stel. Een heerlijke knusse bedstee. Er is geen elektriciteit, ( je kunt wel je mobiel opladen). Het is dus echt terug in de tijd. Maar dat heeft z’n charme. 's Ochtend wakker worden met fluiten vogels, je drinkt je thee of koffie op je balkon of op de tuinbank in de zomer. In de woonwagen bestaat de 'keuken' uit een tafel met peteroleumstel, (slow cooking), bestek en pannen zijn aanwezig evenals basisgereedschap en servies. Je bakt een lekker eitje op het petroleumstel. De dag kan beginnen. 's avond bij het kacheltje, een oud Fries spelletje doen of lekker een boek lezen. Totdat de Fries zegt: 'ik lûk it sajet oer de hakken'. Of terwijl, ik trek de sokken uit. Uitrusten in een knusse bedstee. De badkamer in een apart huisje achter de woonwagen heeft een originele houten douchecabine en wastafel. Een biotoilet staat in dezelfde ruimte.

Extra beleving

Naast gebruik van de tobbe van Pake, een 'hottub' is er voor extra beleving een mandje met ontbijt voor 2 dagen (€ 15,00) of met boodschappen voor maaltijden tijdens 2 dagen/nachten twv € 50,- bij te boeken. Het voedsel is volgens het seizoen en gepast voor 2 personen en bereiding in het kleine 'keukentje' op de woonwagen. Voorbeeld menu: In de ochtend Potstro met Friese keukenstroop en een eitje. In de middag bruine stoet/ brea met nagelkaas of aalbessenjam en karnemelk/ melk. In de avond, gebakken aardappelen (soms uit eigen tuintje), met sla (ei van Fries hoen) en uitgebakken spek.

Omgeving het grensgebied van Friesland en Groningen

De woonwagen ligt op de grens van Friesland en Groningen, tegen het natuurgebied de Doezumermieden aan. Bij wandel - en fietspad. Vlak bij een boomgaard met oude rassen vruchtbomen. Op het erf lopen Groninger meeuwen (kippen), Ardenner rooien (Kalkoenen), Lobke en Beike, twee Friese stabij’s. Op 25 minuten rijden van de stad Groningen en op 35 minuten van de stad Leeuwarden. 25 km van de Waddenzee en de boot naar Schiermonnikoog.


Prijs inclusief

De prijs is inclusief genieten en niets doen.

Bijkomende kosten

Schoonmaakkosten Per verblijf
€ 35,-
De woonwagen dient bezemschoon opgeleverd te worden.
Nutsvoorzieningen Per nacht
€ 7,50

Optioneel bij te boeken

Fietshuur Per persoon
€ 10,-
standaard fiets, minimaal 2 weken voor aankomst bestellen
Hot tub Per verblijf
€ 15,-
Het hottubpakket bestaat uit handdoeken, badslippers, vers water, droog hout, aanmaakblokjes. Vooraf schoongemaakt bad. Vervolggebruik € 10,00 per keer.
Diner Per verblijf
€ 50,-
Wil je eten zoals Omke Siebren in de jaren '30? Bestel dan een mand met regionaal en duurzaam eten en recepten voor twee dagen. Geschikt voor bewreiding in de woonwagen, met het keukengerei wat voor handen is.

Annuleringsvoorwaarden

Je boekt direct bij de eigenaar van deze accommodatie. Na (aan)betaling gelden onderstaande annuleringsvoorwaarden van de verhuurder:

Volledige restitutie wanneer je binnen 48 uur na het reserveren annuleert, mits de incheckdatum ten minste 14 dagen later is. 50% restitutie wanneer je ten minste 7 dagen voor het inchecken annuleert. Geen restitutie wanneer je minder dan 7 dagen voor het inchecken annuleert.


Woonwagen in jaren 30 sfeer met hottub

 • Nederland
 • Groningen
 • Doezum
vanaf € 70,- per nacht

Beschikbaarheid

Selecteer een gewenste datum.

Hoe boeken?

Je boekt direct bij de eigenaar.

Snelcode: 1358

Ook origineel: