Off-The-Grid slapen in de mais

 • Nederland
 • Noord-Brabant
 • Deurne

Design slaapwagen “PIET 3.0”: Basic kamperen op een platte wagen bij de boer. Hoog en droog logeren op het veld midden in de natuur. Lekker met 2en helemaal basic weg zijn van de bewoonde wereld zonder andere gasten.

 • 1 tot 2 personen
 • Huisdieren niet toegestaan
 • In de natuur, Bij de boer
 • Geen Wifi

Off-The-Grid Kunstobject- Slaapwagen Piet "3.0"

Kamperen hoog en droog op een kant en klare oude gerestaureerde platte wagen in een kunstobject. In deze design-slaapwagen wagen kun je lekker met zijn tweeën even helemaal weg zijn van de bewoonde wereld, met je blote voeten door het gras lopen en hoor je in de verte de koeien loeien en de schapen blaten. s’ Avonds in het pikkedonker is de sterrenhemel hier heel goed te zien. Van mei t/m oktober kun je hier heel origineel kamperen midden in de vrije natuur op ons land rondom onze actieve melkveehouderij, zonder andere gasten om je heen, het is dus GEEN camping. Met een zonne-energie-lader ter beschikking een eco-toilet, een wasgelegenheid met koudwater (warmwaterzak op zonne-energie) heb je verder niemand nodig om even het vrije leven gevoel te ontdekken. Als je zin hebt kan je een vuurtje maken en lekker je eigen potje koken. In de wagen bevindt zich een bed met daarop een 2 persoonsmatras met matrasbeschermer. Via het originele melktrapje klim je in de wagen. Je ligt dus lekker hoog en droog voor als er eens een muisje of egeltje op bezoek zou komen. Eveneens zijn er stoelen, een tafel en een tafellampje. Buiten de wagen bevindt zich een vuurkorf met barbeque mogelijkheid. Kussen, slaapzak of dekbedovertrek, bed- bad- en huishoudlinnen en toiletartikelen breng je zelf mee, evenals overige kampeerspullen. Er is geen verwarming en op het lampje op tafel na geen licht of stroom, dit hoort niet bij deze wijze van kamperen, vinden wij. Back to basic dus en dat geeft rust en ruimte. Je krijgt van ons een fijn plekje op het land met mooi uitzicht. Je bent hier even helemaal weg van de wereld. Met de loeiende koeien op de achtergrond kijkend naar de sterrenhemel. Wat heb je nog meer nodig?
Lees meer
Toon op kaart
Schooteindhoeve - Design Slaapwagen Piet 3.0

Origineel omdat

 • Midden in de natuur
 • Basic logeren voor avonturiers
 • Bijzondere slaapwagen ontstaan uit een kunstproject
 • Eco-vriendelijk

Beschikbaarheid

Selecteer een gewenste datum


Wat je moet weten

 • Inchecken vanaf 15:00
 • Uitchecken tot 11:00
 • Aantal personen Maximaal 2 personen
 • Huisdieren Niet toegestaan
 • Parkeren Voor aan de weg
 • Wifi geen
 • Bijkomende kosten 2 euro per persoon toeristenbelasting per nacht.
 • Periode Te reserveren van 1 mei t/m 31 oktober
 • Bagage Het is een klein stukje wandelen vanaf uw parkeerplek (er is een kruiwagen voor uw bagage).
 • Minimum verblijf 2 nachten

Off the grid basic logeren op het veld midden in een maisveld in de natuur.

Hoe kwam deze wagen tot stand: Foodlab de Peel heeft de volstrekte anonimiteit van voedsel in de regio doorbroken dmv. van het koppelen van 5 boeren aan 5 kunstenaars. Zij zijn hiermee in okt. 2015 gestart op de DDW. Samen dichtten ze de kloof tussen boeren en burgers en werken ze in een broedkamer aan de maatschappelijke transitie van de veehouderij in Brabant. Het Project FoodlabPeel is een gebiedsgericht project van bkkc, ZLTO en het Peelnetwerk onder de vlag van het landelijke programma Agri Meets Design. Dit project heeft gezorgd voor verrassende, creatieve en vernieuwende oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken voor nu en in de toekomst en is afgesloten op de DDW in okt.2016. De vraag die aan de kunstenaar stelden was: ” Hoe kunnen we het onthaasten wat gasten doen op onze boerderij meer verbinden met de veehouderij”. Ontwerper Ester v.d. Wiel uit Rotterdam is hiermee aan de slag gegaan en haar “Schetsen in de toekomst” heeft als eindproduct dit kunstobject in de vorm van een slaapwagen opgeleverd. Samen hebben zij binnen dit gebiedsgerichte kunstproject volgens de familietraditie, een gemengd familiebedrijf voor 2020 ontwikkeld. Op basis van de toekomstplannen van de kinderen zijn toekomstscenario’s geschetst waar de grote schaal van de intensieve melkveehouderij van vader en oudste zoon harmonieus samenwerkt met een reeks van kleinschalige bedrijfstakken van de andere gezinsleden. Door het introduceren van een structurerende infrastructuur, de zichtkoe, het toekomstige mantelzorgbedrijf voor de jongste zoon en een nieuw mobiel gastenverblijf is een leesbaar erf ontstaan. Een blauwdruk dat een handvat biedt voor beslissingen die nu voor de toekomst genomen moeten worden. Om een optimale slaapwagen voor het gemengde bedrijf 2.0 te ontwikkelen is de drie-weg-rotatiekruising methode van de melkveehouder toegepast. Het is een fokmethode waarbij de eigenschappen van verschillende rassen met elkaar gekruisd worden om tot een optimale koe voor een bepaald doeleind te komen. Voor de slaapwagen zijn kruislingen ‘gefokt’ waarbij geselecteerd is op de eigenschappen met betrekking tot de functie slapen, de uiterlijke kenmerken die passen in het agrarische landschap en de eigenschap dat ze autarkisch kunnen functioneren. Een van de kruislingen is PIET 3.0 die past in het nieuwe landschap van het kippenbedrijf van de jongste zoon. Slaapwagen PIET 3.0 is een één op één schets waarin accuraat en gedetailleerd het verleden en de toekomstplannen van het bedrijf uiteengezet worden.

Filosofie

Geen tijd hebben: dat is een van de ervaringen van onze tijd. Je hebt de kloktijd en innerlijke tijd. M.b.t. tot het laatste hechten wij belang aan het verkennen van rust, verveling, aandacht en wachten; ervaringen die sinds de Oudheid als belangrijke voorwaarden voor het denken en de creativiteit werden beschouwd, maar in het huidige economische leven nog weinig waardering krijgen. Daarom ontstond bij ons het idee voor off-the-grid wagen. Een plek geheel voor jouw als gast alleen, weg van de massa, in de natuur. Ideaal om te herstellen, op te laden, en vooral te genieten, alleen door hier te zijn. Het zijn vaak de kleine dingen die het hem doen. Je bent hier lekker veel in de buitenlucht, tijd voor verwondering over al het moois wat de aarde ons biedt. Wij gunnen onze gasten dat men weer tot rust komt in harmonie met zichzelf en met de natuur. Dus even geen gehaast, geen overvolle agenda, geen sociale verplichtingen of een race van hot naar her. Even niet teveel indrukken van buitenaf zodat je weer “tijd en ruimte”krijgt om ideeën van uit jezelf te laten opbloeien. Onder rust verstaan wij ook stilte; zo belangrijk en gezond. Stilte vinden wij de perfecte therapie tegen stress, je kan je beter concentreren en dus ook beter focussen: Je geest komt door stilte letterlijk tot rust. Keer terug naar de geluiden, de geuren en aardse genoegens door te logeren op deze unieke locatie als een vrije “nomade”.

Omgeving

Deze locatie heeft zelf een heus oorlogsmuseum en een atelier. In de omgeving van de Schooteindhoeve vind je het Bikkelsbos en de Brouwhuissche heide, beide maken deel uit van natuurgebied De Peel waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. in de buurt vind u ook KidsPlaza kinderspeelpaleis Helmond of Attractiepark Toverland in Sevenum. De cultuur historische dorp Griendtsveen en Helenaveen.

Off-The-Grid slapen in de mais

 • Nederland
 • Noord-Brabant
 • Deurne
vanaf € 50,- per nacht Prijs uitleg (bijkomende kosten)

Beschikbaarheid

Selecteer een gewenste datum

Snelcode: 0880

Ook origineel: