Rond huisje op een eiland

 • Nederland
 • Utrecht
 • Vinkeveen

Overnachten in dit ronde huisje op een eiland is tijdens alle seizoenen een bijzondere beleving in de natuur. Rust, privacy en heerlijk back to basic.

 • 2 tot 5 personen
 • Huisdieren niet toegestaan
 • In de natuur, Op/aan het water
 • Geen Wifi

Bijzonder overnachten in een rond huisje op een eiland

Trek je terug op een idyllisch eiland, mooi gelegen in de natuur van de Vinkeveense plassen. Laat even de hectiek van het leven 'aan de wal' achter je en gun jezelf een korte of wat langere retraite. Je verblijft hier in een sfeervol rond, houten huis, waarin zo veel mogelijk gerecycled en duurzaam, natuurlijk bouw- en isolatiemateriaal is verwerkt. De bijzondere bouwstijl ervan is geïnspireerd op de Mongoolse Yurt.
Lees meer
Toon op kaart
Rond huisje op een eiland

Origineel omdat

 • Op een idyllisch eiland in de Vinkeveense plassen
 • Geïnspireerd op een Mongoolse Yurt
 • In het houten huis is zo veel mogelijk gerecycled en natuurlijk bouw- en isolatiemateriaal verwerkt
 • Inclusief Canadese kano (2-3 pers.)

Beschikbaarheid

Selecteer een gewenste datum


Wat je moet weten

 • Inchecken vanaf 15:00
 • Uitchecken tot 11:00
 • Aantal personen Maximaal 5 personen
 • Huisdieren Niet toegestaan
 • Parkeren Afhankelijk van locatie/ seizoen gratis
 • Wifi Geen wifi
 • Minimum verblijf 2 nachten

Een idyllisch eiland in de natuur van de Vinkeveense plassen

Trek je terug op een idyllisch eiland, mooi gelegen in de natuur van de Vinkeveense plassen. Laat even de hectiek van het leven 'aan de wal' achter je en gun jezelf een korte of wat langere retraite. Je verblijft hier in een sfeervol rond, houten huis. De bijzondere bouwstijl ervan is geïnspireerd op de Mongoolse Yurt. Een houtkachel en het goed geïsoleerde huis garanderen een aangenaam verblijf in alle seizoenen. Het huis is ingericht in wat je een 'sjamanistische' stijl kunt noemen, met specifieke 'Native American Indian' elementen.

Indeling

Alle 'basic' voorzieningen zijn aanwezig. Het toilet is in een aparte ruimte en ook is er een aparte douche cabine. In een sfeervolle halfopen serre vind je de keuken/eetkamer met 4 pits gasfornuis, servies, bestek, potten en pannen. In de herfst en winter periode is de serre gesloten en is er geen stromend water. Koken en eten kan dan in het Ronde Huis, drink- en waswater is beschikbaar in flessen en jerrycans. In het huis staat een twee persoons bed met matras. Verder zijn er vier opvouwbare matrassen en twee veldbedden beschikbaar. Zelf meenemen: eigen slaapzak/dekbed, hoofdkussen, eten en drinken. Bedlinnen/dekbed en kussens bijboeken is ook mogelijk.

Faciliteiten

Er is plek voor 5 mensen. Voor kinderen zijn er diverse speelfaciliteiten (glijbaan, zandbak, uitzicht platform) en voor de veiligheid van de kleintjes die nog niet kunnen zwemmen is het eiland aan de waterkant omheind, de steigers zijn bereikbaar via hekjes. Er is een kampvuur plek, BBQ voorzieningen, het zwemwater is hier fantastisch (slingertouw en zwemtrap beschikbaar) en ook kun je hier goed vissen. Houthakken mag ook (zonodig na instructie), maar kinderen alleen onder begeleiding van en onder verantwoording van hun ouders. Ook kun je erop uitgaan met de 2-3 persoons Canadese kano (inbegrepen in prijs boeking) ideaal om het nabijgelegen natuurgebied 'Botshol' te verkennen.

Het eiland

Dit eiland is een oase van rust en ruimte. Vol bomen, struiken, bloemen en kruiden. Een bijzondere plek in de prachtige natuur van de Vinkeveense plassen. Het eiland is een retraite oord. Een plek om helemaal tot jezelf te komen. Om je terug te trekken uit het hectische, stressvolle bestaan 'aan de wal'. Vuur, water, lucht en aarde, alle elementen kun je hier ervaren. Bijna al het gebruikte bouwmateriaal van de gebouwtjes op het eiland is gerecycled of bestaat uit natuurhout. Alle waterweringen zijn gebouwd met een combinatie van stammetjes natuurhout, bundels samengebonden snoeitakken en vlechtwerk van wilgentenen. De wortels van de wilde planten en de waterminnende bomen zoals Berk, Lijsterbes, Wilg en Els verstevigen de wallekanten. Door deze natuurlijke en duurzame aanpak is een rijke biotoop ontstaan waarin vele soorten insecten, vogels en andere kleine dieren kunnen gedijen. Een verblijf op dit eiland is een unieke ervaring!

Verhuurder vertelt

Hier draait alles om respect voor de natuur en -als je daar prijs op stelt- spiritualiteit. Optionele (ook groeps) activiteiten: een rondvaart per motorboot met verhuurder André als gids, een trommel workshop met de 'powwow' trommel, een traditionele Lakota- of meer 'basic' zweethut ceremonie, sjamanistische trainingen. Ook is er de 'Liefdeseiland Retraite', speciaal voor stellen die naast ontspanning ook aan hun relatie willen werken. André verblijft op het aangrenzende perceel en is er als het nodig en gewenst is. Hij haalt je op met een motorboot en brengt je weer terug na afloop van je verblijf. Aan de wal is volop parkeergelegenheid en vanuit Amsterdam of Utrecht is Vinkeveen ook met het openbaar vervoer goed te bereiken. Je bent van harte welkom!

Omgeving

Pak de Canadese kano en trek erop uit. Ontdek de fascinerende, rijke natuur van de Vinkeveense plassen en het aangrenzende natuurgebied, de 'Botshol'. Met de kano kom je op plekken die anderssoortige boten niet kunnen bereiken. In alle seizoenen heeft de natuur in en rondom de Vinkeveense plassen haar heel eigen bekoring! Langs het water zijn op diverse plekken terrasjes en restaurants te vinden (op dit moment helaas gesloten i.v.m 'C' maatregelen). Ook zijn er openbare 'speeleilanden' waar (kleine) kinderen veilig kunnen badderen, spelen en met een netje visjes en kreeftjes vangen. Hier vind je ondiep water met witte zandstrandjes en speeltoestellen. Een motorboot of zeilboot huren kan ook! Verhuurder André kan je over alles (prijzen, routes) informeren. Bij hem kun je tevens een geheel verzorgde boottocht boeken waarin hijzelf jouw/jullie gids zal zijn. André komt hier al zijn hele leven en kent het gebied op zijn duimpje!

Rond huisje op een eiland

 • Nederland
 • Utrecht
 • Vinkeveen
vanaf € 159,- per nacht Prijs uitleg (bijkomende kosten)

Beschikbaarheid

Selecteer een gewenste datum

Snelcode: 1134

Ook origineel: