Loading...

Bijzonder overnachten bij minicamping Martinus Plak

Minicamping Martinus Plak Asten-Heusden (Noord-Brabant)
  • 2-4 personen
  • Prijs vanaf € 60,- per nacht
  • Ook 1 nacht mogelijk

In het Brabantse Asten-Heusden, ongeveer halverwege de A67 tussen Eindhoven en Venlo, vind je de minicamping Martinus Plak. Voorheen een traditionele boerderij, maar tegenwoordig een bijzondere camping waar je van alles kunt verwachten. Een woonwagen en een safaritent bijvoorbeeld. En het is dan ook helemaal niet raar dat je hier kunt overnachten in een boot! Op het droge weliswaar, maar toch…

Scheepsmaatjes gezocht op Martinus Plak

Je hoeft niet bang te zijn voor zeeziekte en je hoeft ook geen zeebenen te hebben om op deze boot te overnachten. Aan slaapplaats geen gebrek. De boot is voorzien van een lekker knus anderhalf-persoonsbed, beter bekend als ‘twijfelaar’, voor mamma en pappa. Voor de kinderen is er een eenpersoonsbed en een spannende kinderbedstee. Met enkele handige manoeuvres is er nog een tweepersoonsbed te fabriceren van de banken en tafel en ook de twijfelaar kan omgetoverd worden in een royaal tweepersoonsbed.

De boot is voorzien van een efficiënte inrichting. De kombuis bestaat uit een tweepits-inductieplaat, potten en pannen met ander keukengerei en een elektrisch koffiezetapparaat. Als je geen zin hebt om je eigen ontbijtje in de kombuis klaar te maken, kun je, net als bij de andere slaapplekken, voor een klein bedrag je ontbijt met scharreleitjes bestellen. De boot is alleen in de zomer als slaapplek te huur. Indien het weer een keertje niet meezit, kunnen de kinderen zich ook amuseren in de stuurhut. Deze is namelijk ingericht tot ontspanningsruimte annex speelkamer.

De Woonwagen

De woonwagen is 9 x 3 meter kijkt uit over een ruim 7 hectare maisveld waar je echt tot rust kunt komen. In de wagen hangt een royale zwevende tafel met aan 3 zijden zit/ligbanken. Daarnaast is een kleine keuken en een toilet, tenslotte is er een stapelbed met boven een twijfelaar en onder een royaal bed.

De woonwagen is het hele jaar te huur en staat op het terrein van de boerderij, met poezen, honden, konijnen, paarden, geitjes en kippen. Voor kinderen is het een waar paradijsje, maar ook voor mensen die lekker met elkaar even zonder de rest van de wereld willen zijn.

De Safaritent

De safaritent staat in de wei en is 11x6m, hij staat op een hele grote houten vlonder en heeft een royale veranda met uitzicht op de klimgeiten en de zandspeelbult. In de tent staat een grote eettafel met een verse bos bloemen (ik kan ze al ruiken) en een comfortabel bankstel. Er zit een keuken in. De slaapplekken bestaan uit een tweepersoonsbed en twee stapelbedden. Deze plekken zijn gescheiden van elkaar dmv stalen frames met hout erin. Er zit een houtkachel in de safaritent waardoor het hier het hele jaar door heerlijk toeven is!

De minicamping is een waar paradijs voor kinderen. Op deze voormalige boerderij zijn natuurlijk de dieren de hoofdattractie. Van een ritje op de rug van het paard tot het ‘varkentje aaien’, de kinderen vinden het geweldig. Na een dag ravotten kan heerlijk gedoucht worden in een van de omgebouwde voedersilo’s. We zeiden het al, je kunt hier alles verwachten! Om in boottermen te blijven: ‘s avonds is het ‘alle hens aan dek’ en als de kinderen uitgeput in het vooronder liggen te slapen, kunnen de ouders even lekker genieten van een glaasje wijn op het dek.

In de direct omgeving vind je het nationaal park ‘De Groote Peel’, wat zeker een bezoek waard is. Plaatsjes als Asten met zijn sterrenwacht, Ospel met zijn openluchtzwembad en de Stabrechtse Heide zijn op de fiets gemakkelijk bereikbaar.

Er tussen uit met de kinderen of gewoon even de batterijen opladen, logeren op minicamping Martinus Plak is een keuze waar je geen spijt van zult hebben.

Meer informatie over de boot op het droge, de Woonwagen, of de Safaritent van minicamping Martinus Plak.

Origineel overnachten:

Woonwagen vanaf 60,- euro per nacht exclusief ontbijt.
Boot/Safaritent vanaf 70,- euro per nacht exclusief ontbijt.

Vraag gratis en vrijblijvend een prijsopgaaf aan:

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Pin It on Pinterest