Loading...

Bijzonder overnachten in een Limburgse Vierkantshoeve

Sint Gillishoff Bocholtz (Limburg)
  • Van 2 tot 14 personen
  • Prijs vanaf € 99,- per nacht
  • Minimaal verblijf 2 nachten

Gillishof is een typische Limburgse vierkantshoeve, met super gezellige binnenplaats, gebouwd uit plaatselijk gedolven kalkbreuksteen. Na eeuwenlang als boerderij te hebben gefungeerd is Gillishof vanaf 1970 langzaam getransformeerd naar een vakantiehoeve.

Vakantieappartementen Gillishof

Vanaf 1321 is de geschiedenis van de hoeve rijk gedocumenteerd. Bodemvondsten tonen aan dat ook de Romeinen al op deze plek vertoefden. Door de eeuwen heen bood de hoeve steeds weer onderdak aan voorbijgangers en soldaten uit andere delen van Europa. De huidige bewoners tekenen voor meer dan 400 jaar werken en wonen op deze prachtige hoeve.

Maar tegenwoordig is de hoeve dus een comfortabel vakantieverblijf die uitnodigt tot reflectie en onthaasten, op de historische binnenplaats of in de boomgaard en landerijen rondom. Weg van het jachtige leven en terug naar oorsprong en natuur. Alle historische gebouwen zijn verbouwd tot appartementen gericht op zelfverzorging. De sfeervolle en comfortabele appartementen verschillen in grootte, indeling en inrichting. Daar waar mogelijk zijn originele bouwelementen bewaard gebleven. De hoeve biedt onderdak aan maximaal 75 personen verdeeld over 12 appartementen. Het kleinste appartement is geschikt voor 2 tot 4 personen en het grootste tot 14 personen. Naast gezinnen en families zijn er ook mogelijkheden voor logeren in groepsverband en zakelijk verblijf. Enkele appartementen hebben ook voorzieningen voor mindervaliden.

Gillishof ligt centraal en landschappelijk in de Euregio tussen de steden Aken en Maastricht. Het Zuid-Limburgse heuvelland biedt een steeds weer afwisselend decor van toppen en dalen, vergezichten, slingerende beekjes en fraaie dorpjes. Of je nu met het gezin erop uit wilt trekken of de groten der aarde uit de Tour de France of de Amstel Goldrace achterna wilt. Gillishof is een ideale uitvalsbasis voor wandelaars en fietsers. Ook paardenliefhebbers kunnen hun hart ophalen bij de vele maneges in de buurt en de toparena van het CHIO-Aachen op nog geen 10 km afstand.

In de omgeving zijn er een keur van dagattracties die een bezoek waard zijn zoals Gaia-zoo en Continium Kerkrade, Drielandenpunt Vaals, Snowworld en Outdoorpark Landgraaf, Tuinen van Mondo Verde, Grotten van Valkenburg, Miljoenenlijn Simpelveld, Vestingwerken en Basiliek van Maastricht, De Dom van Aken, Nationaal landschap Zuid-Limburg, Nationaal Park Eifel en Nationale parken van de Ardennen. Kortom teveel om op te noemen. De regio biedt uitstekende mogelijkheden om te shoppen; naast de chique boetieks in Aken, Maastricht en Luik zijn ook de outletcenters van Maasmechelen en Roermond erg populair.

Gillishof staat voor persoonlijk ontvangst en gastvrij onthaal! De familie heet je welkom en probeert het je naar de zin te maken. Door de eeuwen heen heeft de familie haar deuren geopend voor reizigers en voorbijgangers aller aard. Een praatje; een grapje; je hart luchten; de sores van alle dag vergeten of gewoon tips voor de daginvulling; je vind steeds een luisterend oor of krijgt een op jouw wensen afgestemd advies.

De geschiedenis van Gillishof is overal tastbaar aanwezig. Het aanzicht en de ligging van de boerderij op het hoogste punt van Bocholtz; de serene rust als je de binnenplaats betreedt; de aanwezigheid van scharreldieren en natuurlijk groen; de plukhaag en de boomgaard met oude rassen fruit. Alles ademt een sfeer van authenticiteit en rust. Schakel terug en geniet van Gillishof Slow Life.

Origineel overnachten:

Prijs vanaf € 99,00 per nacht voor 2 personen met minimaal 2 nachten verblijf.

Bezoek website

Vraag gratis en vrijblijvend een prijsopgaaf aan:

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Pin It on Pinterest