Loading...

Bijzonder overnachten in een Engelse Dubbeldekker

Camping de la Semois Sainte Cecile (België)

Overdag actief in de bossen en op het water, ‘s avonds genieten van rust en natuur op sfeervolle Camping de la Semois. Je overnacht er in een ouderwetse Britse dubbeldekker.

De Dubbeldekker

De rode Bristol Lodekka uit 1966 beschikt over een slaapkamer met tweepersoonsbed, twee kooien, elk met eenpersoonsbed, een doucheruimte en een toilet. Boven vind je de keuken met inventaris en een gezellige eet/ zithoek die ook als extra slaapplaats te gebruiken is.

De dubbeldekker is voorzien van airconditioning, verwarming, dekbedden, kussens, bedden- en linnengoed.
Buiten staan een picknicktafel en terrasstoelen.

De omgeving

Camping de la Semois, gelegen aan rivier de Semois in het zuiden van de Belgische Ardennen, is eigenlijk een groot natuurpark waar kampeerliefhebbers hun hart kunnen ophalen. De camping beschikt over ruime, rustige staanplaatsen, gescheiden door bomen en struiken.

De kinderen kunnen er naar hartelust spelen in drie verschillende speeltuinen, een touwenparcours of spetteren bij de beek. Ook is er een weide met ezels, paarden, een geit en twee hangbuikzwijnen.
Voor de oudere kinderen is er een eigen onderkomen. Dagelijks worden er allerlei activiteiten georganiseerd zoals mountainbiken, vlottochten, hiken, kompaswandelingen, boogschieten, fakkeltochten en poppenkastvoorstellingen.

Huur een kano en ontdek de Ardennen vanaf het water, of werp je hengel uit in de Semois. Ook kun je prachtige fiets- en wandeltochten maken. Bij de receptie kun je een mountainbike huren.

In de kantine en op het gezellige terras kun je terecht voor een kop koffie, snack of een complete maaltijd.

In Magasin de la Semois kun je kampeerbenodigdheden en plaatselijke producten kopen zoals biologische kaasjes, worst en jam.

Op loopafstand van de camping liggen de dorpjes Sainte Cécile en Chassepierre.
Chassepierre staat vooral bekend als kunstenaarsdorp. Generaties lang hebben schilders het dorp op canvas vastgelegd. Hun inspiratie vonden ze in de Sint-Maartenskerk en het feeënhol. In augustus, wordt in Chassepierre het openlucht theaterfestival gehouden dat jaarlijks duizenden bezoekers trekt. In restaurants de Hostellerie en la Forgerie in Saint Cécile en La Vieille Ferme in Chassepierre kun je genieten van heerlijke streekgerechten, wijnen en bieren. Op korte afstand van de camping ligt het klooster van Orval waar in de Cisterciënzerabdij het gelijknamige bier wordt gebrouwen.

Origineel overnachten:

Prijs € 100,- per nacht in het laagseizoen, € 125,- in het hoogseizoen.
Prijzen zijn gebaseerd op 4 personen (2 volwassenen + 2 kinderen) en inclusief water, elektra en toeristenbelasting. Extra persoon € 5,- per nacht. Parkeren bij de accommodatie € 5,- per nacht.

Pin It on Pinterest