Loading...

Bijzonder overnachten in een Finse Kota in Brabant

't Buitenland Alphen (Noord-Brabant)
  • Voor 2 tot 4 personen
  • Vanaf € 138,- voor een weekend
  • 1 nacht mogelijk van maandag t/m donderdag
  • Koken boven het kampvuur
  • Bijzonder kampement in Brabant

Op een bijzonder kampement in Brabant kun je origineel overnachten in knusse Finse Kota’s!

Finse Kota’s

Op een mooi veldje, naast het veldje van de yurts staan de twee nieuwe Finse Kota’s te stralen tussen de bloemen. Deze houten “tenten” werden vroeger door de Sami, een noordelijk nomadenvolk uit Lapland, gebruikt. De Kota heeft de oorspronkelijke tipi’s vervangen die de Sami’s in eerste instantie gebruikten. Hoewel deze tipi’s bedekt werden met rendierhuiden bleek de houten Kota toch beter te voldoen. Je ziet de tipi-vorm nog wel terug in de huidige Kota’s.

De Kota’s van ‘t Buitenland zijn gemaakt van duurzaam geteeld grenenhout en geschikt voor vier personen. In plaats van het open vuur van vroeger is er nu een gezellig houtkacheltje in geplaatst. Zo is de Kota in alle weersomstandigheden behaaglijk. Er is een tweepersoonsbed van 1.60 en een twijfelaar van 1.30. De indeling van de twee Kota’s verschilt. Zo heeft Kota Hirvi (Eland) geen water in de Kota maar wel een waterpunt direct er achter. Een klein koelkastje, keukenblok met bestek en servies behoren tot het inventaris. Beneden staat een tweepersoonsbed wat in te klappen is tot driezitsbank. Op de knusse vide vind je de twijfelaar, een superfijne slaapplek voor kinderen. Kota Karhu (Bruine Beer) heeft een iets grotere koelkast en wel een waterpunt binnen. Achter de scheidingswand van kaasplanken vind je het tweepersoonsbed. Het bankje in het woongedeelte klapt uit tot twijfelaar.

Buiten vind je voor elke Kota een picknicktafel en een gezamenlijke kampvuurplek. In de driepoot met heksenketel kun je koken boven het kampvuur. De boerderij, op 200 meter afstand, zijn de sanitaire voorzieningen.

Origineel overnachten

Vanaf 78 euro per nacht voor een losse nacht van maandag t/m donderdag. Weekend vanaf € 138,- voor 2 personen en € 208,- voor vier personen.

Aanbieding: Via OrigineelOvernachten.nl boek je een midweek ik het hoogseizoen met korting.
De normale prijs voor 2 personen is € 243, -. Via OrigineelOvernachten.nl betaal je slechts € 189,-. Voor 4 personen is de prijs € 289,- in plaats van € 343,-. Reageer via groene button hieronder om gebruik te maken van deze unieke korting!

Bezoek website

Vraag gratis en vrijblijvend een prijsopgaaf aan:

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Pin It on Pinterest