Loading...

Bijzonder overnachten in een middeleeuwse verdedigingstoren in Zwolle

De Pelsertoren Zwolle

Ga terug in de tijd en ontdek het gezellige Zwolle vanuit deze middeleeuwse verdedigingstoren. In de Pelsertoren is de geschiedenis nog duidelijk voelbaar, maar ervaar je tegelijkertijd het comfort van nu!

Origineel omdat:

 • Oude fundering overal nog goed zichtbaar.
 • Volop bijzondere kunst aanwezig.
 • Gratis gebruik van koffie en thee.
 • Groot dakterras met uitzicht over de stad.

Wat je moet weten:

 • Voor 1-4 personen.
 • Inchecken vanaf 15:00 uur, uitchecken tot 11:00 uur.
 • 1 nacht verblijven mogelijk.
 • Parkeren € 10,- per dag bij Q-Parking Zwolle-Centrum (normaal tarief is € 16,50).
 • Huisdieren helaas niet toegestaan.
 • Geschikt voor kinderen.
 • Wifi gratis.
 • Ontbijt tegen betaling (á € 7,50 of € 15,00 per persoon) .
 • Deels rolstoelvriendelijk.

Details:

De Pelsertoren werd in de middeleeuwen gebouwd en fungeerde jarenlang als verdedigingstoren. Het oude karakter van het pand is nog steeds goed zicht- en voelbaar, maar inmiddels zijn er ook vier luxe suites in gerealiseerd, ieder met zijn eigen sfeer.

De Pelsertoren:

Naast vier suites beschikt De Pelsertoren ook over een groot dakterras met uitzicht over Zwolle. In het kleine keukentje staat een koelkast met drankjes, en ook kun je ook hier koffie en thee zetten.

Suite 1 – Familiesuite:

Suite 1 is de Familiesuite en telt een oppervlakte van 50 vierkante meter. De suite ligt op de begane grond en heeft een eigen ingang, waardoor deze ook geschikt is voor wie wat minder mobiel is. Slapen doe je op het grote tweepersoonsbed. De oude middeleeuwse stenen fundering is nog steeds goed zichtbaar, maar heeft een nieuwe functie gekregen: er zijn hier namelijk twee extra slaapplekken gecreëerd. Daarnaast vind je hier een zitje, smart-tv en koffie- en theefaciliteiten. De badkamer is uitgerust met een regendouche en wastafel. Het toilet is apart. De kamer is geschikt voor maximaal vier personen.

Suite 2:

Suite 2, de ‘normale’ suite, is een tweepersoonskamer dat middels een extra eenpersoonsbed geschikt is voor maximaal drie personen. Hoewel, normaal? Hier voel je de sfeer van de middeleeuwse toren het sterkst. De ruimte telt 50 vierkante meter en heeft geen ramen. Frisse lucht wordt aangevoerd via een onzichtbaar raam. Wat er wel is? Een groot tweepersoonsbed met een zelf ontworpen hoofdeinde dat dienst doet als kast. Ook vind je hier een zitje, smart-tv en koffie- en theefaciliteiten. De badkamer is voorzien van een douche en wastafel. Het toilet is apart. Deze suite is extra goed geschikt voor lichte slapers: juist door de afwezigheid van ramen is het hier altijd aardedonker!

Suite 2A:

Suite 2A is ook 50 vierkante meter en heeft een ronde vorm. Het tweepersoonsbed is 180 x 220 cm groot en staat midden in de kamer. Het hoofdeinde is tevens de opbergruimte. Ook hier staat een zitje, smart-tv en koffie- en theefaciliteiten, en heb je de beschikking over een apart toilet en badkamer met douche en wastafel. Het grote verschil met de andere suites? Hier is het plafond een stuk hoger, waardoor er een boudoir-achtige sfeer hangt. Er is plek voor maximaal drie personen: voor de derde persoon wordt een extra eenpersoonsbed neergezet.

Suite 3:

Met 55 vierkante meter is Suite 3 net even groter dan de andere kamers. De inrichting komt overeen met de andere suites, met als grote verschil dat het ook over een vrijstaand bad beschikt. Doordat dit deel van de toren in de jaren tachtig opnieuw is gereconstrueerd, heeft deze kamer een wat moderner karakter en meer natuurlijk licht. De kamer is officieel voor twee personen bedoeld, maar er kan een extra bed worden bijgeplaatst voor een derde gast.

Omgeving:

Je verblijft midden in het historische centrum van Zwolle, vol met winkels, restaurants en terrasjes. Breng een bezoek aan Stedelijk Museum Zwolle of het Overijssels Centrum Beeldende Kunsten. Of pak de auto en rijd naar Sauna Swoll of Kasteel Vosbergen. Er is hier genoeg te doen om je een paar dagen te vermaken!

Origineel overnachten:

Je overnacht hier vanaf € 90,00 per nacht.

Ook origineel:

 • Overnachten in pipowagen met uitzicht op Brabantse weilanden
  Overnachten in pipowagen met uitzicht op Brabantse weilanden
  Geschikt voor 1-2 personen.
  Bekijken
 • Bijzonder overnachten in een Hooiberg
  Bijzonder overnachten in een Hooiberg
  Voor 5 personen
  Bekijken
 • Bijzonder overnachten in een Bakhuisje
  Bijzonder overnachten in een Bakhuisje
  Daar waar vroeger het brood werd gebakken (in Brabant).
  Bekijken
 • Slapen in een Woonwagen op het Boheems Paradijs
  Slapen in een Woonwagen op het Boheems Paradijs
  Authentieke Pipowagens voor 2 tot 60 personen
  Bekijken

Bekijk meer:

Pin It on Pinterest