Loading...

Bijzonder overnachten in een monumentale hooischuur

Erve Deperman Reutum (Overijssel)
  • Tot 5 personen in de Hooischuur
  • Daarnaast nog tot 16 personen in de boerderij
  • Prijs vanaf € 35,- per persoon per nacht
  • Gelegen in Reutum, in de buurt van Almelo
  • Monumentaal erfgoed

Overnacht in een prachtig gerestaureerde boerderij in hartje Twente en geniet van de ongedwongen, nostalgische sfeer.

De Hooischuur

Erve Deperman, een historisch erf gericht op het samenspel tussen mensen, landbouw, erfgoed en groen, omvat een karakteristieke boerderij met dwarshuis en vier schuren die als rijksmonument zijn aangewezen.

Al in 1475 wordt het erf genoemd in het Schattingsregister. Zelfs het speciaal aangelegde erfbos, waar de boer eeuwenlang zijn brand- en bouwmaterialen kapte, is nog naast de boerderij aanwezig. Eeuwen geleden zijn hier de eiken gekapt waarvan de balken zijn gemaakt voor de negen gebinten van het huis.

In de gerenoveerde Hooischuur zijn 3 eenpersoonskamers en 1 tweepersoonskamer gerealiseerd. Een ideale slaapplaats voor ouders met volwassen kinderen, vriendengroepjes of als onderdeel van een groepsbijeenkomst. De knusse eenpersoonskamers en een gemeenschappelijke douche en toilet bevinden zich op de begane grond. Boven vind je een tweepersoonskamer met eigen douche en toilet. Alle kamers zijn voorzien van luxe, comfortabele bedden en een wastafel. In de hal bevindt zich een keukenblok met koelkast, kookplaatje, koffiezetapparaat, waterkoker, serviesgoed, glazen en bestek.

Ook kun je overnachten in een van de sfeervolle boerderijkamers van Erve Deperman of genieten van een ontspanningsarrangement in samenwerking met Boerderij Spa in Nutter.

Waar vroeger de dieren stonden bevindt zich nu ‘De Deel’, een gezellige, creatieve gemeenschapsruimte waar je kunt koken, eten, lezen en relaxen. De Deel beschikt over een volledig ingerichte keuken, tafels, een kast vol met boeken, puzzels en spelletjes, een sfeervolle zithoek en een ruim terras met prachtig uitzicht op het erfbos.

Erve Deperman is eveneens dé perfecte omgeving voor vergaderingen, lezingen, workshops en trainingen in een ontspannen sfeer.

De omgeving

In de omgeving van Erve Deperman kun je mooie uitstapjes maken. Maak een fiets- of wandeltocht door prachtige natuurgebieden als het Springendal en Lutterzand. Struin door de Reutumer Weuste, Reutumerveen en de Weuste Maten. Fiets over de essen, langs de Kuiperberg, naar het kunststadje Ootmarsum of geniet van een heerlijke pannenkoek op het ‘Stift’ in Weerselo. Breng een bezoek aan Rijksmuseum Twente of maak een kanotocht op de Dinkel.

Voor een sportieve uitdaging bezoek je AvaTarZ Nature Park bij Oldenzaal, het grootste klimbos van Nederland met meer dan 100 verschillende sportieve challenges.

Origineel overnachten:

Prijs vanaf € 35,- per persoon per nacht.

Voor een boeking van 1 nacht in het weekend betaal je een toeslag van 50%.

Bij boeking van 4 of meer aaneengesloten nachten ontvang je een korting van 10-15%.

Tijdens feestdagen gelden er geen kortingen en is een boeking voor één nacht niet mogelijk.

Vraag gratis en vrijblijvend een prijsopgaaf aan:

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Pin It on Pinterest