Loading...

Bijzonder overnachten in een trein in België

Station Racour Landen (België)

Op Station Racour in het Belgische Landen slaap je super-de-luxe in een heuse treinwagon!

Origineel omdat:

 • Het betreft een viersterren luxueuze treinvakantiewoning.
 • Je hebt een bijzonder uitzicht op het spoor.
 • Een kepie en een fluitje zijn inbegrepen.
 • Fiets in de omgeving door uitgestrekte akkers en boomgaarden.

Wat je moet weten:

 • Voor maximaal 6 personen
 • Inchecken vanaf 16:00 uur, uitchecken tot 11:00 uur
 • 1 nacht verblijven mogelijk
 • Parkeren gratis op eigen terrein
 • Huisdieren helaas niet toegestaan
 • Geschikt voor kinderen
 • Gratis WIFI

Details:

Op een vernieuwde spoorweg bij het station van Racour staan twee ouderwetse M2 treinrijtuigen die gerenoveerd en omgebouwd zijn tot comfortabele viersterren vakantiewoningen. Deze bijzondere wagons komen oorspronkelijk uit 1958 en hebben tot eind jaren ’90 passagiers vervoerd op het Belgische spoornetwerk. En nu kun je hier dus origineel overnachten!

Treinvakantiewoningen

Om de bijzondere rijtuigen in ere te herstellen zijn ze tijdens de renovatie opnieuw geschilderd in de originele kleuren. Elk rijtuig is ingericht als een ruime vakantiewoning van 61,5 vierkante meter en geschikt voor maximaal zes personen. Wanneer je het rijtuig binnenstapt kom je in een knus halletje terecht. Via een ingebouwde keuken stap je in de leefruimte van de trein. Een dubbele treinbank met een massief aluminium porte-bagage staat centraal en is helemaal in ere hersteld. Aan de ene kant van de treinbank kun je zitten aan de treintafel en aan de andere kant is het lekker toeven in de zithoek met televisie.

In de kop van het rijtuig bevinden zich drie kleine raampjes waaruit je een bijzonder uitzicht hebt op het spoor. Vroeger was dit de plaats van de treinbestuurder. Achter hem bevond zich de bagageruimte. Deze ruimte is tegenwoordig omgebouwd tot een grote slaapkamer met vier eenpersoonsbedden. Ook vind je hier een toilet en een inloopdouche. Aan de achterkant van de trein bevindt zich nóg een slaapkamer met een tweepersoonsbed, inbouwkasten en een badkamer met een toilet en een inloopdouche.

De stationstuin & omgeving

In de directe omgeving rondom het station bevindt zich tegenwoordig een prachtige landschapstuin van 1,3 hectare groot. Hier kunnen kinderen heerlijk ravotten. Ook kun je er luieren en genieten van de natuur. Het station van Racour ligt buiten de kern van het dorpje Racour, dat ook wel bekend staat als Raadshoven. Het grenst aan de velden van het Hageland en Haspengouw. Ben je dol op de natuur? Je kunt in deze omgeving door de prachtige uitgestrekte akkers en boomgaarden fietsen en/of wandelen. Voor ieder wat wils dus!

origineel Overnachten:

Prijzen beginnen vanaf 190 euro per nacht op basis van 2 personen en 305 euro voor 3 tot 6 personen.

Pin It on Pinterest