Loading...

Bijzonder overnachten met kinderen

Het is misschien een cliché, maar het is wel waar: als kinderen het naar hun zin hebben, hebben ouders het ook naar hun zin. Heerlijk toch, om je kinderen te zien genieten? Zeker als je zelf intussen rustig achterover kunt leunen. Met deze originele overnachtingen met kinderen beleven jullie samen de mooiste momenten èn heb je eindelijk tijd voor dat ene boek of voor elkaar.

Logeren bij de dieren

Een bezoekje aan de kinderboerderij is altijd al leuk. Maar het is nog leuker om bij de dieren te logeren. Op boerderij De Lange Weide is het na een dag spelen met cavia’s, rijden op pony’s en nog veel meer beestachtig leuke ontmoetingen heerlijk slapen in een tent die van alle gemakken voorzien is. Wil je ook ‘s nachts tussen de dieren liggen, dan kun je terecht in ezelgasterij Aan de Maasheggen, een grondulow tussen de koeien, een schaapskooi waar de schapen onder je bed door lopen en zelfs in een pelsjagershut waar beren je buren zijn.

Origineel overnachten met kinderen in een Grondulow

Grondulows bij Koe in de Kost

Op ontdekkingsreis

“Wat wil jij later worden?” Kinderen fantaseren graag over de meest avontuurlijke beroepen. Maar waarom wachten op ‘later’ als ze zich nu al een ‘groot mens’ kunt voelen? Laat ze een paar dagen in de huid kruipen van een echte ontdekkingsreiziger tijdens een verblijf in een Jungalow of Jungle Cabana. Speur samen naar onbekende planeten in een Sterrenkubus of verken de natuur in het Verborgen Verblijf. Wie weet wat jullie allemaal ontdekken!

Speuren naar planeten in de Sterrenkubus

Ontdek nieuwe planeten in de Sterrenkubus

Zijn we er bijna?

Lange autoritten met kinderen zijn niet altijd een succes. Na een tijdje liedjes zingen of spelletjes spelen komt steeds vaker de onvermijdelijke vraag: “Zijn we er bijna?” Gelukkig zijn ook dicht bij huis plekken te vinden waar je je ver van huis waant. Bijvoorbeeld in een Mongoolse Yurt of Finse Kota. Op wereldreis gaan met de kinderen was nog nooit zo makkelijk.

Overnachten met kinderen in een Yurt

Op wereldreis dichtbij huis in een Yurt!

Slapen in een tent

Ook als het geen Mongoolse of Marokkaanse tent is, vinden kinderen slapen in een tent stoer en spannend. En je hoeft allang geen outdoortype meer te zijn om in een tent te slapen. Nu ‘glamping’ helemaal hip is, duiken overal mooie en comfortabele tenten op. Sommige tenten staan niet eens op de grond, maar drijven op het water of hangen aan een boom. Je kunt zelfs overnachten in een tipi op een onbewoond eiland en je een echte indiaan voelen.

Bijzonder overnachten met kinderen in een watertent

Bijzonder overnachten in een tent… op het water.

Aan het strand

Net als een tent is een strand eigenlijk altijd een succes bij kinderen. Zandkastelen bouwen, geulen graven en tikkertje spelen met de branding – het is één grote speeltuin waar ze uren zoet zijn. Neem nog een picknickmand en een bal of een vlieger mee en je bent klaar voor een hele dag genieten. Met een Sea Lodge in de duinen van Callantsoog of een huisje op het strand in Julianadorp aan Zee heb je dat heerlijke strandgevoel altijd binnen handbereik. Als je kids dan ‘s avonds rozig in hun bedje kruipen, slapen ze gegarandeerd als een blok. En dat heeft dan weer zo z’n voordelen voor papa’s en mama’s…

Bijzonder overnachten met kids in een strandhuisje

Slapen op het strand!

Pin It on Pinterest