Loading...

Bijzonder overnachten op een Radarstoomboot in Amsterdam

Kapitein Anna Amsterdam (Noord-Holland)

Je hebt vast nog nooit overnacht op een radarstoomboot? Dat kun je nu een keertje proberen, in een hele oude uit 1911, in onze hoofdstad Amsterdam!

De kapitein Anna

De kapitein Anna, zoals de radarstoomboot gedoopt is, is een prachtig verblijf voor zowel jong als oud. Haar vaste ligplaats is de NDSM-pier in Amsterdam Noord. De hutten zijn te boeken voor zowel één als twee personen en zijn voorzien van airconditioning en hebben een eigen ruime badkamer. Alle hutten zijn geheel in de stijl van begin vorige eeuw. Voor toiletartikelen en beddengoed is gezorgd en de organisatie biedt daarnaast ook een strijkservice aan. Behalve een stukje luxe kun je ook heerlijk tot rust komen op de Kapitein Anna. Zo is er een terras en een bar waar ‘s avonds van een drankje kan worden genoten, een gemeenschappelijke lounge en óntzettend vriendelijk personeel.

…Leuk weetje

De kapitein Anna vaarde vroeger als Kapitein Kok. Hij –tegenwoordig: zij– heeft gevaren tot de radardienst werd opgeheven in 1948. De boot onderhield een regelmatige dienst voor personen- en goederenvervoer tussen Culemborg, Schoonhoven en Rotterdam en tussenliggende plaatsen. In 2013 is ze omgedoopt tot Kapitein Anna.

De omgeving

Amsterdam ligt aan je voeten en je kunt deze beeldige stad zeer gemakkelijk ontdekken op de fiets. Breng eens een bezoek aan het scheepvaartmuseum of fiets eens naar de Dam – net zoals de locals dat doen! Als je liever niet wilt fietsen kun je ook de veer pakken. Er is namelijk een directe verbinding tussen de accommodatie en het centraal station van Amsterdam. Nog een leuke tip is Amsterdam Noord. Dit een bijzondere omgeving wanneer je geïnteresseerd bent in winkelen en architectuur. Net als in de binnenstad, zijn hier ook restaurantjes volop!

Origineel Overnachten

Prijs begint vanaf € 141,37 per nacht. Het schip is ook in zijn geheel te huur. Informeer voor de prijzen. Je hebt het schip helemaal tot jouw beschikking voor jouw gezelschap!

Pin It on Pinterest