Loading...

Bijzonder overnachten op een middeleeuws hofje in België

Het Oude Huis St. Martens-Voeren (België)
  • Geschikt voor 2 tot 8 personen
  • Prijs vanaf € 300,- per midweek
  • Net over de grens bij Maastricht
  • Gerestaureerd met oude bouwtechnieken
  • Huisdier toegestaan (max. 2)

Adembenemende oudheid opsnuiven in Het Oude Huis

Het Oude Huis

In het Belgische dorpje St. Martens-Voeren ligt dit wonderschone ecologisch verbouwde Middeleeuws Hofje. Het geheel is door traditionele bouwmethoden en met ecologische principes verwezenlijkt. Door de ingenieuze verbouwing met doorgangen, niveaus, binnenhof en tuin, lijkt het geheel op een Middeleeuws hofje.

De oudste delen van dit Middeleeuws Hofje dateren uit het midden van de 16de eeuw, zo ook Het Oude Huis. Na de koop door de familie Laugs werd de nagenoeg ruïne vakkundig gerestaureerd en aangevuld met enkele andere woningen, die volgens dezelfde traditionele bouwmethoden en ecologische principes verwezenlijkt zijn. De vakken werden weer zoals vroeger gevuld met leem op een vlechtwerk van wilgentakken. Het staat er nu weer bij als 450 jaar geleden!

Er is wand- en vloerverwarming aangebracht en de inrichting kenmerkt zich door de authentieke bijpassende wastafels, oude elementen en meubels. Op de eerste verdieping zijn drie slaapkamers en een intieme bedstee voor twee. In totaal kunnen er 8 personen in Het Oude Huis verbijven. Het Oude Huis is op het zuiden georiënteerd en heeft een ruim privé terras wat uitkijkt op een binnenpleintje met een doorkijk naar de grote gemeenschappelijke tuin met schommel, glijbaan en zandbak. Ook is er een vuurschaal voor de zwoele avonden. Aan de rand van het binnenpleintje zijn veel kruiden te vinden waarvan men vrijelijk gebruik van mag maken. Het Oude Huis is een ware beleving voor iedereen die van oude gebinten en authentieke afwerking houdt!

De omgeving

Rondom Sint-martens-Voeren liggen prachtige heuvels met bossen, weilanden en talrijke beekjes. Het is een waar wandel- en fiets paradijs. Een klein stukje verborgen Vlaanderen net over de grens bij Maastricht!

Origineel overnachten:

Prijs vanaf € 300,- voor een midweek en € 340,- voor een weekend exclusief verplichte eindschoonmaak, energie en toeristenbelasting.
Maximaal 2 huisdieren toegestaan tegen kleine vergoeding.

Vraag gratis en vrijblijvend een prijsopgaaf aan:

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Pin It on Pinterest