Loading...

Bijzonder overnachten in een Plaggenhut

d'Olde Kamp Ansen (Drenthe)

In het Drentse dorpje Ansen, ingeklemd tussen Ruinen en Dwingeloo vind je d’Olde Kamp. Een kleinschalig recreatiebedrijf grenzend aan het Nationaal Park Dwingelderveld. Hier kun je op een wel heel originele manier overnachten. Het terrein telt namelijk 2 traditionele Plaggenhutten en 4 Plaggenhutten deluxe.

Slapen in een plaggenhut

Een Keuterij was vroeger een klein boerderijtje meestal van iemand die overdag bij één van de grote boerenbedrijven in de omgeving werkte. Op de Keuterij kon men dan in de spaarzame uurtjes die overbleven zelf ook wat koeien of geiten houden. Ze vertonen de kenmerkende stijl die de Plaggenhutten ook hebben. Op d’Olde Kamp hebben ze enkele van deze Keuterijen en Plaggenhutten in ere herstelt en omgetoverd tot traditionele Plaggenhutten en Plaggenhutten deluxe. En zo ontstaan vakantiewoningen met de charme van 1900 maar wel met de luxe van deze tijd.

De Plaggenhutten deluxe zijn voorzien van 3 knusse bedsteden; 1x een tweepersoons en twee maal een éénpersoons met lekkere dikke matrassen en zelfs geschikt voor langere mensen. Je vindt binnen een keukentje met granieten aanrechtblad, tegeltjes gootsteen, kooktoestel, koelkast en Senseo apparaat. Douche, toilet en wastafel zijn aanwezig en het hele huisje is voorzien van vloerverwarming. Een gezellige houtkachel of open haard met twee makkelijke stoelen ernaast mag natuurlijk niet ontbreken. Je hebt gewoon elektriciteit en zelfs gratis WIFI. Helemaal van deze tijd dus!

De traditionele Plaggenhutten zijn vergelijkbaar ingericht. Je hebt twee smaken; Drostenveen, geschikt voor 4 personen of Het Vleddertje die geschikt is voor maximaal 2 personen. De beide Plaggenhutten zijn voorzien van een koelkast en kooktoestel, alle borden, pannen en bestek e.d. in boerenbont stijl, open haard en als basisverwarming een gevelkachel. Voor het sanitair kun je gebruik maken van het nieuwe toiletgebouw van de camping op ongeveer 30m afstand. Wat het wat ons betreft helemaal afmaakt is de ruimte om de hutten heen waardoor je lekker privé zit en ’s avonds ongestoord gebruik kunt maken van de bestaande vuurkorf. De duisternis garandeert bij helder weer een prachtige sterrenhemel. En sinds kort is er een heuse pizzaoven op het terrein! Met een lekker stukje zelfgebakken pizza of vers broodje in de hand is het dubbel genieten!

De Plaggenhutten beschikken – als eerste Plaggenhut in de geschiedenis – over gratis WIFI. Je hond is ook van harte welkom bij d’Olde Kamp. Het terrein grenst aan het Nationaal Park Dwingelderveld, 3800 ha “achtertuin” dus urenlang wandelen of fietsen zonder zelfs maar een auto tegen te komen!

Origineel overnachten:

Vanaf 175,00 euro per weekend.

Bezoek website

Vraag gratis en vrijblijvend een prijsopgaaf aan:

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Pin It on Pinterest