Loading...

Bijzonder overnachten in het Westerkerkje

Het Westerkerkje Steggerda (Friesland)
  • Tot 4 personen
  • Vanaf € 260,- voor een weekend
  • Kleinste houten kerkje van Nederland
  • Ideaal voor rustzoekers
  • In overleg 1 huisdier toegestaan

Overnacht in het kleinste houten kerkje van Nederland en geniet van stilte, bezinning en natuur.

Het Westerkerkje

Het betoverend mooie Westerkerkje is gebouwd in 1935 en ligt aan de rand van landgoed de Eese bij Steenwijk. Het kerkje heeft lang dienst gedaan als zondagsschool. Tegenwoordig is het een warm en sfeervol onderkomen.

Het stijlvolle kerkje is natuurlijk ingericht en beschikt over vier knusse slaapplaatsen (twee eenpersoonsbedden en een goede tweepersoons slaapbank), een keuken met oven en een badkamer. Aan de eettafel, vervaardigd uit een eeuwenoude eik, kunnen acht mensen aanschuiven. Het kerkje wordt verwarmd door antieke gietijzeren radiatoren en er kan gestookt worden met de stoere Bullerjan houtkachel.

Het Westerkerkje is een ideale plek voor rustzoekers, schrijvers, en mensen die kunnen genieten van een ouderwets goed gesprek tijdens de afwas. Er is geen televisie maar wel wifi, ook heb je een grote tuin met weids uitzicht en een knusse patio tot je beschikking.

Het kerkje is de uitgelezen plek voor retraite en bezinning of voor de inspiratie en focus die nodig zijn voor creatieve bezigheden.

De omgeving

De streek waar Overijssel, Drenthe en Friesland elkaar raken is als een goed bewaard geheim. Het is een rustig gebied waar nog heel veel te ontdekken valt. Tegenover het Westerkerkje ligt Landgoed de Eese; 800 hectare bos, hei en grasland. Verderop staan de indrukwekkende landhuizen van de Eese, mat geverfd in Zweeds rood.

Het Westerkerkje staat in het gebied van de Maatschappij van Weldadigheid, de 19e eeuwse voorloper van de verzorgingsstaat. De omgeving staat vol met gebouwen die herinneren aan die periode en is genomineerd voor de Unesco Werelderfgoedlijst. In de directe omgeving vind je de Woldberg, de heidevelden van Havelte en Nationaal Park Drents-Friese Wold, een prachtig natuurgebied bestaande uit bos, heide en stuifzanden.

Wat verder naar het westen liggen Giethoorn, historische stadjes als Blokzijl en Vollenhove en Nationaal Park Weerribben-Wieden, een laagveenmoeras.

Origineel overnachten

Prijs vanaf € 260,- voor een weekend. Een midweek kost € 260,- en een week € 450,-. In de schoolvakanties alleen per week te huur. De prijs is dan € 500,-. De kerstvakantie (week) is € 525,-.

Prijzen zijn inclusief keukenlinnen en stookhout. Je kunt zelf beddengoed en handdoeken meenemen of huren, dit graag bij de reservering doorgeven. Een lakenpakket is € 10,00 p.p. Een handdoekenpakket € 3,50 p.p. De eindschoonmaak (verplicht) is € 45,-.

Pin It on Pinterest