Loading...

Bijzonder overnachten in het Westerkerkje

Het Westerkerkje Steggerda (Friesland)
 • Tot 4 personen
 • Vanaf € 270,- voor een weekend
 • Verblijfsduur vanaf een weekend
 • Slapen in het kleinste houten kerkje van Nederland
 • In Friesland

Het Westerkerkje in het Friese Steggerda is dé plek om in stilte tot jezelf te komen.

Origineel omdat:

 • Het is de perfecte locatie om tot rust te komen.
 • Een ideale spot voor retraites.
 • Eet een heerlijk ontbijt en een weldadig avondmaal aan de eettafel die vervaardigd is uit een eeuwenoude eik.
 • Er is geen televisie aanwezig, waardoor een goed gesprek en het spelen van een gezelschapsspel voorop staat.

Wat je moet weten:

 • Tot 4 personen
 • Inchecken vanaf 15.30 uur, uitchecken tot 10.00 uur
 • Minimum verblijf is 2 nachten (in de schoolvakanties enkel per week)
 • Gratis parkeren op eigen terrein
 • Eén huisdier toegestaan in overleg
 • Wifi gratis

Details:

Het Westerkerkje, dat gebouwd is in 1935 en gelegen is aan de rand van landgoed de Eese bij Steenwijk, is de uitgelezen plek voor een retraite. Ook vind je in dit deel van Friesland volop de inspiratie en de focus die nodig zijn voor creatieve bezigheden.

Het Westerkerkje

Het stijlvolle kerkje, dat lang dienst heeft gedaan als een zondagsschool, is vandaag de dag een warm en sfeervol onderkomen. De inrichting is natuurlijk en comfortabel. Zo beschikt het stulpje over vier knusse slaapplaatsen (twee eenpersoonsbedden en een comfortabele tweepersoons slaapbank), een keuken met oven en een badkamer. Aan de eettafel, vervaardigd uit een eeuwenoude eik, kunnen acht mensen aanschuiven. Het kerkje wordt verwarmd door antieke gietijzeren radiatoren én er kan gestookt worden met de stoere Bullerjan houtkachel.

Het Westerkerkje is een ideale plek voor rustzoekers, schrijvers en mensen die kunnen genieten van een ouderwets goed gesprek tijdens de afwas. Er is geen televisie maar wel wifi aanwezig. Ook heb je een grote tuin met een weids uitzicht en een knusse patio tot je beschikking.

Eigenaar aan het woord: “Een decennium geleden stuitten Ellinor en Holke tijdens een fietstocht per toeval op het kleinste houten kerkje van Nederland. Jaren later kwam het opnieuw op hun pad en sinds 2016 verhuren ze het onderkomen aan rustzoekers die op zoek zijn naar bezinning en quality time met elkaar.”
Lees hier het bijzondere verhaal van eigenaren Holke en Ellinor.

Omgeving:

De streek waar Overijssel, Drenthe en Friesland elkaar raken is als een goed bewaard geheim. Het is een rustig gebied waar nog heel veel te ontdekken valt. Tegenover het Westerkerkje ligt Landgoed de Eese; 800 hectare bos, heide en grasland. Verderop staan de indrukwekkende landhuizen van de Eese, mat geverfd in Zweeds rood. Het Westerkerkje staat in het gebied van de Maatschappij van Weldadigheid, de negentiende eeuwse voorloper van de verzorgingsstaat. De omgeving staat vol met gebouwen die herinneren aan die periode en is genomineerd voor de Unesco Werelderfgoedlijst. In de directe omgeving vind je de Woldberg, de heidevelden van Havelte en Nationaal Park Drents-Friese Wold, een prachtig natuurgebied bestaande uit bos, heide en stuifzanden. Wat verder naar het westen liggen Giethoorn, historische stadjes als Blokzijl en Vollenhove en Nationaal Park Weerribben-Wieden, een laagveenmoeras.

Origineel overnachten:

Weekend: € 270,00
Midweek: € 270,00
Week: € 460,00
Zomervakantie (week): € 525,00
Kerstvakantie (week): € 525,00
Pasen en Pinksteren: € 360,00
Hemelvaart: € 440,00

Prijzen zijn inclusief keukenlinnen en stookhout. Je kunt zelf beddengoed en handdoeken meenemen of huren, dit graag bij de reservering doorgeven.

Bijkomende kosten:
Lakenpakket: € 10,00 per persoon (optioneel)
Handdoekenpakket: € 3,50 per persoon (optioneel)
Eindschoonmaak (verplicht): € 45,00

Pin It on Pinterest