Loading...

Bijzonder slapen in een kerk

De Kraak van Van Dam Oosterbierum (Friesland)
  • 7 personen
  • Prijs vanaf € 550,- per weekend of midweek
  • Inclusief fietsen

Ooit bedacht dat je je hoofd te ruste kunt leggen in een dorpskerkje? Het kan in Oosterbierum! Het vakantiehuis – De Kraak van Van Dam – heeft drie slaapkamers en biedt plaats aan maximaal 7 volwassenen.

De Kraak van Van Dam

De leefruimte in De Kraak is groter dan in vrijwel elk ander vakantiehuis. Toch is het kerkje met zijn vele hoekjes vooral ook knus. De complete keuken is twee treetjes hoger dan de kerkzaal. Het binnenterras ligt op raamhoogte zodat je vanaf de bank uitzicht hebt over de terp en het dorp. Ook beneden op de begane grond is een zithoek met een ruime bank. Een grote leeftafel biedt gemakkelijk plaats aan 7 personen. En dan is er nog een biljarthoek en een hoek waar kerkbankjes staan met mooie kunstboeken er op. Dat het gewelf, preekstoel en orgel blikvangers zijn spreekt voor zich.

De kerk is goed geïsoleerd. De vakantiewoning gebruikt groene energie. Ter compensatie van de CO2-uitstoot participeren de eigenaren van De Kraak van Van Dam in windenergie op zee.

De keuken van De Kraak heeft een Belgisch hardstenen aanrechtblad en is compleet ingericht. Tot de uitrusting behoort een koelkast, vrieskast, vaatwasser en combi oven/magnetron. Wie van koken houdt heeft hier een ruim assortiment aan keukengereedschap en voldoende goede pannen en ovenschalen. Een basisvoorraad van kruiden, olie en zout is standaard aanwezig. In de keuken is ook een wasmachine met droger ingebouwd.

In De Kraak zijn badkamer en toilet van elkaar gescheiden. De badkamer heeft een wastafel en een heerlijk warme douche. De voorzieningen zijn modern en hygiënisch.

Bij de voorbereiding van een verblijf in De Kraak hoort geen gesleep met beddengoed of fietsen. Bij aankomst zijn de bedden voor je opgemaakt. In het kerkje liggen ruim voldoende handdoeken en washandjes voor je klaar. En de fietsen vind je in het fietsenschuurtje.

De kraak van Van Dam is geschikt als vakantieverblijf tot 7 volwassenen. Zoek je een accommodatie voor meer dan 7 personen? Kijk dan eens bij ievers. Ook ievers is een kerklogement, maar dan voor groepen tot en met 10 personen.

Origineel overnachten:

Prijzen vanaf 550 euro per weekend of midweek.

Pin It on Pinterest