Loading...
23 februari 2018#

Wegdromen in het weekend: Giraffe Manor, Nairobi, Kenia

Op safari naar Afrika en wilde dieren spotten, wie droomt er niet van?! Maar wat als die wilde dieren jou komen spotten? Het gebeurt bij het Giraffe Manor hotel in Nairobi in Kenia!

Giraffe Manor ligt naast het Nairobi Giraffe Centre. Daar worden giraffen verzorgd tot ze weer terug de wilde natuur in kunnen. De giraffen kunnen vrij door het hele gebied lopen en zijn dus ook regelmatig rond het hotel te vinden. Sterker nog, soms steken ze hun lange nek naar binnen om te kijken of er nog wat te halen valt. Dat is even schrikken als je lekker zit te ontbijten!

Het hotel is een prachtig herenhuis uit 1932 midden in de natuur van Kenia. Het is een koloniaal gebouw met nog veel historische kenmerken. De kamers kijken uit over de natuur en behalve giraffen zijn er ook heel veel vlinders te zien. Het ontbijt en de lunch worden geserveerd in de mooie zaal met grote ramen. En als je geluk hebt komen de giraffen hier dus even een kijkje nemen. De ramen zijn groot genoeg om hun kop en lange nek doorheen te steken, op zoek naar een hapje. Ontbijten met een giraf, het kan in Nairobi!

22 februari 2018#

Doe maar duurzaam: slapen in karton

Combineer Holle Bolle Gijs’ ‘papier hier’ met de groen-groener-groenst-trend en kartonnen mini-penthouses zijn het resultaat. Duurzaamheid wordt steeds belangrijker. Het is aan de orde van de dag in ons dagelijks leven. Maar goed ook, want de bron van moeder aarde is niet onuitputtelijk. In Zuid-Holland staan de volgende twee lichtgewichte bijzondere overnachtingsplekken. Geheid dat je hier duurzaam gaat ontspannen!

Kartonnen huisje in Dordrecht

Bij Stayokay in Dordrecht slaap je aan de rand van het nationale park De Hollandse Biesbosch. Het uit golfkarton bestaande stulpje is afgewerkt met houten panelen. Het huis biedt veel comfort, maar geen verwarming en warm water. De douche en toilet vind je in het sanitairgebouw op 50 meter afstand. Maak je klaar voor een heerlijk back to basic avontuur!

Meer over dit kartonnen huisje

De Wikkelboat in Rotterdam

In het enerverende Rotterdamse Maritieme District slaap je op het water. In de kleine, strak vormgegeven kartonnen Wikkelboat zijn alle voorzieningen aanwezig. Met een airco en verwarming tot je beschikking verblijf je hier zowel in koele als warme tijden super chill. Boek een jacuzzi bij, barbecue op de vlonder en peddel rond in een opblaasbare kayak. Dat wordt nooit meer naar huis!

Meer over de Wikkelboat

20 februari 2018#

Slapen in een vliegtuig bij Bed & Breakfast van Omroep MAX

In het populaire Bed & Breakfast van Omroep Max kun je in de uitzending van 22 februari kijken naar het Fokker vliegtuig dat bij Esther en Gerhard in de achtertuin staat.

In het Brabantse Hoogerheide slaap je in een origineel Fokker F27 toestel uit 1961 dat helemaal is verbouwd tot een comfortabele bed&breakfast. Binnen is zelfs een heuse sauna gecreeerd. Geniet dus.

Bed & Breakfast

In Bed & Breakfast logeren drie stellen allemaal één nacht bij elkaar. Tijdens hun bezoek onderwerpen ze elkaars Bed & Breakfast aan een uitgebreid onderzoek. De B&B eigenaren proberen hun gasten zoveel mogelijk in de watten te leggen en laten ze iets van de omgeving zien.

Bed & breakfast Omroep Max

De uitzending met het Fokker Vliegtuig is donderdag 22 februari te zien om 21.25 uur op NPO 1.

Meer over slapen in een vliegtuig

20 februari 2018#

De 3 origineelste accommodaties van Amsterdam

Met meer dan 30.000 hotelkamers in Amsterdam is het soms lastig kiezen. Maar de meeste hotelkamers zijn toch een beetje saaie kamers in luxe hotels. Wil je eens wat anders? In Amsterdam zijn een aantal hele originele adresjes te vinden, en wij verzamelden ze voor je: misschien slaap jij de volgende keer wel in een kraanhotel, torentje of zelfs op een radarstoomboot!

Op grote hoogte in het Kraanhotel

Op de industriële en hippe NDSM-werf in Amsterdam Noord staat het Faralda Kraanhotel. Deze scheepsbouwkraan is omgebouwd tot een bijzonder hotel op grote hoogte. Het hotel heeft drie luxe suites, een tv studio en jacuzzi op vijftig meter hoogte! Daar geniet je in de buitenlucht van een fantastisch uitzicht over Amsterdam.

Meer over het Kraanhotel

Slapen op een radarstoomboot

Je hebt misschien nog nooit gehoord van een radarstoomboot, laat staan dat je er op geslapen hebt?! In Amsterdam, ook bij de NDSM-werf, ligt De Kapitein Anna. Deze radarstoomboot uit 1911 is inmiddels een hotel. De hutten zijn helemaal ingericht in de stijl van de vorige eeuw en zijn te boeken voor één of twee personen.

Meer over de radarstoomboot

Torentje in hartje Amsterdam

In het centrum van Amsterdam kun je overnachten in een schattig torentje. Deze toren is het Windketelhuisje dat in 1900 is gebouwd door het Amsterdamse waterleidingbedrijf. Inmiddels is het omgebouwd tot een drie-verdiepingen-tellende hotelkamer. Door de grote ramen kun je lekker naar buiten kijken en het zorgt voor veel licht in het torentje.

Meer over het Windketelhuisje

16 februari 2018#

Wegdromen in het weekend: Hotel CasAnus, Antwerpen

Slapen in een enorme dikke darm, wie wil dat nou niet?! In het Belgische Verbeke Foundation Art Park kan het! De Nederlandse ontwerper Joep van Lieshout heeft hier zijn fascinatie voor het menselijk lichaam vertaald in een opzienbarend kunstproject: een immense anus als hotelkamer.

De anus is voorzien van een tweepersoonsbed, ramen, verwarming en sanitair waar je gehoor geeft aan de behoefte van je eigen dikke darm. Het is een groot succes! Reacties van gasten zijn overweldigend positief. Niet alleen vanwege het verblijf in een zogenoemd ‘kunstwerk’, maar ook vanwege de geïsoleerde, rustige locatie in de buurt van Antwerpen. Het roept wellicht wat controverse op. Toch is het poepserieus. Of je er nou wel of geen (sluit)spier om vertrekt, een weekendje overnachten in een gigantisch kontgat blijft een goed verhaal, nietwaar? Wanneer ga jij dit anale avontuur aan?

Beeld: Le Mat

15 februari 2018#

Hier slaap je letterlijk in de natuur

Lijkt het jou ook wel wat om weg te dromen in een holle boomstam, boswachtershut of vogelnest? Overnachten in de vrije natuur geeft je een ultiem geluksgevoel. Fluitende vogels en ritselende bladeren brengen je terug naar je interne wortels. Desgewenst wordt ook je gestresste leven in perspectief gezet. Dit zijn drie originele overnachtingsplekken waar je helemaal tot jezelf komt!

Een holle boomstam in Gelderland

We starten met een knipoog want op Camping de Pampel in Hoenderlo is een holle boomstam ingericht als spectaculaire slaapplek. De uitgeholde boom beschikt over één groot bed. Dit bed is ruim genoeg voor maximaal twee volwassenen en twee kleine kids. De sanitaire voorzieningen vind je in een speciaal gebouw op de camping. Daar douche je overigens in stijl onder een grote boom. Natuurliefhebbers en avontuurlijke kinderen halen hier hun hart op.

Meer over de holle boomstam

Een Boswachtershut in Drenthe

Een boswachtershut op Camping de Norgerberg is een uit boomstammen opgetrokken hut. De keuken is ingericht voor vier personen. Ook is er een ‘dinette’ die omgetoverd kan worden tot een tweepersoonsbed. Je hebt werkelijk alle benodigde kampeervoorzieningen bij de hand. ’s Ochtends ontbijt je buiten aan de picknicktafel. Het is heerlijk toeven in het Drentse Norg. Kamperen, maar dan nét even anders.

Meer over de boswachtershut

Het vogelnest in Zweden

Zweden is enorm bosrijk. In Harads heb je de mogelijkheid om te slapen op vier tot zes meter hoogte. Het vogelnest van het Treehotel ligt letterlijk tussen de bomen. Met groot respect voor de natuur is er voor een lichte, minimalistische, ecologische inrichting gekozen. Op zeventien vierkante meter is een aparte slaapkamer, badkamer en woonkamer aanwezig. Met maximaal twee volwassenen en twee kinderen betreed je dit nest via een intrekbare trap. Je zult begrijpen dat ook het uitzicht fenomenaal is.

Meer over het vogelnest

12 februari 2018#

4x heerlijk slapen in vervoersmiddelen

Ben jij zo iemand die altijd meteen slaapt in de auto of trein? Of lukt je dat nooit, maar zou je graag toch wél eens lekker willen kunnen tukken in een auto? Dan is dit lijstje wat voor jou. Want in deze auto, brandweerauto, beachbus én dubbeldekker slaap je gegarandeerd als een roos!

Slapen in een auto

In het V8 Hotel in het Duitse Stuttgart moet je zijn als je houdt van auto’s. Dit hele hotel is in autostijl en alle kamers hebben een ander autothema. En in een aantal kamers slaap je ook daadwerkelijk in een heuse bolide! In de Mercedez Benz kamer bijvoorbeeld, waar een auto is omgebouwd tot heerlijk hotelbed.

Meer over het V8 Hotel

Dromen over brandjes blussen

Bij Jan Klaassen Dromenland in Gelderland kun je met het hele gezin slapen in een brandweerauto. De kinderen mogen zelfs een brandweerpak aandoen en het kampvuur uitblussen. En ‘s nachts droom je heerlijk over het heldhaftige leven van een brandweerman.

Meer over de brandweerauto

Kamperen in een Beachbus

Op Camping de Lakens bij het Bloemendaalse strand kun je slapen in een beachbus. De bus staat geparkeerd in een duinpan, op een steenworp afstand van het strand. Hier slaap je gezellig in een stapelbed na een dagje surfen of zonnen in Bloemendaal.

Meer over de Beachbus

Dubbel plezier in de dubbeldekker

In België kun je overnachten in een ouderwetse Britse dubbeldekker. Op Camping de la Semois staat deze rode Bristol Lodekka uit 1966. De bus rijdt niet meer dus je kunt in alle rust slapen.

Meer over de Britse dubbeldekker

9 februari 2018#

(Spook)Hotel Union Øye, Noorwegen

Droom jij weg bij het zien van de beelden van dit hotel of krijg je er nachtmerries van? Een ding is zeker: voor een verblijf in dit spookhotel in Noorwegen moet je niet bang aangelegd zijn!

Hotel Union Øye ligt in de buurt van de Geirangerfjord in Noorwegen. Het is een prachtig landhuis tussen de bergen. Maar in één kamer van dit hotel (de Blue Room) zou het volgens vele gasten ‘spoken’. En dat komt allemaal door schoonmaakster Linda, die zichzelf ooit verdronken heeft in de fjord nadat haar geliefde zelfmoord pleegde. Gasten die in de Blue Room sliepen zeggen dat ze Linda hebben zien lopen, haar voetstappen hoorden of haar hoorden huilen in de nacht.

Klinkt eng? Gek genoeg is deze kamer de meest populaire kamer van dit hotel en is het vaak al maanden van tevoren volgeboekt. Hou je wel van een beetje spanning tijdens je vakantie? Boek dan eens de Blue Room in dit hotel en wie weet zie of hoor je Linda voorbij komen. Tegenwoordig zetten ze zelfs knoflook voor de deur van de kamer om haar daarmee te lokken!

9 februari 2018#

Eigenaar aan het woord: Fokker Vliegtuig

Een en al privacy, romantiek en heel veel comfort. Niet de eerste dingen waar je aan denkt als je het over vliegtuigen hebt, maar in de Fokker F27 is het toch echt allemaal het geval. Mede-eigenaar Esther Slootweg vertelt over het ‘cock-pitten’ in hun luxe vliegsuite in Hoogerheide en waar haar passie voor het vak vandaan komt.

Wie ben je?

“Mijn man en ik hebben beiden de hotelschool gedaan. We zijn dertig jaar geleden begonnen in de wijnhandel door middel van wijnimport. We geven trainingen aan mensen uit het vak, maar we organiseren ook proeverijen voor groepen. Het gebouw waar we in wonen is een voormalig militair complex en dus vrij groot. De eerste verdieping stond 15 jaar geleden voor de helft leeg. Toen de kinderen naar de middelbare school gingen en we meer vrije tijd kregen, besloten we de ruimte op te knappen en in gebruik te nemen als Bed & Breakfast met vijf gastenkamers. En sinds afgelopen oktober kunnen gasten in het Fokker-vliegtuig onze de tuin ‘cock-pitten’.”

Hoe ben je op het idee van de accommodatie gekomen?

“De Fokker-fabriek is hier van oudsher gevestigd. Fokker en Hoogerheide zijn al 100 jaar met elkaar verweven. In onze B&B verbleven regelmatig techneuten van Fokker en een van hen bracht ons vier jaar geleden op het idee om een vliegtuig in de tuin te zetten als extra en vooral bijzondere accommodatie. Zo is het balletje gaan rollen. Het moest per se een Fokker vliegtuig worden, het kon niets anders zijn. Een paar jaar geleden vonden we er een, maar het uiteindelijke transformeren naar een luxe vliegsuite heeft twee jaar gekost. De schetsen van de inrichting hebben we zelf gemaakt, daarna heeft een bevriende architect het verder uitgewerkt en anderen in touw genomen om het uit te voeren.”

Waar komt je passie voor vliegtuigen vandaan?

“Mijn man is zelf hobby-piloot op kleine toestellen en zijn kinderen en ik vliegen regelmatig mee. Vliegen zit bij ons dus echt in het DNA.”

Op welke doelgroep richten jullie je?

“We richten ons op stelletjes die er even helemaal tussenuit willen. Als verrassing, verjaardag of een jubileum. Laatst ontvingen we ook een paar stellen achter elkaar die hun huwelijksnacht hier hebben doorgebracht. Dan zetten we in overleg met de contactpersoon ook extra’s klaar, zoals rozenblaadjes, chocolade of champagne. Alles is te regelen. Onze hele B&B is overigens puur bedoeld voor volwassenen. Zo heb je als gast nooit last van krijsende kinderen tijdens je verblijf.”

Waarom zouden mensen deze accommodatie echt moeten uitproberen?

“De meeste mensen hebben niet zo’n goede ervaring als het aankomt op comfort in een vliegtuig. Dit vliegtuig biedt dat allemaal wel: het is stil, rustig en biedt heel veel ruimte, comfort en privacy. De meeste gasten krijgen de sleutel en komen de volgende dag pas weer naar buiten. De Fokker is van alle gemakken voorzien: de koelkast is gevuld, avondeten kan bij diverse partijen uit de buurt besteld worden en wordt letterlijk tot aan de deur gebracht. En in de tussentijd kunnen ze bijvoorbeeld de sauna in of lekker Netflixen. Bij mooi weer kunnen gasten op hun eigen terras aan de vijver zitten. Dit stuk tuin is alleen voor de vliegtuiggasten bedoeld, de overige gasten maken gebruik van de tuin aan de andere kant van het huis. Zo hebben ze alle privacy die ze zich kunnen wensen en kunnen we ze echt een comfortabele en vooral bijzondere ervaring bieden.”

Meer informatie over overnachten in dit Fokker vliegtuig.

8 februari 2018#

3x romantisch, relaxt én origineel weg met je lief

Wil je met je lief even lekker weg in eigen land? Dan zijn er genoeg originele accommodaties om uit te kiezen. Maar extra leuk en romantisch wordt het tijdens een overnachting met wellness. Daarom selecteerden we drie romantische en originele plekjes met eigen (bubbel)bad: perfect voor Valentijnsdag!

Je eigen boerderij in Drenthe

Op het Hof van Saksen in Drenthe kun je overnachten in de exclusieve Love2Stay-boerderij. Het is een tweepersoons boerderij die van alle gemakken is voorzien voor een heel romantisch weekendje met z’n tweeën. Loveseats, een hemelbed en een prachtig uitzicht, maar ook een groot bubbelbad en een stoomdouche. Helemaal voor jezelf!

Meer over de Love2Stay-boerderij

Romantiek in een wijnvat

Bij Hotel de Vrouwe van Stavoren staan een aantal wijnvaten waar je kan slapen. De wijnvaten zijn omgebouwd tot luxe romantische hotelkamers, met wellness! Want in het luxe Wellness-Wijnvat heb je behalve een ruim slaap- en zitgedeelte, ook je eigen jacuzzi en een infrarood-stoomcabine.

Meer over deze wijnvatten

Sprookjesachtige koeienschuur

Vlakbij Amsterdam ligt The Barn, een voormalige koeienschuur verbouwd tot sprookjesachtig vakantiehuis. Overal zijn historische materialen gebruikt die voor een romantische uitstraling zorgen. Je kunt hier heerlijk relaxen tijdens een massage in de tuin of gebruik maken van de houtgestookte hot-tub. Wat wil je nog meer?

Meer over dit romantische vakantiehuis

Meer (té)gekke romantische slaapplekken?

Meer tips voor een romantisch weekendje weg

Pin It on Pinterest