Eigenaar aan het woord

Eigenaar aan het woord: het Hooiberghuisje in Groningen


dinsdag 12 november 2019

Geen tekeningen, geen uitgewerkt plan, maar gewoon zelf gaan bouwen en gaandeweg de details toegevoegd. Voormalig aannemer Ben Wilbrink en zijn vrouw Regien bouwden hun Hooiberghuisje eerst als gastenverblijf voor alleen familie en vrienden, maar inmiddels zijn andere gasten ook meer dan welkom in de hooiberg. Ze verhuren hun bijzondere accommodatie exclusief via Origineel Overnachten. We vroegen Ben naar het verhaal achter het Hooiberghuisje in de provincie Groningen.

Eigenaar aan het woord: het Hooiberghuisje in Groningen

Wie zijn jullie?

"Wij zijn Ben en Regien Wilbrink, 57 en 54 jaar oud. Ik was vroeger aannemer, maar daar ben ik twaalf jaar geleden mee gestopt om me op andere dingen te kunnen focussen. Een paar jaar geleden wilden we een gastenverblijf bouwen naast ons huis zodat vrienden en familie op een eigen plek kunnen slapen als ze bij ons op bezoek komen. Ik heb toen in de zomer een hooiberg gebouwd, dat leek me leuk."

Wie zijn jullie?

Hoe zijn jullie op het idee van deze accommodatie gekomen?

"We wonen zelf in een verbouwde boerderij die voor de hooiberg staat. We wilden dus een gastenverblijf maken, maar een gewoon vakantiehuisje of gewone blokhut vonden we niet echt passen. Toen kwam ik op het idee om een hooiberg te maken. De accommodatie is helemaal van hout en zonder tekeningen gemaakt. Ik heb het allemaal uit het hoofd gedaan. Je koopt een partij hout, gaat hakken en zagen, en je maakt van niets een gezellig huisje. Gaandeweg bedacht ik er de details bij. Ik wilde er vooral veel sfeer aan geven."

Wat maakt de Hooiberg zo bijzonder?

"Het is een heel gezellige plek geworden. Dat horen we ook veel terug van gasten. Een plek met veel warmte en detail, zodat mensen iets te kijken hebben tijdens hun verblijf. Zo hebben we onder de trap een muizendeurtje gemaakt dat open en dicht kan. Daarachter woont zogenaamd een muis. Als ‘ie thuis is staan er kleine klompjes voor de deur. Het is verder een volledig uitgeruste en knusse accommodatie geworden, alleen is er momenteel nog geen keuken. Die staat gepland om dit jaar te realiseren."

Wat maakt de Hooiberg zo bijzonder?

Sinds wanneer kunnen mensen hier overnachten?

"Nog niet zo lang, pas sinds maart 2018. Daarvoor verbleven er alleen vrienden en kennissen, maar die zeiden: waarom doen jullie er niet wat meer mee en verhuren jullie het niet? We waren er in het begin wat terughoudend in, want we dachten: wie zit er nou op te wachten? Maar vanaf de eerste dag is het Hooiberghuisje erg populair geweest. We doen het echt voor de gezelligheid, om gasten een uitje te geven, weg uit de drukte. Alle positieve reacties maken het extra leuk om te doen."

Op welke doelgroep richten jullie je precies?

"We krijgen veelal stellen over de vloer, met name veertig- en vijftigplussers. Het is niet dat we er ons speciaal op richten, iedereen die het leuk lijkt is welkom. We horen vaak dat de mensen wel eens terug willen naar iets kleiners met minder spullen. En dan zijn ze hier, in een knusse ruimte die gezellig is. Dat vinden ze genoeg. We hebben bijvoorbeeld wel een televisie, maar die wordt vaak niet eens aangezet. Huisdieren zijn bij ons ook meer dan welkom, we hebben zelf ook honden."

Op welke doelgroep richten jullie je precies?

Waarom zouden mensen deze accommodatie echt eens moeten uitproberen?

"Je komt hier voor de rust van het Groningse platteland. Het is hier echt heel mooi, maar je moet er zijn geweest. Je bent hier op jezelf en hebt volop privacy. De Hooiberg staat los van onze woonboerderij en heeft een grasveld, waar eventueel nog een tent kan worden neergezet. Je kan daarnaast ook makkelijk de drukte opzoeken, je bent met een kwartiertje in de stad. De Hooiberg ligt heel op een centrale en mooie plek in de provincie en is de ideale uitvalsbasis om de omgeving te ontdekken. Je bent hier echt even helemaal weg."


Deel dit artikel via:

Nieuwste artikelen

Terug naar overzicht