Eigenaar aan het woord

Eigenaar aan het woord: slapen in een authentieke woonwagen


dinsdag 12 november 2019

Na onder andere jarenlang te hebben gewerkt bij de Rabobank en de wereld rond te hebben gereisd als reisleidster, focust Hanneke Verberne zich sinds een paar jaar samen met haar man op de Schooteindhoeve, een Brabantse melkveehouderij annex bijzondere verblijfsplek. Naast het melken van dieren, het ontvangen van schoolklassen op hun educatieboerderij en het geven van workshops beschikken ze sinds 2015 ook over een authentieke woonwagen. Hierin ontvangen ze gasten die even willen ontsnappen aan de drukte van alledag, de natuur in willen en op zoek zijn naar quality time met elkaar.

Eigenaar aan het woord: slapen in een authentieke woonwagen

Kun je iets meer over jezelf en je achtergrond vertellen?

“Ik ben Hanneke Verberne en run samen met mijn man de Schooteindhoeve, een actieve melkveehouderij in Noord-Brabant. Mijn man en ik zien onszelf als bevoorrechte mensen dat we hier zo buitenaf kunnen en mogen wonen. Zeker voor onze vier kinderen is het een pré geweest om op deze manier op te groeien. Daarom vinden wij het zeer belangrijk dat alle kinderen in een echte natuurlijke wereld kunnen leven en spelen, naast de virtuele wereld online. Ik ben er groot voorstander van dat elk kind een keer op een boerderij komt. Dat proberen we te bewerkstelligen via onze educatieboerderij, maar ook over te brengen aan gasten die komen overnachten in onze authentieke woonwagen.”

Hoe zijn jullie op het idee van de woonwagen gekomen?

“De woonwagen is meer een gypsy wagen, nieuw gemaakt, met echte karrenwielen die nog in het vuur zijn gebrand en gevormd door Roma’s in Roemenië. Alles is met de hand gemaakt en daarom echt authentiek. Het ademt een sfeer van de jaren 30 en heeft door het vele houtsnijwerk en kleurgebruik een mystieke uitstraling. We vonden een plek dicht bij de natuur heel belangrijk, zodat gasten weer eens vanuit hun zintuigen kunnen waarnemen en open staan voor de verwondering van de natuur rond en om hen heen. Daar sloot een mobiele plek het beste bij aan. Zelf kampeerden we toen de kinderen nog klein waren ook altijd zes weken in het weitje voor ons huis. We dachten: 'deze plek is te uniek om niet met anderen te delen', en zo ontstond het idee voor deze woonwagen."

Hoe zijn jullie op het idee van de woonwagen gekomen?

Sinds wanneer kunnen mensen bij jullie overnachten?

“We bieden onze woonwagen aan sinds 2015. Daarnaast kunnen gasten ook terecht in onze Design Slaapwagen, een kunstobject tot stand gekomen in samenwerking met een publieke ontwerper uit Rotterdam. Ook hebben we op ons terrein een particulier oorlogsmuseum met regionale verhalen, een creatief atelier en een educatieboerderij voor scholen.”

Op welke doelgroep richten jullie je precies?

“Wij vinden het belangrijk dat mensen oog krijgen voor de natuur en hoe prachtig deze is. We willen verwondering oproepen bij onze gasten, terwijl ze ontsnappen aan de drukte van alledag. Veel mensen hebben het gevoel dat ze geen tijd hebben, terwijl rust en stilte juist zo belangrijk en gezond zijn. Stilte vinden wij de perfecte therapie tegen stress: je kan je daardoor beter concentreren en dus ook beter focussen. Je geest komt hierdoor letterlijk tot rust. En dat is precies wat we onze gasten proberen te bieden en mee te geven.”

Waarom zouden mensen naar de Schooteindhoeve moeten komen?

“Op de Schooteindhoeve kun je uniek logeren en heerlijk borrelen in een houtgestookte hottub met uitzicht op de velden of gewoon ouderwets samen zijn door bij het kampvuur te zitten met daarboven een pruttelende ketel. Dit alles op een plek waar de nachten nog echt donker kunnen zijn. Keer terug naar de geluiden, de geuren en aardse genoegens door te logeren op deze unieke locatie, en leef even als een vrije “nomade”. Wél met de comfort van deze tijd en op een plek waar kinderen zich op allerlei manieren kunnen uitleven in de buitenlucht tussen onze flora en fauna.”

Waarom zouden mensen naar de Schooteindhoeve moeten komen?

Deel dit artikel via:

Nieuwste artikelen

Terug naar overzicht