Tips

5x logeren in architectonische meesterwerken


woensdag 8 december 2021

Wakker worden in een architectonisch meesterwerk heb je waarschijnlijk nog nooit gedaan. Op deze 5 unieke locaties krijg jij de kans om dat eens te doen! Ga je voor een grote luxe bosvilla of kies je voor een Zaans huisje?

5x logeren in architectonische meesterwerken

Bijzonder overnachten in een architectonische bosvilla

In de buurt van het Belgische Lille vind je deze architectonische bosvilla die van luxe en allerlei gemakken is voorzien. Heel eerlijk? We weten bijna niet zo goed waar we moeten beginnen over deze prachtige accommodatie. Als je alleen al naar de foto's kijkt, zul je snappen wat we bedoelen. Wát een plek! De bosvilla is nog maar net gebouwd en heeft plek voor 4 personen of 6 personen voor families met kinderen. Hier verblijf je in je eigen bos van maar liefst 2800 m2 groot met talloze wandelpaadjes en uitkijkpunten.

Niet alleen de buitenkant van de bosvilla is adembenemend om te zien; de binnenkant is ook écht een feestje. Er zijn allerlei moderne voorzieningen aanwezig, zoals een hot tub, Netflix, airco, een luxe keuken, heerlijke bedden, een grote tuin en verschillende mogelijkheden om vuur te maken. Overal staat de natuur centraal en dat merk en zie je aan alles. Een plek die absoluut op je bucketlist moet wanneer je van architectuur én natuur houdt.

Bijzonder overnachten in een architectonische bosvilla
Luxe bosvilla in België

Gestapelde Zaanse huisjes in Zaandam

Wanneer je een vleugje historie en hedendaagse architectuur met elkaar combineert, krijg je deze prachtige gestapelde Zaanse huisjes in Zaandam. Je raadt het al: in deze huisjes kun jij overnachten. In deze gestapelde huizen bevindt zich namelijk een luxe hotel met meerdere kamers volledig in thema. De gevel bestaat uit maar liefst 70 Zaanse huisjes. Aan de binnenkant komt de geschiedenis van de Zaanstreek tot leven.

Boek je bijvoorbeeld de Tsaar Peter Suite dan slaap je volledig in stijl van het oudste huisje van Zaandam. Je logeert hier in een bedstee en je geniet hier van allerlei lokale specialiteiten en lekkers. Wil je even ontspannen? Het hotel beschikt over een wellness met zwembad. Ook zijn er kamers aanwezig met eigen wellness. Zo kies je dus je eigen vorm van luxe uit. Heerlijk genieten, daar in Zaandam!

Gestapelde Zaanse huisjes in Zaandam
Bijzonder overnachten in Zaandam

Slapen met uitzicht op de skyline van Rotterdam

Natuurlijk mag Rotterdam niet ontbreken in dit lijstje. Daar vind je immers heel wat architectonische hoogtepunten. Neem bijvoorbeeld dit futuristische lifestyle hotel met uitzicht op de skyline van de stad. Niemand minder dan Rem Koolhaas tekende voor het ontwerp van dit opvallende bouwwerk. Een enorm goede match met zo'n bruisende stad zoals Rotterdam - misschien wel de meest vooruitstrevende stad van ons land.

In het hotel vind je diverse themakamers die passen bij het hoge gebouw. Denk aan Sunrise, Horizon, Sunset en natuurlijk de Rem Koolhaas Suite. Een kamer met uitzicht is misschien net iets duurder, maar is wat betreft ervaring echt onbetaalbaar. Ga lekker een hapje eten in het restaurant van het hotel of laat roomservice wat lekkers bezorgen zodat jullie optimaal van het uitzicht op Rotterdam kunnen genieten.

Slapen met uitzicht op de skyline van Rotterdam
Luxe nhow hotel in Rotterdam

Boek een weekend in een omgevallen huis in Drenthe

Even totaal wat anders dan de bovenstaande accommodaties is het Fallen House in Drenthe. In dit omgevallen huisje in Uffelte ervaar je een wel heel bijzondere vakantie. Het kunstzinnige vakantiehuis is namelijk zo ontworpen dat het net lijkt alsof het huis is omgevallen. Het Fallen House is een onderdeel van een serie Arthouses die gemaakt zijn door een kunstenaar. En geloof ons: echt alles aan dit huis is scheef.

Juist daarom wil je hier slapen! Het Fallen House is leuk voor stelletjes, gezinnen met kinderen en natuurliefhebbers. Deze slaapplek staat namelijk op een kleinschalige camping in het groen. Er zijn meerdere slaapkamers te vinden, evenals een volledig ingerichte keuken en badkamer. Om je verblijf compleet te maken, kun je hier genieten van je eigen wellness met jacuzzi en sauna. Dit is wat we bedoelen wanneer we het hebben over bijzonder slapen.

Boek een weekend in een omgevallen huis in Drenthe
Uniek overnachten in een kunstwerk

Je eigen luxe hotel in industrieel erfgoed

Tot slot willen we je graag kennis laten maken met dit 21 meter lange en gelaagde hotel in Amsterdam. We weten het bijna wel zeker dat je nog nooit zoiets als deze accommodatie hebt gezien. Wij moesten in ieder geval een paar keer knipperen met onze ogen, want is dit wel echt? Jazeker! In Amsterdam vind je dit fraaie pand wat van oorsprong historisch erfgoed is. Het is een voormalig slibvijzelgemaal dat bestaat uit drie aparte ruimtes die met elkaar zijn verbonden.

In dit bijzondere gebouw is plek voor 4 personen (2 volwassenen en 2 kinderen). Er is met de symmetrische vorm van het voormalige gemaal meegebouwd. Zo zijn er in de ruimtes onder de trap twee slaapplekken voor kinderen gecreëerd -  een soort holletjes die met elkaar zijn verbonden door een gat in het beton. Alle ruimtes zijn te bereiken via de ‘zwevende’ betonnen trap met stuk voor stuk gegoten treden. Om het nog niet eens over het fraaie uitzicht op 't IJ te hebben. Hier moet je heen. 

Je eigen luxe hotel in industrieel erfgoed
Unieke en luxe overnachten in Amsterdam

Meer inspiratie voor bijzonder overnachten?

Bekijk dan onze collectie met luxe overnachtingen of design & architectuur overnachtingen. Wil je op de hoogte blijven van onze originele overnachtingen en het nieuwste aanbod? Volg ons dan via Instagram of Facebook.Deel dit artikel via:

Nieuwste artikelen

Terug naar overzicht