Tips

6 Bijzondere Ecohuisjes


woensdag 6 juli 2022

Overnachten in een uniek Ecohuisje? Dat kan! In dit artikel lees je meer over 6 hele speciale accommodaties waarbij duurzaamheid en/of recycling centraal staat.

6 Bijzondere Ecohuisjes

Slapen in een huisje gemaakt van karton

Zo kun je in Gorssel in Gelderland overnachten in een modern huisje dat gemaakt is van karton. Deze unieke cabin, die ook wel een Wikkelhouse wordt genoemd, staat midden in het groen en hoort bij een hostel van StayOkay. Het Wikkelhouse is modern en stijlvol ingericht en beschikt over alle nodige faciliteiten voor maximaal 4 personen.

Hier ga je echt even terug naar de natuur, dus verwacht geen televisie of uitgebreide keuken. Ga lekker back to basic en maak je maaltijden klaar op een kookstel met twee pitjes en staar naar de real life televisie om je heen. In het huisje zitten grote ramen waardoor je de natuur om het huisje goed kunt bekijken. Voor de koude dagen vind je er een verwarming en op hete dagen koel je het huisje af met een airco.

Slapen in een huisje gemaakt van karton
Boshuisje van karton in Gorssel

Duurzaam tiny house in Zeeland

Op een andere plek in Nederland vind je dit mooie duurzame tiny house. Dit huisje staat in Kerkwerve in Zeeland en biedt plek aan voor maximaal 4 personen. Wat deze accommodatie zo uniek en duurzaam maakt, is dat het opgebouwd is met natuurlijke materialen die afkomstig zijn van het eiland Schouwen-Duiveland. Denk aan materialen zoals vlas en stro die in de omgeving groeien.

Dat is niet het enige duurzame aspect aan dit huisje. Alle stroom wordt opgewekt met behulp van zonnepanelen die op het dak liggen. Ook wordt er nog onderzocht op welke manier er zelfvoorzienend met water kan worden omgegaan. Al met al is het ook vooral een heel erg mooi huisje om te overnachten in de natuur met 2 volwassenen en 2 kinderen. Moet op je lijstje!

Duurzaam tiny house in Zeeland
Duurzaam opgebouwd huisje

Uniek overnachten in een duurzaam Eilandhuisje

In het Markermeer vind je de Marker Wadden, een aangelegde eilandengroep waar je sinds een tijdje kunt overnachten. Op het eiland staan namelijk een paar energieneutrale eilandhuisjes die duurzaam zijn opgebouwd. Hoewel de huisjes onderdeel zijn van Landal gaat de totale opbrengst naar Natuurmonumenten om het eiland en de natuur daar verder te onderzoeken.

De Eilandhuisjes zijn geschikt voor 4 tot 5 personen en beschikken over 2 slaapkamers. Wat zo bijzonder is, is dat de accommodaties niet alleen duurzaam zijn opgebouwd maar ook nog eens duurzaam zijn ingericht door Ikea. Hoewel er geen tv aanwezig is, is het huisje wel uitgerust met een vaatwasser en modern sanitair. Dat wordt een wel hele bijzondere ervaring!

Uniek overnachten in een duurzaam Eilandhuisje
Eilandhuisjes op de Marker Wadden

Duurzaam slapen op Floating House The Coon

In Den Bosch vind je een totaal ander soort ecologisch verantwoord huisje waar je kunt overnachten: de zogeheten floating houses van The Coon. Deze aluminium eco floating houses zijn volledig zelfvoorzienend wat betreft elektriciteit, water en verwarming. De 'huisjes' liggen op het water en worden aangedreven door een elektrische motor.

Wat direct opvalt, is het speciale uiterlijk van de floating houses. De look is geïnspireerd op de welbekende airstream caravans en de Dakota vliegtuigen. Alle suites zijn bedoeld voor maximaal 5 personen en zijn luxe en stijlvol ingericht. Tijdens je verblijf heb je toegang tot een app waarin je ziet hoeveel energie je verbruikt. Op die manier wordt duurzaam overnachten wel heel serieus genomen (en dat is juist leuk!).

Duurzaam slapen op Floating House The Coon
Eco floating houses in Den Bosch

Slapen in een huisje gemaakt van oude ramen

Ga je de grens met onze zuiderburen over om in een ecologische accommodatie te logeren dan moet het Tiny Kot in Poelkapelle echt op je lijstje staan. Dit prachtige tiny house is namelijk gemaakt van oude ramen en is daardoor een echte one of a kind. Alle basisbehoeften zijn aanwezig, zoals een heerlijk queensize bed, een keukentje en een buitendouche.

Het is een echte tiny house, want je slaapt hier met maximaal 2 personen. Om je verblijf af te maken, kun je een mobiele houtgestookte sauna bij je verblijf huren. Ook mag je gebruik maken van de BBQ en de hot tub - en dat allemaal midden in het Vlaamse groen. Dat klinkt als een droomverblijf toch?

Slapen in een huisje gemaakt van oude ramen
Tiny Kot in België

Slaapobject van restmaterialen zoals silo's en sloophout

Last but not least willen we je nog graag kennis laten maken met deze bijzondere accommodatie in Rotterdam; een slaapobject dat gemaakt is van restmaterialen zoals silo's voor veevoeder en sloophout. Dit bijzondere bouwwerk staat op een kunstcamping op een steenworp afstand van de Maas. Ze zijn misschien klein van stuk, maar zonder meer uniek te noemen.

Het complete 'huisje' is gemaakt van restmaterialen en er is plek voor maximaal 4 personen. De beide tweepersoonsbedden vind je in de 'poten' van het object. Daartussen is een gezellige ruimte te vinden en natuurlijk beschik je over je eigen buitenruimte. Het voelt als kamperen, maar dat is het niet helemaal. Hoe het wel voelt? Dat moet je zelf gaan uitvinden op de kunstcamping in Rotterdam.

Slaapobject van restmaterialen zoals silo's en sloophout
Bijzondere silo's op kunstcamping in Rotterdam

Meer inspiratie nodig voor uniek overnachten?

Bekijk ook onze collectie Tiny Houses en Natuurhuisjes. Wil je op de hoogte blijven van onze originele overnachtingen en het nieuwste aanbod? Volg ons dan via Instagram of Facebook


Deel dit artikel via:

Nieuwste artikelen

Terug naar overzicht