Tips

6x kamperen in een kitsch caravan


donderdag 11 augustus 2022

Kamperen in een caravan saai? Niet wanneer je in een van deze fantastische sfeervolle caravans slaapt die volledig kitsch zijn ingericht. Denk aan retro prints, comfortabele bedden en vooral héél veel kampeerplezier.

6x kamperen in een kitsch caravan

Kamperen in jaren 60 sfeer in Drenthe

Verspreid over Nederland vind je een aantal te gekke retro caravans voor een heerlijk kampeeravontuur. Neem bijvoorbeeld deze kleurrijke caravan in jaren 60 sfeer die je in het groene Mantinge (Drenthe) kunt vinden. Dit fijne onderkomen biedt ruimte voor 4 tot 5 personen en zelfs je huisdier mag mee!

Wat daarnaast zo bijzonder is aan deze retro eyecatcher op wielen is dat je zelf kunt kiezen op welke camping in Drenthe je wil slapen. Er zijn verschillende leuke locaties waar je kunt kamperen met deze retro caravan. Kies je hierbij voor het all-in pakket dan zijn de bedden opgemaakt bij aankomst en is de koffiebus gevuld. Dat is toch nog een beetje luxe tijdens kamperen in de natuur.

Kamperen in jaren 60 sfeer in Drenthe
Kamperen in een jaren 60 caravan

Avonturen in een retro caravan in Zuid-Holland

Op het erf van een boerderij in Leidschendam staat retro caravan Catharina, een echte ouderwetse parel op wielen. Hier kun je met maximaal 4 personen slapen; de caravan staat op een retro glamping in het Groene Hart. Lekker wandelen of fietsen is hier dus zo gepiept! Je hoeft niet bang te zijn dat het comfort net zo retro is als het voorkomen.

De caravan is namelijk waar nodig gerenoveerd en is tegenwoordig van allerlei gemakken voorzien. Naast een comfortabel bed vind je er een compleet uitgeruste keuken, evenals een gezellige zithoek. Zelfs het servies en de decoratieve aankleding is een match met de caravan! Bij je retro slaapplek hoort ook een sfeervol buitenzitje voor zwoele zomeravonden vol gezelligheid.

Avonturen in een retro caravan in Zuid-Holland
Retro caravan Catharina

Maak kennis met caravan Otje in Drenthe

Dat Drenthe een hele goede plek is om te slapen in een retro caravan blijkt maar weer bij caravan Otje. Deze caravan wordt net als de eerste in deze lijst op een camping naar keuze gezet door de verhuurders ervan. Waar je ook naar toe gaat; houd er rekening mee dat je in een echte markante caravan slaapt en dus zeker wat bekijks hebt!

Caravan Otje is namelijk zo goed als mogelijk origineel gehouden met een volledig fris interieur met alles dat je nodig hebt. Door de grote raampartijen voel je je in deze caravan al snel één met de natuur. Het hefdak zorgt voor extra ruimte en frisse lucht. Je hoeft je nergens te vervelen want Otje beschikt over allerlei spelletjes en boeken. 

Maak kennis met caravan Otje in Drenthe
Caravan Otje in Drenthe

Logeren in een oldtimer Amerikaanse caravan

Op een andere manier kitsch, maar minstens net zo leuk is deze oldtimer Amerikaanse caravan in Noord-Brabant. Dit unieke kampeermiddel is een echte USA Airstream en gaat al heel wat jaren mee. Dat is aan de robuustheid van de buitenkant te zien, maar de binnenkant is zo goed als nieuw. Met industrieel hout en warme kleuren hebben de eigenaren van de airstream een hele sfeervolle caravan gemaakt.

De airstream is zo geplaatst dat je optimaal profiteert van privacy. Je logeert hier met maximaal 3 personen; er is een groot tweepersoonsbed én een bedbank aanwezig. Daarnaast beschik je over je eigen sanitair, een keukentje met koelkast en oven en een buitenzitje met parasol. Meer heb je niet nodig toch?

Logeren in een oldtimer Amerikaanse caravan
Check deze te gekke oude Airstream

Maak kennis met Retro Kip De Rooie Haan

Weer even terug naar Drenthe, want naast de bovenstaande retro caravans kun je daar nog een ander snoepje huren. Wat dacht je van een paar nachten logeren in Retro Kip caravan De Rooie Haan? Deze Kip caravans waren in de jaren 70 niet weg te denken op de camping. Nu zijn ze uniek in hun soort waarbij je gegarandeerd geniet van ouderwetse gezelligheid.

Ook bij het huren van deze caravan kun je zelf een camping in Drenthe kiezen waar de caravan wordt neergezet. In De Rooie Haan is een vast tweepersoonsbed en kun je een zitje omtoveren tot een plek waar 1 volwassene of 2 kinderen kunnen slapen. Naast de standaard dingen zoals een keukentje beschikt ook deze retro caravan over leuke ouderwetse spelletjes, boeken en nog veel meer.

Maak kennis met Retro Kip De Rooie Haan
De Rooie Haan

Droog en warm kamperen bij retro indoor camping

Ben je niet zo'n buitenkampeerder of wil je de zekerheid hebben dat je altijd droog (en warm) kunt kamperen? Dan is een caravan boeken op deze toffe retro indoor camping bij Amsterdam misschien iets voor jou. In een grote aangeklede hal staan 4 oude caravans die omgetoverd zijn tot een retro walhalla. Je slaapt hier binnen, maar geniet wel van het buitenleven.

Via de grote glazen schuifpui heb je namelijk uitzicht op de weilanden rondom het gebouw, terwijl je heerlijk een kop koffie of thee drinkt in een jaren 60 en 70 interieur. Deze unieke retro bubbel is speciaal gebouwd voor vriendengroepen en/of families en er is plek tot maximaal 8 personen. Kijk je ogen uit in de loods of trek erop uit en breng een bezoekje aan Amsterdam, Muiden of Naarden.

Droog en warm kamperen bij retro indoor camping
Retro kamperen in een loods

Meer inspiratie nodig voor uniek overnachten?

Gek op kamperen? Bekijk ook onze collectie Glamping tenten en unieke Caravan en Campers. Wil je op de hoogte blijven van onze originele overnachtingen en het nieuwste aanbod? Volg ons dan via Instagram of Facebook


Deel dit artikel via:

Nieuwste artikelen

Terug naar overzicht