Tips

6x Winterglamping in een Mongoolse yurt


donderdag 24 november 2022

Zin in een winterglamping-avontuur? Hoe kan dat beter dan in een Mongoolse yurt? Deze tenten zijn gemaakt om comfortabel te kunnen slapen in de kou. In dit artikel nemen we je mee naar 6 magische yurt-overnachtingen waar je deze winter echt moet overnachten.

6x Winterglamping in een Mongoolse yurt
Glamping in een yurt

Luxe yurt in boutique-stijl op FarmGlamping in Gelderland

Ervaar hoe het is om in een yurt te slapen in deze luxe yurt in Toldijk in het oosten van het land. Hier kun je je écht even afzonderen van de buitenwereld om tot rust te komen en om alle dagelijkse dingen even anders te laten zijn. Je slaapt hier met maximaal 2 personen in een knus ingerichte tent. Aan sfeer is hier absoluut geen gebrek. Er is veel gebruik gemaakt van natuurlijke materialen en kleuren voor een magisch sfeertje.

De yurt staat in de verste hoek van het weiland van een FarmGlamping, ongeveer 400 meter lopen vanaf de parkeerplaats. Dat betekent dat je hier op en top kunt genieten van privacy. Je hoeft niet bang te zijn dat je het koud krijgt in de winter. Er is namelijk een houtkachel aanwezig om de tent lekker op te warmen. Direct naast de deur staat een droogtoilet en douche. Al met al een hele unieke ervaring die je eens moet hebben meegemaakt!

Luxe yurt in boutique-stijl op FarmGlamping in Gelderland
Luxe yurt in Toldijk

Unieke winter ervaring in een gestylede yurt in Limburg

In het Limburgse Heythuysen vind je een wel heel bijzondere ervaring: een winterse overnachting in een prachtige yurt waarbij het vuurtje al knispert en brandt wanneer je aankomt. Deze fraaie tent is alleen in de winterperiode te boeken (van oktober tot en met maart) en is daarom volledig ingericht om jouw winterse ervaring hier onvergetelijk te laten zijn. Je hebt ook nog eens het hele terrein voor jezelf!

Er is plek voor 2 volwassenen en maximaal 2 kindjes (tot een jaar of 10). Wat extra leuk is, is dat je hond ook welkom is in deze yurt. Hoe heerlijk is het om samen met je gezin te genieten van het buitenleven op deze te gekke plek? Met minder goed weer is het ook in de yurt heerlijk toeven. Er is een zithoek aanwezig inclusief een coffee corner, open haard en eethoekje. En alsof dat nog niet genoeg is, is het healthy ontbijt bij je verblijf inbegrepen.

Unieke winter ervaring in een gestylede yurt in Limburg
Ontdek deze Yurt in Limburg

Authentieke Mongoolse yurt in Noord-Brabant

Een écht authentieke yurt, dus zonder al te veel poespas, vind je in Alphen. Daar staat deze Mongoolse yurt op een kleinschalige camping die gelegen is op een zorgboerderij. De yurt is knus en kleurrijk ingericht en beschikt over slaapmogelijkheden voor maximaal 6 personen. De bedden zijn opgemaakt bij aankomst en het hout voor de houtkachel in de tent ligt al voor je klaar.

Koud krijg je het hier dus niet zo snel. De yurt is ook nog eens geïsoleerd met vilt wat zorgt voor een lekkere warme binnenkant. Wat extra leuk is, is dat er op deze plek nog 4 andere yurts te vinden zijn. Ook kun je er slapen in een tipitent, in een Finse kota én in een pipowagen. Ben je dus op zoek naar een sfeervolle plek in de natuur waar je met meer mensen kunt overnachten? Dan zit je op deze mooie plek helemaal goed.

Authentieke Mongoolse yurt in Noord-Brabant
Sfeervolle authentieke yurt in Noord-Brabant

Yurt met houtkachel en heerlijk bed in Overijssel

In Nieuwleusen in Overijssel kun je ook terecht voor een magische winterovernachting in een yurt. Daar staat deze sfeervolle yurt middenin het groen die het hele jaar door een heerlijk verblijf is. In de winter verwarm je jezelf bij de houtkachel of bij een gestookt vuurtje buiten. En is het helder weer? Dan kun je de sterren van binnenuit zien! Er is namelijk een grote lichtkoepel gemaakt in het midden van de yurt.

Het bed staat onder de koepel waardoor je vanuit je boxspring lekker naar buiten kunt turen. Koken doe je in je eigen buitenkeuken die naast de yurt staat. Dat maakt deze luxe overnachting ook net een beetje kamperen. Er is plek voor maximaal 4 personen, hoewel je hier ook prima met z'n tweetjes kunt overnachten. Slapen in zo'n mooie yurt als deze is namelijk ontzettend romantisch!

 

Yurt met houtkachel en heerlijk bed in Overijssel
Yurt in Overijssel

Retraite in een yurt in Valkenburg

Even helemaal back to basic? Ook dat kan met een yurt-overnachting. Deze authentieke yurt in Valkenburg biedt alles waar de basic eco toerist naar op zoek is. Denk aan een prachtige natuurrijke omgeving, sfeerverlichting met een mooie avondsfeer, een klein weitje met kippen en varkens, een basic maar gezellige inrichting en vooral: stilte. Slapen in deze yurt is ideaal wanneer je even op retraite wil met jezelf of met een ander.

Er is namelijk plek voor maximaal 2 personen om lekker te relaxen en tot rust te komen. De yurt is direct gelegen aan natuurgebied Park Ingendael waar je uren kunt wandelen en fietsen. Ben je met de auto dan zit je zo in Valkenburg of het bruisende centrum van Maastricht. Maar: de yurt is ook zeker de moeite waard om lekker te blijven tijdens je verblijf. Je vindt er alle rust en stilte die je misschien nodig hebt.

Retraite in een yurt in Valkenburg
Rustgevende yurt in Valkenburg

Prachtige yurt op camping in de Achterhoek

Tot slot nog een bijzonder mooie yurt op een kleinschalige natuurcamping in Noordijk. Op deze plek kun je ook het hele jaar komen logeren. In de winter is het aan te raden om een momentje in de sauna bij je verblijf te boeken voor wat extra warmte. Er is een heus sfeervol saunahofje te vinden waar een barrelsauna staat. Ook de yurts zijn prachtig om te zien.

Iedere yurt is kleurrijk ingericht met Mongoolse meubels en een nomadische sfeer. Dat past enorm goed bij de van oorsprong Mongoolse tent. Middenin de yurt staat een houtkachel die onmisbaar is tijdens koude winterdagen. Je kunt zelfs koken of een pot thee klaarmaken op de kachel. De yurt biedt ruimte en een onvergetelijke tijd aan maximaal 2 personen. Durf jij het winterse glampingavontuur in een van deze yurts aan?

Prachtige yurt op camping in de Achterhoek
Yurt in Noordijk

Meer inspiratie voor overnachten in een yurt

Op zoek naar nog meer yurt-overnachtingen? Check dan direct ons aanbod voor een yurt huren en boek je volgende trip! Wil je op de hoogte blijven van onze originele overnachtingen en het nieuwste aanbod? Volg ons dan via Instagram of Facebook


Deel dit artikel via:

Nieuwste artikelen

Terug naar overzicht