Tips

Bijzonder overnachten in Amsterdam


dinsdag 14 januari 2020

Krijg jij geen genoeg van Amsterdam of moet jij deze bruisende stad nog ontdekken? Verspreid je verblijf over een paar dagen en je hoeft geen enkele hotspot te missen. Slapen kan natuurlijk in een heel simpel hotel, maar hoeft niet! Maak je trip naar de hoofdstad onvergetelijk en ga bijzonder overnachten in Amsterdam. Hoog in de lucht, op het water of gewoon op de grond, maar dan wel in een yurt, treinwagon of uniek hotel.

Bijzonder overnachten in Amsterdam

Citytrip Amsterdam

De Amsterdamse grachten, het Anne Frankhuis, het Rijksmuseum en het altijd gezellige Vondelpark: het is maar een kleine greep uit het ontelbare aanbod aan bezienswaardigheden in onze hoofdstad. Een ding is zeker: eigenlijk heb je niet genoeg aan slechts één dag als je Mokum goed wilt ontdekken. Maak er gelijk een heel weekend of midweek van, en ervaar de metropool zoals de locals doen. Helemaal onvergetelijk wordt het met ons aanbod aan bijzondere overnachtingen in Amsterdam. Maak je verblijf net zo uniek als de stad zelf!

Unieke hotels Amsterdam

Het kan wat lastig kiezen zijn; Amsterdam telde in 2017 totaal maar liefst 30.000 kamers. Laat de standaard hotelkamer of appartement eens voor wat ze zijn en keer terug naar huis met niet alleen verhalen over de stad, maar ook over je unieke hotel in Amsterdam. Daar is er immers steeds maar een van. Hoe gaaf en bijzonder is het om hoog in een hijskraan te slapen, terwijl je uitzicht over het IJ hebt? Of om óp het water te overnachten, bijvoorbeeld op een stoomboot? En dat is pas het topje van de ijsberg: er is nog zoveel meer!

Bijzonder overnachten in Amsterdam (-Noord)

Ervaar Amsterdam zoals de Amsterdammers zelf ook doen. Leef een paar dagen het echte Mokumse leven door te verblijven op een gewilde woonboot in het centrum, op de Prinsengracht. Je kunt menig jaloerse blik verwachten terwijl jij de deur van je tijdelijke stulpje dichttrekt om de rest van de grachtengordel te verkennen. Of ontdek het hippe Amsterdam-Noord vanuit je kamer in een havenkraan op het KNSM-eiland: vroeger een drukke industriehaven, tegenwoordig is de wijk een al creativiteit en gezelligheid dankzij de vele kunstgalerijen, winkels en restaurants. Vanuit de iconische A’DAM Toren, je kamer op een radarstoomboot of het Botel ben je met de pont in mum van tijd bij Amsterdam Centraal, zodat je alle bekende highlights af kunt gaan. Ontdek de 9 Straatjes en de Wallen, ga de toko’s af bij de Nieuwmarkt of shop ‘till you drop op de Kalverstraat. Alles is loopafstand!

Bijzonder overnachten in Amsterdam (-West en -Oost)

Niet alleen Amsterdam-Noord leent zich goed voor het huizen van bijzondere accommodaties. Het unieke Hotel Not Hotel in de Baarsjes is bij de Mokummers zelf een populaire hangout vanwege de ‘Kevin Bacon Bar’, maar ook slapen doe je er goed! Elke kamer is een kunstwerk op zichzelf, met elk een eigen ontwerp en verhaal. Of slaap in een oude treinwagon bij Amsterdam-Sloterdijk, zodat je met de trein in slechts vijf minuten in het centrum staat. In Amsterdam-Oost zit je helemaal op je plek als je van de buitenlucht houdt: op Camping Zeeburg staan een paar kleurrijke wagonettes op je te wachten en bij natuurgebied Gaasperplas ben je aan het juist adres voor een verblijf in een idyllische yurt.

Origineel vergaderen in Amsterdam

Ben je op zoek naar een vergaderruimte in Amsterdam? Neem dan eens een kijkje op OrigineelVergaderen.nl. Hier vind je té gekke vergaderplekken in onze hoofdstad. Wat dacht je bijvoorbeeld van een Kraan, Muziekstudio, Kunstuitleen of de Waag van Amsterdam?


Deel dit artikel via:

Nieuwste artikelen

Terug naar overzicht