Tips

Bijzonder overnachten in Rotterdam


dinsdag 14 januari 2020

Een bezoekje aan de Euromast, shoppen bij de grote winkelstraat ‘de Meent’ en heerlijk uiteten bij een van de vele gezellige restaurantjes! Rotterdam is een ontzettend leuke stad voor een heerlijk weekendje weg. Speciaal voor jou zetten wij de meest originele slaapplekken op een rij.

Bijzonder overnachten in Rotterdam

Slapen in Rotterdamse iconen

Je kent ze vast; de karakteristieke kubuswoningen in hartje Rotterdam! 38 zijn er verrezen tussen 1982 en 1984 als prestigeproject. Benieuwd hoe zo’n woning er van binnen uit ziet? Dan hebben we goed nieuws voor je, want er wordt er eentje verhuurd!

Een ander Rotterdams icoon is natuurlijk de Euromast mét bijbehorend waanzinnig uitzicht. Kies voor een overnachting op 112 meter hoogte in één van de twee beschikbare luxe suites. Liever iets dichter bij de grond? Dan is een overnachting in Hotel New York misschien meer jouw ding. Deze is gevestigd in het voormalige hoofdkantoor van de Holland Amerika Lijn. Ruim 100 jaar vervoerden de schepen van de Holland Amerika Lijn passagiers (veelal emigranten) van Rotterdam naar New York. En nu kun jij daar een nachtje slapen!

Slapen in Rotterdamse iconen

In Rotterdam slaap je op het water

Vertelden we je net al dat het hoofdkantoor van de Holland Amerika Lijn een hotel is geworden, toevalligerwijs heeft het vlaggenschip dat de passagiers vervoerde dezelfde bestemming gekregen! Na jarenlang de wereldzeeën te bevaren, is het SS Rotterdam tegenwoordig een gracieuze overnachtingsplek die vast aan de touwen van het Katendrechtsehoofd, midden in Rotterdam, ligt. Een overnachting op dit majestueuze schip is wat ons betreft de ultieme Rotterdam-experience!

Een andere intiemere overnachting op het water beleef je in de Captains Cabin van een voormalig werkschip dat voor de gemeente Rotterdam meewerkte aan de wederopbouw van de haven.


In Rotterdam slaap je op het water

Slapen in de spectaculaire skyline van Rotterdam

Het futuristisch 4-sterren nhow hotel De Rotterdam is een designhotel zoals we dat in Nederland nog niet kennen. Nhow Rotterdam bevindt zich op de Wilhelminapier in het gebouw ‘De Rotterdam’ en kijkt uit op de Maas en de skyline van de Rotterdam. Echt een waanzinnige beleving.

Slapen in de spectaculaire skyline van Rotterdam

Deel dit artikel via:

Nieuwste artikelen

Terug naar overzicht