Tips

Dierenliefhebbers opgelet: 5x beestachtig leuk overnachten


dinsdag 15 juni 2021

Slapen tussen de dieren is iets wat absoluut op je bucketlist moet staan. In Nederland vind je talloze unieke plekjes voor beestachtig overnachten. In dit artikel geven we je enkele tips voor de leukste slaapplekken tussen de dieren.

Dierenliefhebbers opgelet: 5x beestachtig leuk overnachten

Bijzondere groepsaccommodatie tussen de kamelen

Heb je al eens overnacht bij een heuse kamelenmelkerij? In Noord-Brabant vind je de enige melkerij voor kamelen van het land. Je raadt het al: daar kun je overnachten tussen de kamelen! Er zijn vijf kamers in thema aanwezig die je kunt boeken. Tijdens je verblijf kun je onder leiding van de boer(in) een kijkje nemen bij de beesten. Ze liggen dan meestal rustig te herkauwen in hun strostal.

Voor nog meer kamelenpret kun je bij je overnachting een kamelensafari boeken. Hierbij mag je op een kameel zitten, kun je kalfjes de fles geven en is er de mogelijkheid om kamelenpannenkoeken te bakken. Voor kinderen en hun ouders is een weekendje naar de kamelenboerderij vaak een droom die uitkomt. Geef ze eens ongelijk!

Bijzondere groepsaccommodatie tussen de kamelen
Bijzonder slapen tussen de kamelen

Slapen tussen de schapen in Noord-Brabant

In het Noord-Brabantse Mill kun je écht schaapjes tellen voordat je naar bed gaat. Hier logeer je namelijk in een fraai houten huisje tussen de schapen. Het houten huisje is een voormalige schaapskooi, wat de ideale plek is voor een romantische overnachting. Natuurlijk is het ook heel leuk om hier met kinderen te slapen; er is namelijk plek voor maximaal 4 personen.

Omdat er maar twee schaapskooien aanwezig zijn, hoef je niet bang te zijn dat het hier druk is. Je hebt de schapenweide dus bijna helemaal voor jezelf! De cabin is gebouwd op poten zodat de schapen rondom én onder het huisje kunnen scharrelen. Ga lekker op het terras zitten met een kopje koffie en/of een ontbijt en geniet van het bijzondere groene uitzicht op deze mekkerende dieren.

Slapen tussen de schapen in Noord-Brabant
Logeren in een schaapskooi in Noord-Brabant

Wakker worden met uitzicht op de geiten in een plaggenhut

Wedden dat je nog nooit ergens hebt geslapen met uitzicht op twee gezellige geiten vanuit de eetkamer? In deze originele plaggenhut in Drenthe kan het! Hier logeer je in een charmant huisje met knusse inrichting met een bedstee en een open haard. Vanaf de eettafel kijk je zo uit op het verblijf van Gerrit en Greet - door de glazen wand kun je de geiten wel zien, maar niet ruiken. Ideaal!

Je logeert hier met maximaal 5 personen - de kinderen mogen de boer helpen met de dieren verzorgen of ze kunnen natuurlijk gewoon lekker spelen. Het leuke is dat je ook gewoon je eigen hond mee mag nemen! Geniet samen van het uitzicht op de geitjes, ga lekker wandelen en maak in de avond een pizza in de buitenoven. Met zoveel dierenliefde in de buurt verveel je je hier geen moment.

Wakker worden met uitzicht op de geiten in een plaggenhut
Logeren tussen de geitjes

Origineel overnachten in een Afrikaanse Lodge op de Beekse Bergen

Hoe leuk slapen tussen de geiten of schapen ook is; misschien wil je het wel nog iets wilder aanpakken. Kom lekker logeren tussen de wilde dieren bij de Beekse Bergen. Daar boek je een originele Afrikaanse lodge voor 4 tot 8 personen. Vanuit de lodge en vanaf je eigen terras heb je een magisch uitzicht over de savanne. De accommodaties liggen namelijk precies tussen twee savannes en het leeuwenverblijf in.

Word wakker door het gebrul van een leeuw of geniet van een lekker ontbijt met zicht op de giraffes. Niet alleen de plek in de buurt van de dieren is bijzonder; ook de accommodaties zelf zijn helemaal in thema opgebouwd. Zowel het interieur als het exterieur is geïnspireerd door de natuur en cultuur in Afrika. Dit mag dus absoluut een écht bijzondere overnachting worden genoemd.

Origineel overnachten in een Afrikaanse Lodge op de Beekse Bergen
Logeren tussen de wilde dieren

Overnachten in een Grondulow tussen de koeien

In Overijssel vind je een aantal zogeheten Grondulows, een bijzondere vakantieaccommodatie tussen de koeien. Hier slaap je in een oer-Hollandse omgeving tussen de misschien wel leukste beesten van Nederland! Deze unieke slaapplekken staan bij een boerderij waardoor je op en op mee kunt genieten van het boerenleven. Help samen de boer een handje en maak je eigen kaas. Zo weet je direct waar de melk vandaan komt die voor de kaas wordt gebruikt.

Goed om te weten: een Grondulow is een halfronde vakantiewoning, gemaakt van duurzame en natuurlijke materialen. Het huisje beschikt over een grasdak en staat middenin het weiland. Per huisje heb je je eigen koe waar je tijdens je verblijf van kunt genieten. Er is een kleine speelweide en in de hooischuur kunnen kinderen hutten bouwen. Kortom: een hartstikke leuke accommodatie voor jong en oud!

Overnachten in een Grondulow tussen de koeien
Logeren tussen de loeiende koeien

Meer inspiratie voor beestachtig overnachten?

Op zoek naar meer inspiratie voor beestachtig overnachten? Check dan direct ons aanbod logeren tussen de dieren. Wil je op de hoogte blijven van onze originele overnachtingen en het nieuwste aanbod? Volg ons dan via Instagram of Facebook


Deel dit artikel via:

Nieuwste artikelen

Terug naar overzicht