Tips

Eén nacht verblijven mogelijk!


donderdag 9 januari 2020

Soms wil (of moet) je er even tussenuit, maar heb je geen vakantiedagen meer. Soms heb je gewoon geen zin om lang op pad te zijn. Ook als je besluit om maar één nachtje weg te gaan, kun je het gevoel krijgen dat je al veel langer de hort op bent. Helemaal als je kiest voor een van onze originele overnachtingsplekken! Ideaal om met je partner of een vriend(in) te doen (heb je gelijk een goed verjaardagscadeau) of om je kids te verrassen met een onvergetelijke ervaring. Welke accommodatie zou je wel eens voor een nacht willen uitproberen?

Eén nacht verblijven mogelijk!

Een origineel stulpje voor één nacht

Waar je bij veel normale hotels prima een nacht kunt verblijven, is dat bij andere type accommodaties al een stuk lastiger. Vaak moet je deze minimaal een weekend huren of zelfs een hele week. Niet ideaal als je op zoek bent naar een stulpje waar je maar een nacht zult doorbrengen, en vooral ook zonde van je geld. Dat snappen we, en dus verzamelden wij de leukste en origineelste accommodaties in binnen- en buitenland waar je wél gewoon voor een nacht welkom bent. Van slapen op het water tot hoog boven de grond!

Nachtje weg in Nederland

Een nachtje weg in Nederland saai? Helemaal niet! Sterker nog, je kunt het zo relaxt of spannend maken als je zelf wilt. Ga je graag een rustige overnachting tegemoet in de natuur of zet je liever (‘s nachts) de bloemetjes buiten in een bruisende stad? Zo kun je in Rotterdam terecht in de Euromast, in een kartonnen Tiny House of beroemde kubuswoning. In Den Haag ligt een kinky Bed & Breakfast op je te wachten en in Amsterdam kun je op een heus Botel slapen. Maar ook buiten de drukke metropolen is er genoeg vermaak te vinden. Van tipi tenten, vliegtuigen, pipowagens, wijnvaten en kerktorens tot aan omgebouwde hooiberghutten, luxe boomhuizen, werfkelders, watertorens, kastelen en treinen aan toe. En dan nog hebben we niet alle mogelijkheden opgenoemd. Succes met kiezen!

Nachtje weg aan zee

Ook een nachtje weg aan zee of óp het water behoren tot de mogelijkheden, en hoe! Zo kun je sinds een paar jaar overnachten op de vernieuwde Pier van Scheveningen, waarbij het zeewater letterlijk onder je kamer door stroomt. Liever toch vaste grond onder je voeten? In het vlakbij gelegen Kurhaus kun je ook voor een nacht terecht. Datzelfde geldt voor het luxe Vesper Hotel, direct aan het strand van Noordwijk of in de hippe A’DAM Toren aan het IJ. Slapen in een speedboot is eveneens mogelijk, net als een kort verblijf in een tiny house of op een houseboat: hierbij overnacht je een nachtje in een drijvend huis. Op het water, maar met alle gemakken die thuis ook mag verwachten. Kijk hier voor meer strandhuisjes.

Nachtje weg in het buitenland

Zoek je een bijzondere accommodatie in het buitenland, bijvoorbeeld omdat je op doorreis bent naar een nog verdere bestemming? Je hoeft tegenwoordig gelukkig echt niet meer in een gedateerd hotel langs de snelweg te slapen. Ben je onderweg naar Frankrijk, dan kun je bijvoorbeeld een pitstop maken in een bierbrouwerij in Mechelen of slapen in een designhotel in Kortrijk. Een overnachting in een kasteel in Zuid-Limburg of een verblijf van een nacht in een boomhut in het noorden van Frankrijk is ook een optie. Wie een rondreis in Scandinavië op de planning heeft staan, kan ook zijn of haar hart ophalen, zéker in Fins Lapland en Zweden. Wat dacht je van een tijdelijk onderkomen in een glazen iglo of een houten kota met glazen dak? Of is een sneeuwkasteel, UFO, treehotel of vogelnest meer jouw ding?


Deel dit artikel via:

Nieuwste artikelen

Terug naar overzicht