Tips

Hoog in de lucht


woensdag 15 januari 2020

Op zoek naar een bijzondere accommodatie, maar heb je (enigszins) last van hoogtevrees? Dan is het volgende overzicht helaas niets voor jou. Houd je echter wel van een beetje avontuur en kan het je niet gek genoeg zijn? Ga dan eens slapen op grote hoogte! Waar je bij de ene locatie eigenlijk nog prima de grond kunt zien, kijk je bij andere stulpjes gewoon over alle omringende gebouwen heen en zie je bij helder weer kilometers ver. We verzamelden de meest bijzondere overnachtingen boven de grond hieronder voor je. Voor welke ga jij?

Hoog in de lucht

Slapen op grote hoogte

Slapen op grote hoogte kan op veel manieren. Van luxe vakantiewoningen die op palen staan en overnachten in een watertoren tot aan bijzondere boomhutten en hijskranen die omgetoverd zijn tot bijzondere accommodaties. Met andere woorden: voor elk type is er wel iets te vinden (behalve dan als je hoogtevrees hebt)!

Bijzonder overnachten op hoogte in een havenkraan

Voor de echte daredevils staan er in Amsterdam twee kranen waar je hoog boven de grond slaapt. In de een heb je de beschikking over een appartement van drie verdiepingen in een een havenkraan aan het IJ, in de ander overnacht je in Faralda Kraanhotel, in een kraansuite op maar liefst 50 meter hoogte. Op de bovenste verdieping vind je een jacuzzi om de bijzondere ervaring helemaal af te maken. Ook in Harlingen staat er een oude havenkraan op je wachten: je slaapt hier niet alleen op 17 meter hoogte, maar je krijgt er ook nog eens een panoramisch uitzicht bij. Waarop, dat is aan jou, want je kunt de kraan zelf laten draaien.

Bijzonder overnachten op hoogte in een havenkraan

Overnachten in een boomhut

Iets minder hoog, maar niet minder spannend is de boomhut. Inmiddels te vinden in allerlei soorten, maten en niveaus: van simpele varianten waar je back to basic gaat tot aan luxe boomvilla’s en boomsuites die uitgerust zijn met onder meer een jacuzzi. Een ding hebben ze allemaal gemeen: je moet er wel wat (trappen) voor klimmen om binnen te komen. In sommige gevallen kun je wel met de glijbaan weer naar beneden.

Bijzonder hotel op hoogte

Ze zien er niet alleen van buiten heel imposant uit, maar ook van binnen valt in deze hotels je mond open van verbazing. Door het design, maar ook door het geweldige uitzicht dat je vanaf de hoogste verdiepingen krijgt. In de A’DAM Toren in Amsterdam bijvoorbeeld: waar de kamers uitgerust zijn met een platenspeler en kunst van lokale kunstenaars, is het uitzicht over het IJ iets dat je nooit meer zal vergeten. Ga ook vooral naar het dak, waar je tegen betaling over de reling kan schommelen. Aan de rand van de hoofdstad vind je een ronde 4-sterren designtoren van 60 meter hoog. Niet alleen de buitenkant van het gebouw is rond, ook alle hotelkamers en zelfs de douchecabines hebben die vorm. Vanonder je regendouche heb je geweldig zicht over de stad (mits je de gordijnen open laat). Rotterdam doet er niets voor onder. Kies voor een kamer op een van de bovenste etages van nhow De Rotterdam of dans ‘s avonds in de bar op het dak van het hotel.

Slapen op hoogte in een watertoren

Nederland was vroeger behoorlijk afhankelijk van de verschillende watertorens die nog steeds in ons land staan. Inmiddels zijn een aantal exemplaren verbouwd tot bijzondere accommodaties waar je nu kunt slapen op grote hoogte. Romantisch met z’n twee of juist als grote groep. Want waar de ene locatie fungeert als hotel of Bed & Breakfast, kun je de andere toren volledig afhuren als groepsaccommodatie. Heb je gelijk een unieke plek voor je volgende familieweekend!

Slapen op hoogte in een watertoren

Deel dit artikel via:

Nieuwste artikelen

Terug naar overzicht