Tips

Nazomerzon: origineel overnachten over de grens


vrijdag 15 november 2019

Hoe jammer ook: de zomer in Nederland is nu toch echt wel zo goed als voorbij. Wil je toch nog even op vakantie om de zon op te zoeken? Op veel plekken in Europa kun je nog prima terecht voor temperaturen boven de 25 graden, zo ook in Italië, Spanje en Griekenland. Wat ze nog meer bieden? Heel bijzondere vakantiewoningen! Wat dacht je van een grotwoning, windmolen of typische Trullo?

Nazomerzon: origineel overnachten over de grens

Overnachten in een grotwoning – Spanje

In het zuiden van Spanje ligt misschien wel de meest authentieke regio van het land: Andalusië. Met gezellige steden als Malaga, Granada en Sevilla kun je je met gemak dagen, zo niet weken, vermaken. Ook de natuur is een waar pareltje. En datzelfde geldt voor de accommodaties: zo kun je er onder andere overnachten in een heuse grotwoning. Klinkt als een claustrofobische en enigszins enge ervaring, maar dat is het allesbehalve: de grotwoningen van Al Jatib in Granada zijn juist sprookjesachtig en het toppunt van romantiek. De witte huisjes zijn uit rotswanden gehakt en beschikken over allerlei authentieke details. Daarnaast kun je gebruik maken van het Arabische theehuis, een buitenzwembad én een hamam.

Overnachten in een grotwoning – Spanje

Overnachten in een windmolen – Griekenland

In Griekenland, op Kreta, vind je vier bijzondere en authentieke Kretenzische windmolens. Vroeger deden ze dienst als middel om water uit de grond te pompen, inmiddels zijn ze verbouwd tot tot knusse appartementen in typisch Griekse stijl. Ze staan in het dorpje Kissamos, ver weg van de drukte en omringd door olijfgaarden. Hier is het genieten en relaxen ten top! De stranden van Balos en Falassarna liggen vlakbij. Niet zo van het zand tussen je tenen? Er is hier ook een buitenzwembad aanwezig!

Overnachten in een windmolen – Griekenland

Overnachten in een Trullo – Italië

In de hak van Italië, Puglia, staan nog honderden Trullo’s. Wat dat is? Een ronde woning met een klein torentje. Ze zijn zonder cement gebouwd rond 1500 en zijn typisch voor de regio. Velen worden nog bewoond door de lokale bewoners, een aantal zijn omgetoverd tot unieke vakantieverblijven. Zo ook deze! Il Palmento ligt vlakbij het dorpje Locorotondo en bezit nog steeds de authentieke sfeer. Uiteraard wel met het comfort van nu en met een heerlijk buitenzwembad!

Overnachten in een Trullo – Italië

Deel dit artikel via:

Nieuwste artikelen

Terug naar overzicht