Tips

Romantisch overnachten: 5x romantische hotelkamers


donderdag 9 september 2021

Wanneer je aan romantisch overnachten denkt, denk je aan een bijzondere plek, rozenblaadjes op bed en eventueel zelfs een whirlpool of hot tub bij de accommodatie. Aan romantische kenmerken voldoen de 5 romantische hotelkamers in dit artikel zeker.

Romantisch overnachten: 5x romantische hotelkamers
Slot uit de 13 eeuw

Romantisch overnachten in een historisch slot

Vlakbij Utrecht vind je Kasteel Sterkenburg, een prachtig historisch slot met 8 sfeervolle kamers. Dat dit hotel bovenaan dit lijstje staat is niet heel gek. Kastelen hebben altijd iets romantisch; misschien door de eeuwenoude verhalen over ridders en prinsessen. Ook de locatie van een kasteel is over het algemeen op en top romantisch te noemen. Zo staat Kasteel Sterkenburg in het hart van het Utrechtse groen en wordt het omringd met de meest weelderige tuinen.

Maak een wandeling door de boomgaard of geniet samen van een stille tuin in de vroege ochtend. Alle kamers zien er uniek uit en beschikken over comfortabele bedden en romantische details. Begin de dag met een warm bad en geniet volop van je eigen historische kamer vol oude elementen en nieuwe meubels. In de avond is het heerlijk toeven bij de open haard in de knusse salon. Romantisch overnachten in zo'n omgeving is op deze manier sowieso al geslaagd.

Romantisch overnachten in een historisch slot
Kasteel Sterkenburg in Driebergen

Boek een Wellness Suite in Scheveningen

Met prachtig panoramisch uitzicht op de Noordzee vanaf de Scheveningse pier, slaap je hier heerlijk romantisch met je partner in het Inntel Hotel Marina Beach. De wellnesskamers en -suites zijn in verschillende gradaties van luxe te vinden. Ga van de sauna naar de regendouche en kom rustig bij in je eigen whirlpool. Super de luxe en van alle gemakken voorzien. 

Je kunt je verblijf nog completer maken door een etentje, massage of wellness behandeling bij te boeken. Vanaf je hotel kun je gemakkelijk een stukje over de boulevard lopen. De kamer is tevens op korte afstand van Madurodam en het Circustheater voor een leuk uitje. 

Boek een Wellness Suite in Scheveningen
Heerlijk relaxen in de Wellness Suite in Scheveningen

Samen genieten in Hotel Bruno in Rotterdam

Zin in een dagje én nacht in Rotterdam? Boek dan een van de luxe en romantische kamers van Hotel Bruno. Dit sfeervolle boetiekhotel beschikt over een aantal kleurrijke kamers. Je vindt het hotel aan de oever van de Maas wat natuurlijk sowieso al een hele romantische locatie is. Na een dag struinen door de straten van Rotterdam en een hapje gegeten te hebben bij een van de vele restaurants kom je hier heerlijk tot rust.

Ga voor een van de executive kamers en je beschikt over net wat meer luxe. Iedere kamer is met zorg en vol design ingericht door Teresa Sapey Studio. Voor extra romantiek is het aan te raden om om een kamer met een bad in de badkamer te vragen. Na een lange avond met hapjes en drankjes kun je nog even in bed blijven liggen. Bij Hotel Bruno kun je namelijk tot 12:00 uur ontbijten! Dat geeft zo'n romantische overnachting nog net even een andere dimensie.

Samen genieten in Hotel Bruno in Rotterdam
Romantisch overnachten in Rotterdam

Liefde vieren in de duinen van Zoutelande

"En dan zitten we hier in het oude strandhuis..." Nou jullie niet hoor! In Zoutelande kun je namelijk ook origineel én romantisch verblijven in een prachtig luxe hotel. Dit Duinhotel aan de Zeeuwse kust heeft een unieke ligging aan de strandopgang, waardoor het super geschikt is voor een romantische wandeling om samen uit te waaien.

Hier is volop privacy doordat het hotel bedekt is met duinbegroeiing en dus heerlijk opgaat in de natuur. Vanuit je bed heb je uitzicht op de duinen en je hebt beschikking over een gezellige woonkamer, ruime badkamer en een heerlijke loungeset op je balkon.

Liefde vieren in de duinen van Zoutelande
Logeren in het Duinhotel

Bijzonder romantisch overnachten in Watertorenhotel

Wanneer je het Friese plaatsje Nes binnen komt rijden, zie je de grote watertoren al van een afstand. In deze toren zit een luxe hotel met een moderne Aqua Suite. Deze suite ligt op 41 meter hoogte, dus je kunt je wel voorstellen hoe magisch het uitzicht bij helder weer is vanuit deze toren. Wat deze plek helemaal uniek maakt, is dat er maar twee kamers te vinden zijn in het hotel. Dat maakt je verblijf hier niet alleen romantisch, maar ook nog eens exclusief.

In je kamer vind je een extra groot bed en een bubbelbad voor twee personen. Er zijn volop moderne gadgets te vinden in de kamer en je kunt natuurlijk gebruik maken van WiFi. Zet een romantische film op of verdrink in elkaars ogen terwijl je bij zonsondergang gaat dineren. Overnachten in deze watertoren is iets wat je écht eens moet hebben gedaan in je leven. Het is de ideale romantische getaway voor stelletjes maar ook heel passend wanneer je er met een vriend of vriendin op uit wilt.

Bijzonder romantisch overnachten in Watertorenhotel
Uniek overnachten in een watertoren

Meer inspiratie voor romantisch overnachten?

Op zoek naar meer inspiratie voor romantisch overnachten? Check dan ons aanbod romantische hotels en laat je verrassen door de diversiteit. Ga bijvoorbeeld voor een romantische overnachting met whirlpool of hot tub of kies voor een romantische slaapplek in de natuur. Wil je op de hoogte blijven van onze originele overnachtingen en het nieuwste aanbod? Volg ons dan via Instagram of Facebook.


Deel dit artikel via:

Nieuwste artikelen

Terug naar overzicht