Tips

Slapen in Rotterdamse iconen


woensdag 15 januari 2020

Rotterdam is momenteel misschien wel de meest populaire stad van Nederland. Dat snappen we volkomen, want met de Euromast, Erasmusbrug, de beroemde kubuswoningen en vele culinaire hotspots kun je je met gemak een heel weekend in deze moderne metropool vermaken. Op zoek naar bijzondere hotels in Rotterdam of zoek je een andere originele accommodatie? We hebben de meest unieke exemplaren hieronder voor je op een rij gezet, dat maakt het kiezen net even wat makkelijker!

Slapen in Rotterdamse iconen

Rotterdam: moderne metropool

Als tweede stad van Nederland staat Rotterdam nu vooral bekend als moderne metropool. Na het grote bombardement in de Tweede Wereldoorlog bleef er maar weinig over van de originele gebouwen in de binnenstad. In plaats van bij de pakken neerzitten, koos Rotterdam voor een heel andere aanpak: gewoon opnieuw opbouwen. En hoe! De stad is inmiddels een prachtig voorbeeld van nieuwe architectuur. En soms, soms zie je tussen alle moderniteit toch nog een vleugje historie terug. Datzelfde geldt voor het overnachten in Rotterdam: ook dat kan hypermodern, maar wil je liever toch wat meer terug naar toen, dan is dat eveneens mogelijk. Van slapen op een jacht of schip tot in een moderne tiny house of het iconische Hotel New York. Of wat dacht je van slapen in de Euromast of een Kubuswoning? Oei, zeiden we dat het kiezen makkelijk zou worden?

Rotterdam: moderne metropool

Bijzondere hotels Rotterdam

De stad barst van de hippe en unieke plekjes, en dat is niet anders wanneer het aankomt op bijzondere hotels in Rotterdam. Natuurlijk kun je kiezen voor de geijkte hotelkamer, maar we durven je te garanderen dat je verblijf in de Zuid-Hollandse metropool pas écht onvergetelijk wordt als je voor een originele overnachting in de stad gaat. Dat hoeft niet per se in het centrum te zijn, ook daarbuiten vind je leuke en bijzondere accommodaties. En met het goed geregelde openbaar vervoer sta in mum van tijd alsnog bij de winkels van de Koopgoot.

Overnachten in Rotterdam: op het water

Nog zoiets waar Rotterdam om bekend staat: het water (ook wel: de haven)! Dus hoe tof is het als je je stedentrip kunt combineren met de grote trots van de stad? Kies er bijvoorbeeld voor om te overnachten op een loftboot in het Rotterdamse Maritieme District. Daar vind je overigens ook een Tiny House dat volledig gemaakt is van karton. Snuif geschiedenis op op de wereldberoemde SS Rotterdam of ga voor pure luxe tijdens een glamoureus verblijf op een Jetset vakantieschip.

Overnachten in Rotterdam: op het water

Overnachten in Rotterdam: in het centrum

Wist je dat je ook in twee van de meest iconische gebouwen van Rotterdam kunt overnachten? Zo is het niet alleen mogelijk om de Euromast te beklimmen en erin te eten, maar behoort slapen in een suite op 100 meter hoogte ook tot de opties. Of wat dacht je van de beroemde en bekroonde Kubuswoningen? Do as the locals do tijdens je verblijf in de enige van de 38 woningen dat wordt verhuurd. Een beter uitgangspunt om de stad (en de tegenover gelegen Markthal) te ontdekken is er bijna niet. Een van de iets minder bekende bijzondere hotels in Rotterdam is Hotel Pincoffs, maar doet niets onder aan bovengenoemden. Het hotel bevindt zich in een oud douanegebouw, behoort tot de vijf meest luxe hotels van de stad en is ook nog eens een duurzaam hotel.

Overnachten in Rotterdam: buiten het centrum

Ook buiten het centrum en het water om is er nog genoeg leuks te beleven in Rotterdam. Zo kun je in de wijk Delfshaven in STROOM terecht, een hotel dat vroeger een oude elektriciteitsfabriek was en nu allesbehalve gewone kamers bevat. Anders is Hotel Bazar misschien wel iets voor je, waarbij elke kamer een ander land weerspiegelt en je op loopafstand van Museum Boymans en de Kunsthal verblijft. Last but not least en eentje die ook zeker op je wensenlijstje hoort te staan: Hotel New York. Overal in het hotel is de historie van de Holland Amerika Lijn nog zicht- en voelbaar. Vanaf de Wilhelminakade ben je zo bij de hippe Fenix Food Factory, en anders is de metro slechts een paar minuten van je verwijderd.

Overnachten in Rotterdam: buiten het centrum

Origineel vergaderen in Rotterdam

Ben je op zoek naar een vergaderruimte in Rotterdam? Neem dan eens een kijkje op OrigineelVergaderen.nl. Hier vind je té gekke vergaderplekken in Rotterdam. Wat dacht je bijvoorbeeld van een Badhuis, Tiny Houseboat of voormalig douanegebouw?


Deel dit artikel via:

Nieuwste artikelen

Terug naar overzicht