Tips

Slapen op wielen: 5 Bijzondere voertuigen waar je in kunt overnachten


donderdag 22 juli 2021

In veel voertuigen kun je niet alleen rijden - ze zijn ook perfect als slaapplek! In dit artikel hebben we 6 bijzondere voertuigen voor je verzameld waarin je een of meerdere nachtjes kunt slapen.

Slapen op wielen: 5 Bijzondere voertuigen waar je in kunt overnachten
Drômecamper

Logeren in de oude tourbus van U2

U2-fans opgelet: in het Noord-Hollandse Wieringerwerf kun je een weekend weg boeken in de voormalige tourbus van de band U2! In deze bus heeft de band jaren door Europa gereden; vandaag de dag kun je er met maximaal 6 personen logeren. Het leuke is dat je ook helemaal geen fan hoeft te zijn van U2; de bus is sowieso een plaatje om te zien en te ervaren. Aan de buitenkant ziet de bus er stoer uit en de binnenkant is zoveel mogelijk intact gebleven.

Deze accommodatie vind je op een kleinschalige camping in Noord-Holland. Er zijn zes comfortabele bedden in de bus te vinden die je van elkaar kunt scheiden met classy fluwelen gordijnen. Buiten de bus is een extra ruimte gemaakt met een keukentje waar je kunt koken en waar een koelkast staat. Je hoeft je hier geen moment te vervelen, want de camping staat in het hart van de natuur. Het bos en het strand zijn als het ware om de hoek te vinden.

Logeren in de oude tourbus van U2
Boek de bus van U2

Uniek overnachten in een lijnbus met pensioen

Net over de Belgische grens kun je overnachten in een lijnbus die officieel met pensioen is. Dat betekent dus dat je geen ritjes kunt maken met deze toffe bus, maar dat je wel kunt genieten van de ruimte en mogelijkheden van een stilstaande bus. Wat logeren in deze bus uniek maakt, is het feit dat je vanuit de bus een magisch uitzicht hebt op de omgeving. Aan de ene kant kijk je uit over een groene weide en aan de andere kant zie je een vijver.

Deze accommodatie staat op een mooie camping in Poelkapelle. Hoewel het een grote bus betreft, slaap je hier 'maar' met 2 personen. Moet je nagaan hoeveel ruimte je met z'n tweetjes hebt! Het interieur van de lijnbus is zoveel mogelijk origineel gebleven. Helemaal achterin staat een comfortabel bed, er is een keuken en zelfs een toilet en douche aanwezig. Om je overnachting nog magischer te maken: je hebt hier een hot tub tot je beschikking en er is een alpacaweide op het terrein te vinden. Genieten maar!

Uniek overnachten in een lijnbus met pensioen
Lijnbus in België

Klassieke oldtimer Mercedes als tiny house op wielen

Iets anders dan een lijn- of tourbus, maar minstens net zo leuk is deze prachtige klassieke oldtimer Mercedes camper. Deze unieke bus staat in Kesteren in Gelderland en moet écht op je bucketlist met bijzondere slaapplekken. Hier combineer je kamperen met luxe overnachten - aan de binnenkant mis je namelijk helemaal niets. Het is heerlijk slapen in het lekkere bed en je kunt er zelfs je eigen maaltijd in klaarmaken. Buiten zit je lekker onder de stretchtent en bij mooi weer kun je de BBQ gebruiken.

Wat deze toffe oldtimerbus zo uniek maakt, is de combinatie van oud met nieuw. Hoewel de buitenkant er klassiek uitziet is de binnenkant helemaal opgepimpt met moderne stoffen en opvallende details. De oldtimercamper staat op een kleinschalige camping in de Achterhoek. Om je heen vind je hier niets anders dan rust, ruimte en natuur wat het de ideale plek maakt voor iedereen die op zoek is naar een fijne vakantie in het groen.

Klassieke oldtimer Mercedes als tiny house op wielen
Oldtimerbus in de Achterhoek

Uniek slapen in een retro beachbus

Aan de Noord-Hollands kust kun je in een ware beachbus verblijven. Deze beachbus werd voorheen gebruikt als schoolbus, maar is nu omgetoverd zodat jij hier super bijzonder kunt overnachten. Het busje is van alle gemakken voorzien om jou van een verzorgd en fijn verblijf te verzekeren.

De bus staat op slechts 200 meter van de zee op een camping. Camping de lakens heeft naast dit pareltje ook nog een speciale wellnessbus waarin je kunt genieten van een massage, pedicure of schoonheidsbehandeling. Daarnaast is er op het terrein een Finse sauna aanwezig en worden er yoga lessen gegeven. Heerlijk ontspannen dus!

Uniek slapen in een retro beachbus
Overnachten op wielen aan het strand

Legertruck & jeep in Drenthe

In Drenthe kun je overnachten in een stoere legertruck. Deze legertruck is te vinden op een leuke familiecamping midden in het bos. Er is ruimte voor maximaal 6 personen, mits je ook gebruik maakt van de extra jeep. De legertruck zelf heeft plek voor 2 personen. Hier beleef je gegarandeerd een avontuurlijke vakantie - of je nu met z'n tweetjes bent of met het hele gezin. De legertruck is ideaal als ouder-kind-uitje, maar ook te gek als romantische maar stoere getaway in eigen land.

Je hoeft de camping niet te verlaten om eten te scoren, want er is een basic keuken aanwezig met een keukeninventaris. Voor de truck staat een houtkachel waar je op frisse avonden gebruik van kunt maken. Dat is nog lang niet alles! In de buurt is van alles te zien, te doen en te beleven. De camping waar de truck staat is sowieso erg leuk voor kids. Daarnaast zijn er mooie fiets- en wandelroutes te volgen in de omgeving. Kortom: een heerlijke plek voor een unieke vakantie in Drenthe.

Legertruck & jeep in Drenthe
Slaap in een legertruck

Meer inspiratie voor overnachten in een bijzonder voertuig?

Op zoek naar nog meer inspiratie? Check dan hier ons aanbod unieke voertuigen voor een bijzondere overnachting. Wil je op de hoogte blijven van onze originele overnachtingen en het nieuwste aanbod? Volg ons dan via Instagram of Facebook.



Deel dit artikel via:

Nieuwste artikelen

Terug naar overzicht