Tips

Vakantietip: kamperen in een safaritent op de Veluwe


woensdag 13 mei 2020

Kamperen of glamping in eigen land kan net zo bijzonder en leuk zijn als in het buitenland. Ook hier hebben we tal van natuurgebieden waar je volop geniet van kamperen en recreëren. Neem alleen al de Veluwe in de provincie Gelderland. En het fijne is: het stikt er van de mooie campings waar je een stoere en comfortabele safaritent huurt.

Vakantietip: kamperen in een safaritent op de Veluwe

De Veluwe is het bekendste natuurgebied van ons land. Dat is niet voor niets, want het is enorm veelzijdig. Naast campings met een safaritent kun je op de Veluwe ook terecht voor cultuur, historie en attracties voor jong en oud. Tijdens een kampeervakantie zul je je dan ook niet snel vervelen. Of je nu liefhebber bent van natuur en dieren, outdoor activiteiten, het bezoeken van musea of leuke steden; op en rondom de Veluwe heb je het gewoon. 

Safaritent vakantie op de Veluwe met kinderen

Tijdens een vakantie in een safaritent op de Veluwe hoeven de kinderen zich zeker niet te vervelen. Veel campings op de Veluwe beschikken over recreatie en andere faciliteiten zoals speeltuinen, sport en soms zelfs een heerlijk zwembad. Een safaritent op de Veluwe is met kleintjes sowieso een slimme optie. Je hoeft namelijk weinig van huis mee te nemen! De tent staat al ter plekke klaar en je hebt alles tot je beschikking zoals je thuis gewend bent. 

In en rondom de Veluwe is enorm veel te doen met kinderen. Natuurlijk kun je met ze gaan wandelen of fietsen door de prachtige natuur. Maar er is meer. Breng bijvoorbeeld een bezoekje aan attractieparken als Walibi World, het Dolfinarium, De Apenheul of Koningin Julianatoren. De kids zullen dankbaar in hun safaritent bedjes in slaap vallen na zo’n leuk dagje uit! 

Safaritent vakantie op de Veluwe met kinderen

Kamperen op de Veluwe voor natuurliefhebbers

Heb je een safaritent geboekt op de Veluwe en wil je juist puur genieten van de natuur. Tja, dan zit je eigenlijk gewoon al goed. Kies je voor een camping midden in het natuurgebied, dan hoef je de wandelschoenen maar aan te trekken of de fietsbroek aan te doen. In een gebied van zo’n 1000 km2 natuurschoon zul je waarschijnlijk wel een routeselectie moeten maken.

Een wandeling of fietstocht op de Veluwe zal zelden vervelen. Je vindt er naast bossen ook heidevelden, zandverstuivingen, vennen, landgoederen en dromerige stromende beekjes. Een aanrader is een bezoek aan het Kootwijkerzand; het grootste stuifzandgebied van de Veluwe met een oppervlakte van zo’n 350 hectare. Je spot er overal wilde dieren en vogels dus vergeet je verrekijker niet! 

Kamperen op de Veluwe voor natuurliefhebbers

Vanuit je safaritent naar het museum op de Veluwe

Net als tijdens een kampeervakantie in het buitenland mag voor cultuurliefhebbers een tripje naar de stad met musea en andere bezienswaardigheden niet ontbreken. Gelukkig hop je zo vanuit je safaritent op de Veluwe naar genoeg leuke culturele plekken. Het is namelijk een walhalla voor liefhebbers van geschiedenis met mooie kastelen en landgoederen, sfeervolle Hanzesteden en industrieel erfgoed. 

De Veluwe is ook de plek waar de koninklijke familie zich driehonderd jaar geleden is gaan vestigen. Bezoek bijvoorbeeld eens Paleis Het Loo met de oude tuinen, stallen en koetshuizen. Kunstliefhebbers mogen gerust favorieten als het Kröller-Müller Museum, het CODA Museum of het Nederlands Openluchtmuseum op hun to do lijstje zetten. 

Vergeet ook zeker niet om de historische Hanzesteden als Harderwijk, Elburg en Hattem te bezoeken. Deze steden floreerden al op het gebied van internationale handel toen Amsterdam en Rotterdam nog maar kleine dorpen waren. Ze zijn middels leuke routes te bezoeken met de fiets, waarbij je over de oude handelswegen fietst. Best bijzonder. 

Vanuit je safaritent naar het museum op de Veluwe

Waar huur je een safaritent op de Veluwe?

Zoek je een camping op de Veluwe waar je een safaritent kan huren, dan helpen wij je graag een stukje op weg. Neem Camping De Vossenberg in Nunspeet. Deze ANWB camping in Gelderland heeft allerlei extra faciliteiten die zorgen voor een nog prettiger en ontspannend verblijf. De safaritenten op deze camping zijn ruim met plek voor zes personen. En je geniet naast een keuken en slapen op bedden ook van eigen sanitair. Doe maar luxe! 

Ook mooi zijn de XL Lodge/ Safaritenten op Buitenplaats Beekhuizen. Deze staan ook op de Veluwe en heeft plek voor zeven personen. Back to basic, midden in de natuur, maar wel met hedendaags comfort. Buitenplaats Beekhuizen ligt in Nationaal Park Veluwezoom, een natuurgebied bestaande uit ruim 5100 hectare bos, heide, landgoederen en zandverstuivingen. Hier slaap je in het domein van wilde zwijnen, Schotse hooglanders en edelherten. In de omgeving kun je prachtige fiets- en wandeltochten maken. 

Wil je meer tips voor het huren van een safaritent op de Veluwe? Neem gerust contact met ons op! Wij denken graag met je mee. Vergeet ons ook niet te volgen op Instagram of Facebook. Zo blijf je altijd op de hoogte van ons aanbod en nieuwe originele overnachtingen op de Veluwe en daarbuiten. 

Waar huur je een safaritent op de Veluwe?

Deel dit artikel via:

Nieuwste artikelen

Terug naar overzicht