Trends

Terug in de tijd: 3 accommodaties waarbij je slaapt zoals vroeger


donderdag 21 november 2019

Back to the future, maar dan vice versa. Lijkt het jou ook wel wat om oude tijden te laten herleven en je voor een moment onder te dompelen in ‘a blast from the past’? Op deze drie plekken ontsnap je aan al het moderne geneuzel van vandaag de dag en slaap je respectievelijk als: een ridder in de Middeleeuwen, een wellness godin in de begin twintigste eeuw en als John Travolta in de seventies.

 Terug in de tijd: 3 accommodaties waarbij je slaapt zoals vroeger

1. Middeleeuws overnachten

In het stadje Gravendam stap je binnen in de Middeleeuwen. Archeon blaast de oudheid nieuw leven in. Bij aankomst word je direct in authentieke kledij gehuld en dienen horloges en smartphones ingeleverd te worden. Die kenden ze immers nog niet in de oudheid. Geen Facebook- of Insta-stories dus. Nee, broodbakken, houthakken, tuinieren en ambachtslieden helpen, is wat de spreekwoordelijke klok slaat. Ook de Romeinse tijd en de prehistorie zijn te ontdekken. ’s Avonds kruip je dicht tegen elkander bij een knetterend kampvuur. Zodra de wijn je oogleden doen laten zakken, stap je het royale eikenhouten bed in, welke ooit van de schoenmaker, wever of schrijnwerker is geweest.

1. Middeleeuws overnachten

2. Begin 20e-eeuws wegdromen

Een knusse, comfortabele Plaggenhut is je thuis in het Gelderse Elburg. Aan de rand van de Veluwe ga je terug in de tijd middels houthakkers-, schaapherders- en turfsteker-thema’s. Slapen doe je uiteraard in een bedstee. Of in een ruime, luxe lodge, welke eveneens gedecoreerd is met elementen uit de twintigste eeuw. Ook de sauna doet je aan over-, over-, overgrootmoeder sferen denken. Ultiem ontspannen kan in de grote natuurlijke zwemvijver, de houtgestookte tobbe en onder de molenraddouche. Het kan niet anders dan dat je herboren terugkeert naar het nu.

2. Begin 20e-eeuws wegdromen

3. Slapen in een oud café

Nog een plek die stamt uit begin 20e eeuw, is dit oude café uit het jaar 1904. Dit oude cafétje is omgetoverd tot bed & breakfast in het Brabantse Alphen. Je hebt tijdens je verblijf toegang tot verschillende ruimtes en je kunt in deze bosrijke omgeving heerlijk wandelen. In deze B&B heb je echt het gevoel dat je terug gaat in de tijd, maar dan in de vorm van een goed verzorgd verblijf met een heerlijk bed. 

3. Slapen in een oud café

Meer inspiratie nodig voor je volgende bijzondere overnachting?

Bekijk onze website voor nog veel meer historische gebouwen om origineel in te overnachten en andere unieke slaapplekken. Wil je op de hoogte blijven van onze originele overnachtingen en het nieuwste aanbod? Volg ons dan via Instagram of Facebook.


Deel dit artikel via:

Nieuwste artikelen

Terug naar overzicht