Trends

Boomhutten in Drenthe - dé boomhutprovincie van Nederland


dinsdag 22 december 2020

We durven het gerust te stellen: Drenthe is dé boomhutprovincie van Nederland. Hier vind je een aantal prachtige boomhutten die heel divers zijn, maar allen hetzelfde hebben te bieden: rust en ontspanning op een magische plek. In dit artikel lees je meer over de boomhutten van Drenthe.

Boomhutten in Drenthe - dé boomhutprovincie van Nederland

Originele overnachtingen in Drenthe: slaap in een boomhut

Drenthe is natuurlijk sowieso al een hele mooie provincie. Je kunt er uren wandelen en fietsen door de bossen, de weilanden en langs vele veengebieden. Ook voor een uitstapje met kinderen is Drenthe een echte aanrader: je vindt er bijvoorbeeld Wildlands Emmen, evenals Attractiepark Slagharen en Plopsa Indoor. De provincie staat inmiddels internationaal bekend om de vele hunebedden en binnenkort ook om het grote aantal boomhutten! Drenthe is namelijk een echte boomhuttenprovincie geworden. Door de hele provincie vind je de meest te gekke boomhutovernachtingen voor met z'n tweetjes of met het hele gezin.

Waarom precies Drenthe wordt gezien als dé plek voor een fijne overnachting in een boomhut heeft zonder twijfel iets te maken met de Boomhut Battle. De Boomhut Battle van NPO Zapp heeft al meerdere keren plaatsgevonden in Drenthe. In dit programma moeten vier teams aan de slag met het bouwen van een boomhut. De teams bestaan uit kinderen én ouders en samen gaan ze bezig om de meest originele boomhut te maken. Je raadt het misschien al wel: die boomhutten zijn nu af en zijn te huur! Omdat ieder team z'n best heeft gedaan om zo origineel mogelijk te zijn, zijn het echt stuk voor stuk prachtige accommodaties geworden. Hieronder lichten we er een paar uit.

Originele overnachtingen in Drenthe: slaap in een boomhut
Boomhut XXL in Dwingeloo

Bijzonder overnachten in de Treehouse in Dwingeloo

Hoog in de lucht op Camping Torentjeshoek in Dwingeloo vind je bijvoorbeeld deze unieke Treehouse (Boomhut XXL). Deze boomhut staat op een rustig plekje, verscholen tussen de bomen. Hier geniet je van alle privacy, ondanks dat je op een camping slaapt. Vanaf deze bizarre slaapplek heb je vanaf 7 meter hoogte uitzicht op de bomen met vogels en eekhoorntjes. En dat terwijl je volledig in luxe en comfort kunnen blijven overnachten! Deze boomhut is dus ideaal voor iedereen die in de natuur wil slapen, maar niet back to basic wil gaan.

In de boomhut is plek voor zeven personen met een master bedroom, een tweede slaapkamer met drie bedden en een heerlijke slaapbank. Bij lekker weer sla je de deuren in de woonkamer open, waardoor je je helemaal in het hart van de natuur waant. Zowel de woonkamer als het terras is de ideale plek voor een lekker ontbijtje of een borrel in de avond. Wat zo leuk is aan deze boomhut is dat je er in alle seizoenen van kunt genieten. Hoe tof is het om juist een keer in de wintermaanden in de natuur te slapen? Door de vloerverwarming blijven jullie heerlijk warm, dus daar hoef je je zeker geen zorgen om te maken.

Bijzonder overnachten in de Treehouse in Dwingeloo
Treehouse - Boomhut XXL in Dwingeloo

Slapen in een boomhut in thema Shakespeare

Op Camping Diever in Diever vind je een boomhut die met een ander programma is gemaakt, namelijk met Boomhut XXL van SBS6. Deze boomhut is gebouwd in Shakespeare thema; iets wat je echt nergens anders in Nederland kunt vinden. Net nu je dacht dat slapen in een boomhut al bijzonder genoeg was, wordt het nóg specialer! Vanaf je veranda van deze boomhut heb je een waanzinnig uitzicht over het groen van het Nationale Park Drents Friese Wold. Hier word je dus echt wakker met fluitende vogels naast je en uitzicht op wegspringende hertjes, konijnen en ander wild.

Deze plek is zowel voor de kleintjes onder ons als voor ouderen een waar avontuur. Ook zonder kinderen is het namelijk een locatie voor een onvergetelijk verblijf. Nu vraag je je misschien af waarom er voor een Shakespeare thema gekozen is. In Diever ligt het Shakespeare Theater waar jaarlijks allerlei stukken van Shakespeare worden opgevoerd. Superleuk dus dat dat op deze manier is gecombineerd! In de boomhut is plek voor vier personen en eventueel een huisdier: je kookt, slaapt en eet volledig op hoogte. Ga je mee het bos in?

Slapen in een boomhut in thema Shakespeare
Shakespeare boomhut in Diever

Boomhut bij de stoerste speeltuin van Drenthe

Wist je dat je in Drenthe de stoerste speeltuin van het land vindt? In Grolloo ligt Klimpark en Outdoor Belevingspark - een te gekke plek voor jong en oud. Hier kun je klimmen, klauteren en spelen; de ideale plek waar kinderen flink uit kunnen razen. Nog leuker is de grote boomhut die je aan de rand van het park vindt. Deze slaapplek past helemaal binnen het thema, want om de boomhut binnen te komen moet je ook naar boven klauteren! Vanaf het terras heb je een weids uitzicht over de natuur en het klimpark. Dat betekent dat je ook lekker met een kop thee onderuit kunt zitten om te zien hoe anderen zich uitleven.

Deze bijzondere boomhut is onderdeel geweest van de Boomhut Battle en wauw; dat is zeker te zien. Aan alles is gedacht: de buitenkant van de boomhut doet alleen al heel niet-Nederlands aan. Het kan zo een plaatje uit de bossen van Canada of een ander ver land zijn. Ook het interieur is heel fraai: er is een pelletkachel aanwezig voor de nodige gezelligheid én warmte, je vindt er een barretje met koelkast, er is een barbecue te vinden en je kunt er heerlijk slapen op de bedbanken. Ook is er wifi te vinden in de boomhut en kun je muziek afspelen op de Sonos luidsprekers. Er is in totaal plek voor vier personen - ideaal voor gezinnen met kids.

Boomhut bij de stoerste speeltuin van Drenthe
Grote boomhut in Grolloo

Meer inspiratie nodig voor je volgende bijzondere overnachting?

Er zijn nog veel meer te gekke boomhutovernachtingen in Nederland te boeken: ook buiten Drenthe vind je een aantal fijne verblijven op hoogte. Laat je inspireren door onze tips en vergeet ons niet te volgen op Instagram of Facebook voor onze laatste vondsten en het nieuwste aanbod.


Deel dit artikel via:

Nieuwste artikelen

Terug naar overzicht