Trends

De 3 origineelste accommodaties van Amsterdam


dinsdag 12 november 2019

Met meer dan 30.000 hotelkamers in Amsterdam is het soms lastig kiezen. Maar de meeste hotelkamers zijn toch een beetje saaie kamers in luxe hotels. Wil je eens wat anders? In Amsterdam zijn een aantal hele originele adresjes te vinden, en wij verzamelden ze voor je: misschien slaap jij de volgende keer wel in een kraanhotel, torentje of zelfs op een radarstoomboot!

De 3 origineelste accommodaties van Amsterdam

Op grote hoogte in het Kraanhotel

Op de industriële en hippe NDSM-werf in Amsterdam Noord staat het Faralda Kraanhotel. Deze scheepsbouwkraan is omgebouwd tot een bijzonder hotel op grote hoogte. Het hotel heeft drie luxe suites, een tv studio en jacuzzi op vijftig meter hoogte! Daar geniet je in de buitenlucht van een fantastisch uitzicht over Amsterdam.

Op grote hoogte in het Kraanhotel

Slapen op een radarstoomboot

Een voormalige Cementtanker, transporteerde poedercement, en kwam 2x per week over de Amstel de stad door. Na een tweejarige renovatie de voormalige  Cementtanker omgebouwd tot een ruime woning voor onszelf en een luxe bed and breakfast erbij.

Slapen op een radarstoomboot

Torentje in hartje Amsterdam

In het centrum van Amsterdam kun je overnachten in een schattig torentje. Deze toren is het Windketelhuisje dat in 1900 is gebouwd door het Amsterdamse waterleidingbedrijf. Inmiddels is het omgebouwd tot een drie-verdiepingen-tellende hotelkamer. Door de grote ramen kun je lekker naar buiten kijken en het zorgt voor veel licht in het torentje.

Torentje in hartje Amsterdam

Meer inspiratie nodig voor je volgende bijzondere overnachting?

Hier vindt je alle uniek overnachtingen in Amsterdam. Maar er is nog veel meer te zien dan alleen in Amsterdam. Wist je bijvoorbeeld dat je kan slapen in een helikopter of in een wijnvatWil je op de hoogte blijven van onze originele overnachtingen en het nieuwste aanbod? Volg ons dan via Instagram of Facebook.


Deel dit artikel via:

Nieuwste artikelen

Terug naar overzicht