Trends

Onze tips voor een anderhalve meter vakantie


vrijdag 22 mei 2020

We hebben uit ons grote aanbod bijzondere overnachtingen de perfecte ‘anderhalve meter vakanties’ voor je geselecteerd. Veilig, met voldoende afstand en toch een unieke ervaring! Lees je mee?

Onze tips voor een anderhalve meter vakantie

De vakantie ziet er voor de meeste dit jaar anders uit dan de voorbije jaren. Nu reizen naar het buitenland nog erg onzeker is viert een groot deel van Nederland deze zomer vakantie in eigen land, kiezen we kleinschalig en mijden dus de massa van de grote gezinscampings.

Waar we als Nederlanders voor onze ideale zomervakantie voorheen zochten op veel vertier van animatieteams en de aanwezigheid van veel vakantievriendjes en -vriendinnetjes zoekt men dit jaar juist naar rust, ruimte én een bijzondere ervaring.

We hebben uit ons grote aanbod bijzondere overnachtingen de perfecte ‘anderhalve meter vakanties’ voor je geselecteerd.

Ga de boom in!

Wat dacht je van een vakantie in een boomhut? Hier zit je veilig en verantwoord anderhalve meter boven je vakantievierende medemens.

Boomhutten zijn er in alle soorten en maten; van klein en basic (bijvoorbeeld een Boomtent) tot grote, luxe boompaleizen met een eigen privé jacuzzi op het terras. Boomhutten zijn altijd al een populaire overnachtingsmogelijkheid, maar in deze Corona tijd is een verblijf tussen de bladeren nog meer 'booming' dan ooit tevoren. Het is in een anderhalvemetersamenleving een verantwoorde keuze én stiekem voor jong en oud ook gewoon een kinderdroom.

Bekijk hier het uitgebreide aanbod boomhutovernachtingen

Ga de boom in!
Veilig op 1,5 meter boven je mede vakantievierders

Varend vakantie vieren

Een tweede veilige en verantwoorde vakantiekeuze is om deze zomer te kiezen voor een varende vakantie. Met je gezin op een Vaarhuisje, Camperboot of Blokhutboot is het goed toeven. De anderhalve meter vormt op het water geen enkel probleem en daar komt nog eens bij dat je het 'zwembad' om te heen hebt liggen. Geen gedoe met het vooraf reserveren van een tijdsslot om een zwembad in te mogen maar je plonst vanaf je varende vakantieverblijf zo het water in. Varende vakantieverblijven worden onder meer aangeboden op de Friese meren, de Loosdrechtse plassen en de Biesbosch.

Bekijk hier onze varende vakantiehuisjes

Een overzicht van Vlotvakanties

Varend vakantie vieren
Op het water is het makkelijk om 1,5 meter afstand te houden.

Op het strand

Op het strand heb je ook alle ruimte om afstand van je medevakantievierders te houden. Een verblijf in een strandhuisje is daarom in deze tijd ook ideaal. De strandhuisjes die door de diverse aanbieders worden aangeboden liggen ver genoeg van elkaar vandaan en ook hier geen gedoe met het reserveren van een uurtje zwemmen in het zwembad. Het zwembad ligt namelijk aan je voeten.

Ik wil een strandhuisje huren aan de Nederlandse kust

Op het strand
Alle ruimte op het strand

Afgezonderd in de vrije natuur

Omdat we deze zomer de drukte van de grote gezinscamping weren is een verblijf in de natuur ineens een perfect alternatief. In de Veluwse bossen vind je bijvoorbeeld deze natuurlodge. Hier zit je helemaal geïsoleerd en ver weg van de drukte met een ruime privétuin om je heen. Ander voorbeelden zijn deze Amerikaanse Blokhut in Overijssel of Cabin in Barchem. Ook op een Floating lodge zit je afgezonderd of wat dacht je van dit dobberhuisje.

Een overzicht van alle natuurhuisjes staat hier.

Afgezonderd in de vrije natuur
Natuurlodge in een privé bos

Helemaal op jezelf

Tenslotte zijn er ook genoeg verantwoorde plekken waar je rustig en afgezonderd van de drukte kunt verblijven én die niet per se diep in de bossen liggen of alleen per kano bereikbaar. Zo slaap je in Harlingen in deze voormalige Zandtrechter, staat in IJmuiden deze Seinpoststelling en Huisduinen overnacht je in een bijzondere Kustwachttoren met een adembenemend uitzicht over land en zee.

Helemaal op jezelf
Helemaal op jezelf in deze voormalige Zandtrechter in Harlingen

Volg ons en blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van onze originele overnachtingen en het nieuwste aanbod? Volg ons dan via Instagram of Facebook.


Deel dit artikel via:

Nieuwste artikelen

Terug naar overzicht