Trends

Trend: duurzame accommodaties in Nederland


donderdag 21 november 2019

Een trend die we alleen maar toejuichen: slapen in duurzame accommodaties. En al helemaal als ze er ook nog eens heel bijzonder uitzien! Gelukkig komen er steeds meer van dit soort slaapplekken bij. We lichten graag vier Nederlandse exemplaren voor je uit.

Trend: duurzame accommodaties in Nederland

Duurzame pipowagen in Dwingeloo

Liefhebbers van natuur, privacy en pipowagens zitten goed in bij Studio Dwingeloo. Buiten op het terrein vind je deze duurzame variant, op steenworp afstand van Nationaal Park Dwingelderveld. Deze pipowagen is gemaakt van hout, geïsoleerd met duurzame materialen en alle energie wordt opgewekt door zonnepanelen. Binnen heb je een volledige vakantiewoning tot je beschikking: je hebt je eigen woonkamer, een complete keuken en er is een badkamer met douche en toilet. Slapen doe je hier in de grote bedstede (180 x 220 cm). Met mooi weer is het heerlijk toeven in de loungestoelen of aan de tuintafel. Met een beetje geluk loopt er nog een ree langs!

Duurzame pipowagen in Dwingeloo

Sterren kijken op Terschelling

Wie gek is op Scandinavische architectuur zit goed op… Terschelling! In Midsland-Noord staat duurzaam vakantiehuis De Grote Beer, gebouwd met louter natuurlijke materialen, voorzien van zonnepanelen en aardgasvrij. De accommodatie heeft een glazen dak, waardoor je ‘s avonds perfect zicht op de sterrenhemel hebt zonder naar buiten te hoeven. Daarnaast staat je veel privacy te wachten en krijg je uitzicht op de weilanden en het kerktorentje van Midsland. Ook fijn: een kinderbedje, kinderstoel, kinderboeken, kinderspelletjes en speelgoed zijn standaard aanwezig.

Sterren kijken op Terschelling

Luxe overnachten in een fort in Beemster

De verbouwing duurde meer dan drie jaar, maar dan heb je ook wat. Fort Resort Beemster was vroeger – je raadt het vast al – een fort, maar is inmiddels omgebouwd tot een luxe wellness centrum en hotel. Veel van de oorspronkelijke materialen en bouwelementen zijn hergebruikt om het oude karakter te behouden. Dankzij nieuwe, duurzame toevoegingen is het fort nu ook energie neutraal. Zo wordt de restwarmte van de sauna’s gebruikt voor de vloerverwarming in het hotel. Het is zelfs het eerste hotel volledige CO2-neutraal is! Hier zit je goed als je wel wat ontspanning en luxe kunt gebruiken!

Luxe overnachten in een fort in Beemster

Duurzaam kamperen in Groningen

Het heeft wel wat weg van een wijnvat. Maar eigenlijk slaap je hier op een kleinschalige, duurzame camping in een POD! De houten accommodatie staat in het Groningse Westerwolde en is uitgerust met opgemaakte bedden, verwarming en een tafel met stoelen. De toiletten van de camping worden doorgespoeld met water uit eigen bron. Op de caravanstalling liggen zonnepanelen, zodat veel elektriciteit zelf wordt opgewekt. Daarnaast wordt de recreatieruimte verwarmd met een pellet kachel. En binnenkort komen er ook nog zonnecollectoren. Als dat niet onbezorgd kamperen is, dan weten wij het ook niet meer.

Duurzaam kamperen in Groningen

Deel dit artikel via:

Nieuwste artikelen

Terug naar overzicht