Verhuurder vertelt

Eigenaar aan het woord: Camping Land uit Zee in Wieringerwerf


dinsdag 12 november 2019

Het had wat voeten in de aarde voordat de deuren van Camping Land uit Zee in Wieringerwerf open konden gaan. Maar nu het zover is, gaan eigenaren Jervin en Saskia Tonneman er ook helemaal voor. Sinds vorig jaar juli kunnen hun gasten in onder andere een helikopter, treinwagon, tram, boot, vliegtuig en de echte tourbus van U2 slapen. We spraken Jervin om meer over hun bijzondere verhaal te horen!

Eigenaar aan het woord: Camping Land uit Zee in Wieringerwerf

Wie ben je?

“Ik ben Jervin Tonneman, 52 jaar oud en zelfstandig ondernemer in de bouwchemische sector. Mijn achtergrond ligt echt in het ondernemen. Ik weet niet beter, ik kom uit een ondernemersfamilie. Samen met mijn vrouw Saskia en schoonzus Janneke beheer ik Camping Land uit Zee in Wieringerwerf. Daarnaast ben ik ook nog steeds druk met mijn bedrijf in de bouw."

Hoe ben je op het idee van de camping en de bijzondere accommodaties gekomen?

“Ik liep al jaren met het idee om van een oud vervallen zwembad een subtropisch paradijs te maken. Na een paar jaar in gesprek te zijn geweest met de gemeente, worp een ambtenaar ons in juli 2014 een mooi stuk grond onder de voeten. Het was een soort verlaten camping en hij dacht: dat kunnen jullie mooi combineren. We zijn toen gaan kijken, en het bleek een moerassige toestand. Maar we besloten dat we er voor wilden gaan, zowel voor het subtropisch paradijs als de camping. De bouwwereld is immers zwaar en je wordt ook wat ouder."

Hoe ben je op het idee van de camping en de bijzondere accommodaties gekomen?

"We wilden iets unieks bedenken, een concept dat eigenlijk niet kan en onmogelijk is. Ik dacht: als we voor accommodaties gaan die op wielen staan, dan zijn we vrij om het te plaatsen. Dat bleek niet zo, maar dat was wel ons beginpunt. We gingen op zoek naar een treinwagon en benaderden verschillende musea. Al snel was een deal met Museumspoorlijn STAR gesloten. In de tussentijd hebben we flink wat tegenslagen gehad met de gemeente, en uiteindelijk besloten we te stoppen met het zwembad en ons volledig te focussen op de camping. Nu bieden we allerlei vervoersmiddelen om in te slapen, maar gasten kunnen ook bij ons terecht voor een verblijf in een Oostenrijks vakantiehuis of met hun eigen kampeeruitrusting komen. En vanaf volgend seizoen zullen we ook drie boomhutten op de camping hebben staan.”

Sinds wanneer kunnen mensen op de camping overnachten?

“We zijn sinds 1 juli 2017 open en vanaf dag één loopt het echt storm. Gasten zijn heel enthousiast, ik zou er nu al een boek over kunnen schrijven. Ze komen vanuit de hele wereld hiernaartoe. Zo hebben we onlangs twee gezinnen uit Brazilie ontvangen, hebben we een reservering van een groep uit Dubai staan en zijn er ook al Canadezen geweest. Daarnaast trekken we veel Belgen en Duitsers. Ook mensen die niet in de accommodaties op wielen verblijven zijn er enthousiast over. Er worden de hele dag foto’s van gemaakt.”

Op welke doelgroep richten jullie je precies?

“We richten ons voornamelijk op gezinnen uit binnen- en buitenland. Daarnaast verblijven ook veel gasten een nachtje bij ons terwijl ze op doorreis zijn naar Texel.”

Op welke doelgroep richten jullie je precies?

Waarom zouden mensen jullie accommodaties eens moeten uitproberen?

“Het is een beleving als je bij ons op de camping verblijft. Of je nu in een van de bijzondere vervoersmiddelen slaapt, in een van onze zelfontworpen Hollandse-Oostenrijkse-huisjes of met je eigen tent, caravan of camper komt. Je waant je echt even in een andere wereld.”


Deel dit artikel via:

Nieuwste artikelen

Terug naar overzicht