Verhuurder vertelt

Eigenaar aan het woord: Legertruck


dinsdag 12 november 2019

Legertrucks, Mirjam van Bruggen (25) is ermee opgegroeid. Als klein meisje ging ze regelmatig mee naar het werk van haar vader.Inmiddels zijn ze samen eigenaar van een legertruck, jeep en trailer, die alledrie te huur zijn als originele overnachtingsplek op Camping Torentjeshoek in het Drentse Dwingeloo. We vroegen Mirjam naar haar bijzondere verhaal.

Eigenaar aan het woord: Legertruck

Wie ben je?

"Ik ben Mirjam, 25 jaar en kom oorspronkelijk uit een dorpje in Groningen. Mijn ouders wonen er nog steeds. Ik ben op mijn negentiende verhuisd naar Haarlem en werk tegenwoordig in Amsterdam. Mijn vader en ik kwamen een paar jaar geleden op het idee om een oude legertruck om te bouwen en als slaapplek te verhuren. Inmiddels zijn daar nu ook een jeep en trailer bij gekomen. Na een korte try-out op een andere camping, zijn de drie accommodaties nu voor het tweede seizoen te vinden op Camping Torentjeshoek in Dwingeloo."

Wie ben je?

Hoe zijn jullie op dit idee gekomen?

"Mijn vader werkt al bijna zijn hele leven bij een bedrijf dat handelt in legervoertuigen. Vroeger nam mijn vader mijn broertje en mij op zaterdag regelmatig mee naar zijn werk. Ik vond als klein meisje al die legervoertuigen heel stoer. Op mijn zeventiende heb ik een half jaar stage gelopen op een camping met bijzondere accommodaties. Dit vond ik heel interessant en is altijd in mijn hoofd gebleven, want ik vond het zo leuk om te zien dat mensen blij werden van iets unieks en eigenlijk heel simpels. Dit heb ik toen vaak met mijn vader besproken en hij zei: ‘als jij met een goed plan komt, zal ik kijken of het uitvoerbaar is.’ Ik heb toen veel ideeën op papier gezet en hier veel over gesproken met mijn vader. Hij werd ook steeds enthousiaster en op een gegeven moment besloten we eigenlijk puur op gevoel om ons idee te gaan uitvoeren. Zonder verder nog eigenlijk een plan te hebben."

En toen?

"Toen is mijn vader begonnen met het bouwen van de truck. We waren het er direct over eens dat we het heel erg basic wilden maken maar wel van alle gemakken voorzien. We hebben tijdens het bouwen van de truck bijna dagelijks gebeld en kwamen steeds weer op nieuwe ideeën samen. We waren het gelukkig bijna altijd eens over de stijl en inrichting."

Hoe hebben jullie het vervolgens aangepakt?

"Toen was de grote truck ineens klaar. We hadden echter nog geen exact plan wat we er precies mee wilden doen. Wel wisten we dat we andere mensen weer het ‘back to basic’-gevoel willen laten ervaren. We zijn toen een aantal Drentse campings in de natuur gaan bellen. Het kampeerseizoen was inmiddels al begonnen. Uiteindelijk hebben we een paar maanden lang een try-out mogen doen op een camping in Drenthe en was de legertruck gelijk al die maanden volgeboekt. Superleuk en dit hadden we eigenlijk nooit durven verwachten.

Inmiddels staat de legertruck nu al sinds maart 2018 op Camping Torentjeshoek. Deze camping wordt ook samen gerund door een vader en dochter en we werken met veel plezier met hen samen. De jeep is er al vrij snel bijgekomen en er staat sinds eind maart dit jaar ook een trailer. Zo kunnen er nog meer mensen tegelijk overnachten."

Wat is jullie belangrijkste uitgangspunt?

"Voor ons is het belangrijkste dat het simpel moet blijven. Back to basic. Er is bijvoorbeeld geen televisie, maar er liggen wel bordspelletjes klaar. Mensen moeten er echt tot rust kunnen komen."

Op welke doelgroep richten jullie je precies?

"We gingen er vanuit dat er voornamelijk gezinnen zouden verblijven. Maar we krijgen ook veel boekingen van vaders die tijdens hun papaweekend met hun zoontje er op uit willen gaan. Daarnaast verwelkomen we vaak stellen van alle leeftijden die in de truck willen slapen. Maar voor ons is het vooral belangrijk dat iedereen zich hier welkom voelt."

Op welke doelgroep richten jullie je precies?

Waarom zouden mensen deze accommodatie echt eens moeten uitproberen?

"Het is heel uniek, want nergens anders kun je in echte stoere legertrucks overnachten. De slaapplekken liggen in een supermooie omgeving midden in de bossen. Het is er heel puur en gemoedelijk. Je bent echt even weg uit de drukte. Het is in Nederland, maar je hebt het gevoel dat je in een andere wereld bent beland."

Slapen in een Legertruck

Nieuwsgierig geworden naar de Legertruck van Mirjam. Bekijk dan hier de beschikbaarheid en prijzen van Slapen in een Legertruck.

Meer bijzondere overnachtingen zoals deze? Bekijk dan ook onze collectie Kids'choice.


Deel dit artikel via:

Nieuwste artikelen

Terug naar overzicht