Verhuurder vertelt

Esther en haar man bouwden een Fokker F27 om tot een bijzondere bed and breakfast


maandag 11 november 2019

Een en al privacy, romantiek en heel veel comfort. Niet de eerste dingen waar je aan denkt als je het over vliegtuigen hebt, maar in de Fokker F27 is het toch echt allemaal het geval. Mede-eigenaar Esther Slootweg vertelt over het ‘cock-pitten’ in hun luxe vliegsuite in Hoogerheide en waar haar passie voor het vak vandaan komt.

Esther en haar man bouwden een Fokker F27 om tot een bijzondere bed and breakfast
Eigenaresse Esther van het Fokker vliegtuig

Even voorstellen

"Mijn man en ik hebben beiden de hotelschool gedaan. We zijn dertig jaar geleden begonnen in de wijnhandel door middel van wijnimport. We geven trainingen aan mensen uit het vak, maar we organiseren ook proeverijen voor groepen. Het gebouw waar we in wonen is een voormalig militair complex en dus vrij groot. De eerste verdieping stond 15 jaar geleden voor de helft leeg. Toen de kinderen naar de middelbare school gingen en we meer vrije tijd kregen, besloten we de ruimte op te knappen en in gebruik te nemen als Bed & Breakfast met vijf gastenkamers. En sinds afgelopen oktober kunnen gasten in het Fokker-vliegtuig onze de tuin ‘cock-pitten’."

Hoe ben je op het idee van de accommodatie gekomen?

"De Fokker-fabriek is hier van oudsher gevestigd. Fokker en Hoogerheide zijn al 100 jaar met elkaar verweven. In onze B&B verbleven regelmatig techneuten van Fokker en een van hen bracht ons vier jaar geleden op het idee om een vliegtuig in de tuin te zetten als extra en vooral bijzondere accommodatie. Zo is het balletje gaan rollen. Het moest per se een Fokker vliegtuig worden, het kon niets anders zijn. Een paar jaar geleden vonden we er een, maar het uiteindelijke transformeren naar een luxe vliegsuite heeft twee jaar gekost. De schetsen van de inrichting hebben we zelf gemaakt, daarna heeft een bevriende architect het verder uitgewerkt en anderen in touw genomen om het uit te voeren."

Hoe ben je op het idee van de accommodatie gekomen?
De schetsen van de inrichting hebben we zelf gemaakt, daarna heeft een bevriende architect het verder uitgewerkt.

Waar komt je passie voor vliegtuigen vandaan?

"Mijn man is zelf hobby-piloot op kleine toestellen en zijn kinderen en ik vliegen regelmatig mee. Vliegen zit bij ons dus echt in het DNA."

Op welke doelgroep richten jullie je?

"We richten ons op stelletjes die er even helemaal tussenuit willen. Als verrassing, verjaardag of een jubileum. Laatst ontvingen we ook een paar stellen achter elkaar die hun huwelijksnacht hier hebben doorgebracht. Dan zetten we in overleg met de contactpersoon ook extra’s klaar, zoals rozenblaadjes, chocolade of champagne. Alles is te regelen. Onze hele B&B is overigens puur bedoeld voor volwassenen. Zo heb je als gast nooit last van krijsende kinderen tijdens je verblijf."

Waarom zouden mensen deze accommodatie echt moeten uitproberen?

"De meeste mensen hebben niet zo’n goede ervaring als het aankomt op comfort in een vliegtuig. Dit vliegtuig biedt dat allemaal wel: het is stil, rustig en biedt heel veel ruimte, comfort en privacy. De meeste gasten krijgen de sleutel en komen de volgende dag pas weer naar buiten. De Fokker is van alle gemakken voorzien: de koelkast is gevuld, avondeten kan bij diverse partijen uit de buurt besteld worden en wordt letterlijk tot aan de deur gebracht. En in de tussentijd kunnen ze bijvoorbeeld de sauna in of lekker Netflixen. Bij mooi weer kunnen gasten op hun eigen terras aan de vijver zitten. Dit stuk tuin is alleen voor de vliegtuiggasten bedoeld, de overige gasten maken gebruik van de tuin aan de andere kant van het huis. Zo hebben ze alle privacy die ze zich kunnen wensen en kunnen we ze echt een comfortabele en vooral bijzondere ervaring bieden."

Waarom zouden mensen deze accommodatie echt moeten uitproberen?

Slapen in een vliegtuig

Nieuwsgierig geworden naar het vliegtuig van Esther? Bekijk dan hier de beschikbaarheid en prijzen van het Fokker vliegtuig.

Meer bijzondere overnachtingen zoals deze? Bekijk dan ook de collectie Slapen in een vliegtuig.


Deel dit artikel via:

Nieuwste artikelen

Terug naar overzicht