Loading...

De Top 10 meest originele slaapplekken van Nederland 2013

Voor het tweede jaar op rij is De Hobbitwoning op Kennemer Duincamping Geversduin in het Noord-Hollandse Castricum uitgeroepen tot origineelste slaapplek van Nederland. Ieder jaar publiceren we een Top 10 met de meest bijzondere overnachtingsplaatsen van Nederland. De lijst wordt samengesteld op basis van de bezoekcijfers van de diverse accommodaties op de site. Voor het tweede jaar wist de Hobbitwoning de meeste bezoekers te verrassen. De tweede plek gaat naar de Ecolodge, een drijvende hotelkamer in de Biesbosch en op de derde plek staan de luxe Bome Boomsuites in Flevoland.

De volledige Top 10 bestaat uit:

1. Hobbitwoning in Castricum
De Hobbitwoning is een sprookjesachtig vakantiehuisje half onder een heuvel gelegen. Het huisje is aan de buitenkant helemaal bekleed met mos en zand en heeft de typische ronde ramen en ronde deur die we kennen uit de beroemde filmtrilogie. Een echte blikvanger op Camping Geversduin én een originele en zinnenprikkelende accommodatie die nieuwsgierigen en Tolkien fans uit heel Europa aantrekt. Meer lezen.

Sprookjesachtig slapen in een Hobbitwoning

2. Ecolodge; drijvende hotelkamer in de Biesbosch
De Floatinglodge is een uniek logeerconcept in de Biesbosch. Een drijvende hotelkamer met eigen toilet, uitkijktoren, terras en twee bedden. Dichter bij de natuur kun je niet overnachten. Meer lezen.

Slapen op het water in een Ecolodge

3. Luxe Boomsuites in Flevoland
Een overnachting in een ‘Bome’ zul je niet snel vergeten. Door het ontwerp en de situering heb je een fantastisch uitzicht en wordt de beleving van hoogte maximaal ervaren. De ‘Bome’ boomhut bestaat uit een geheel geïsoleerde en afsluitbare boomhut plus balkonterras. Het ophangsysteem is uniek. Zonder gebruik te maken van verdere ondersteuning hangt de ‘Bome’ echt alleen aan de stam van de boom. Meer lezen.

Overnachten in een Bome Boomhut

4. Luxe vliegtuigsuite in Teuge
Logeer je in de vliegtuigsuite dan heb je het hele toestel tot je beschikking. Het is geschikt voor 2 personen. Het vliegtuig heeft een bubbelbad, aparte douche, infrarood sauna, 3 flatscreen TV’s, blue ray DVD speler, airconditioning en gratis WIFI. Comfortabel droomvluchtje dus! Meer lezen.

Slapen in een vliegtuig

5. De strandhuisjes op het strand van Julianadorp aan Zee
Staand op het balkon van je eigen strandhuisje tuur je over kustlijn, geniet je van een weids uitzicht en een spectaculaire zonsondergang. Even later val je in slaap met bij het geruis van de golven. Klinkt als een scene uit een verre bounty vakantie. Maar niets is minder waar want deze beleving vind je gewoon in Nederland… in Julianadorp aan Zee. Meer lezen.

Slapen  in een strandhuisje in Julianadorp aan Zee

6. Slapen in een Vogelhuisje
Bij Buitenhotel De Vreemde Vogel (what’s in a name) kun je hangend in een boom slapen tussen de vogels. In je eigen Vogelhuisje! Het Vogelhuisje is een knus vakantiehuisje, bevestigd aan een boom. Op hoogte geniet je van een heerlijk verblijf én gratis vogelconcert. Meer lezen.

Bijzonder overnachten in een Vogelhuisje

7. Boomtent in Garderen
De Boomtenten op Camping de Hertshoorn zijn uniek in de wereld. Geweldig om met kinderen te overnachten, maar ook zeer geschikt om knus met z’n tweetjes in te duiken. Meer lezen.

Hoog en droog overnachten in een Boomtent

8. Kustwachttoren in Huisduinen
Nergens in Nederland kun je dichterbij zee overnachten dan in het Noord-Hollandse Huisduinen (nabij Den Helder). De voormalige Kustwachttoren doet hier namelijk dienst als originele overnachtingsplek. Een appartement met een adembenemend uitzicht over land en zee. Dat wordt zeehonden spotten vanuit je luie stoel. Meer lezen.

Slapen in een Kustwachttoren

9. Slapen in de vuurtoren van Harlingen
In Nederland is er maar één mogelijkheid om te overnachten in een vuurtoren. En dat is in Harlingen. De vuurtoren bestaat uit slechts 1 kamer, verdeeld over 3 verdiepingen. Deze kamer is rondom volledig voorzien van glas wat zorgt voor spectaculaire uitzichten, zelfs vanuit bed. Meer lezen.

Slapen in een vuurtoren

10. Avontuurlijk overnachten in een POD
Een POD is een robuuste slaapplek voorzien van een warm bed, privé toilet en buitenkeuken. De accommodaties zijn verwarmd en dus ook geschikt voor een avontuurlijke overnachting in de winter. Breng je vakantie door in alle rust middenin de natuur. Meer lezen.

Avontuurlijk overnachten in een POD

Bekijk hier de Top 10 met de meest bijzondere accommodaties van 2012.

Award 2013

Stephanie en Elise van camping Geversduin nemen de award in ontvangst.

Pin It on Pinterest