Loading...

Een bijzonder nachtje weg in Amsterdam

Een rondvaart door de grachten, wandelen langs hofjes, markten en pleinen, fietsen door de 17e eeuwse binnenstad. Het Anne Frank Huis, De Dam, het beroemde Rijksmuseum. Een reis door de geschiedenis, cultuur opsnuiven, neerstrijken op een bankje in het Vondelpark.
Talloze winkeltjes, trendy bars, knusse restaurantjes. Amsterdam raakt. Spreid je verblijf over meerdere dagen om deze bruisende stad optimaal te beleven. Speciaal voor jou hebben we een aantal bijzondere overnachtingen in Amsterdam op een rijtje gezet.

Hotel Not Hotel

Kunstliefhebbers kunnen hun hart ophalen in Hotel not Hotel, gelegen in wijk De Baarsjes. Elke kamer is een waar kunstwerk met een eigen ontwerp en verhaal.

Hotel not Hotel

Woonboot Gratia Deo

In hartje centrum, aan de historische Prinsengracht, kun je sfeervol overnachten op de luxe Gratia Deo, een gerestaureerd stalen vrachtschip uit 1926 of op De Prinsenboot, een stijlvol ingericht botel.

Lloyd Hotel & Culturele Ambassade

Laat je inspireren in het Lloyd Hotel & Culturele Ambassade. Meer dan veertig Nederlandse kunstenaars en designers tekenden voor het ontwerp van het interieur en de kamers, die allemaal verschillend zijn en variëren in luxe. In de Culturele Ambassade worden gasten geïnformeerd over kunst en cultuur in Amsterdam. Bovendien zijn verschillende ruimtes in het stijlvolle hotel ingericht als expositieruimte.

Overnachten in het Lloyd Hotel

Fletcher Hotel Amsterdam

Ook de futuristische designtoren van Fletcher Hotels Amsterdam, gelegen tussen de A2 en de A9, is een originele overnachtingsplek. Met zijn spectaculaire glazen schil oogt het gebouw als een mysterieus object. Dit duurzame viersterrenhotel is eco-chique ingericht met als blikvangers een transparante glazen cilinder douchecel die midden in de kamer staat en grote, ronde ramen met een spectaculair uitzicht over de stad.

Hotel de Windketel

In de autovrije ecowijk, een oase van rust midden in Amsterdam, ligt Hotel de Windketel, een industrieel monument uit 1897.
Voorheen maakte het windketelhuisje deel uit van het Amsterdamse waterleidingbedrijf. Het achthoekige torentje is ingericht met Dutch design en beschikt over een woonkeuken, woonkamer, slaapkamer, badkamer en een terras.

Een nachtje Amsterdam

Train Lodge Hostel

Op Station Sloterdijk kun je ‘on track’ slapen in het Train Lodge Hostel. De voormalige nachttrein tussen Zurich en Rome is een ideale en betaalbare uitvalsbasis om met een groep Amsterdam te ontdekken.

Camping Zeeburg

Op zoek naar een low-budget slaapplek? Op Camping Zeeburg, gelegen op een eiland in het IJmeer, kun je overnachten in felgekleurde Wagonettes.

Een nachtje Amsterdam

Reijgershof

Natuurliefhebbers genieten in een Yurt of Paalwoning van de lommerrijke tuin van Reijgershof, grenzend aan natuurgebied De Gaasperplas.

Botel

In Amsterdam Noord kun je op het IJ overnachten, in ‘Botel’. Met de gratis veerdienst reis je binnen tien minuten naar Amsterdam Centraal Station.

Een nachtje Amsterdam

Bed and Boat

Bij Bed and Boat slaap je op een schip met een verhaal. Woonschip Reinwater stamt uit 1931 en deed dienst als varend laboratorium. Aan boord nam men monsters van geloosd water uit de fabrieken. De Reinwater ligt aan de Amstel, naast de Magere Brug.

Kapitein Anna

Laat je meevoeren door de geschiedenis op de Kapitein Anna, een raderstoomboot uit 1911. De Kapitein Anna ligt afgemeerd aan de NDSM-pier in Amsterdam Noord en doet dienst als varend restaurant en hotelschip. De hutten zijn sfeervol ingericht in de stijl van begin vorige eeuw. Groepen kunnen het schip in zijn geheel huren.

Een nachtje Amsterdam

Dobberen op de Amstel

Tot slot een prachtig arrangement voor zowel stads- als natuurliefhebbers; varen en overnachten op ‘De Zon’, een knusse boot met ramen die uitkijken op de rivier. Vanuit het centrum van Amsterdam vaar je samen met de kapitein over de Amstel naar een prachtige natuurlocatie buiten de stad. Daar word je achtergelaten mét boot en twee fietsen. Aan boord vind je alles wat je nodig hebt voor een ontspannen en comfortabel verblijf.

Inntel Hotel Amsterdam Zaandam

Net buiten Amsterdam ligt het Inntel Hotel Amsterdam Zaandam. Dit viersterrenhotel bestaat uit een opeenstapeling van bijna 70 losse, Zaanse huisjes. De inrichting is strak en sfeervol met veel Hollandse details. Na een inspannende dag kun je er heerlijk relaxen in de sauna of het zwembad.

Een nachtje Amsterdam

Pin It on Pinterest