Verhuurder vertelt

In plaats van te emigreren naar Canada haalde Claudia Canada naar Nederland door een Canadese lodge midden in het bos te bouwen.


dinsdag 12 november 2019

Lang hadden ze een droom om te emigreren naar Canada, maar na een maand reizen door het land vielen een aantal dingen toch wat tegen. Het nieuwe plan: Canada naar Nederland halen door een Canadese lodge midden in het bos van natuurgebied Het Lutterzand te zetten. We spraken eigenaresse Claudia Geisink (45) over hun avontuur, de hobbels die ze tegenkwamen en het eindresultaat.

In plaats van te emigreren naar Canada haalde Claudia Canada naar Nederland door een Canadese lodge midden in het bos te bouwen.

Even voorstellen

“Ik ben Claudia Geisink, 45 jaar oud en beheer samen met mijn man Edwin de Lutterlodge in het Twentse natuurgebied Het Lutterzand. Samen hebben we twee kinderen, een van 14 en een van 16 jaar oud. Ik was tot een paar jaar terug management assistent en werk nu nog steeds fulltime als stewardess voor KLM Cityhopper. Mijn man is van origine interieurbouwer, maar is inmiddels ook zelfstandig timmerman en aannemer. Dat is heel handig, want daardoor heeft hij de lodge zelf vanaf de grond af kunnen opbouwen. Ik heb ‘m daar zoveel mogelijk bij geholpen, wat er op neerkwam dat ik vooral heel veel planken heb geschilderd. De combinatie met m’n werk als stewardess is af en toe wel een uitdaging, omdat ik geen 9-tot-5 baan heb.”

Even voorstellen

Hoe regelen jullie het reilen en zeilen als jij weg bent?

“Het is een hoop plannen en mijn man neemt waar als ik er zelf niet ben. In de toekomst wil ik het werken bij KLM afbouwen, want het wordt nu te veel om allebei te kunnen doen. Gelukkig komt de winter er nu aan, dan is het wat rustiger en dus makkelijker rond te krijgen. In principe doen mijn man en ik alles met z’n tweeën. We hadden eerst een schoonmaakster, maar uiteindelijk hebben we besloten om dat geld te gebruiken om onze kinderen te laten meewerken. We hebben ze opgeleid en nu kunnen zij als bijbaantje bijspringen bij de lodge. Ze hebben een heel mooi uurloon voor die leeftijd, want ze krijgen precies hetzelfde als onze schoonmaakster ook kreeg.”

Hoe zijn jullie op het idee van de Canadese lodge gekomen?

“We wilden al jaren emigreren naar Canada. In 2011 besloten we ervoor te gaan en hadden we ons huis in de binnenstad van Oldenzaal te koop gezet. Geheel onverwacht werd deze al binnen een week verkocht. Alles leek erop alsof we echt zouden vertrekken, totdat onze visumaanvraag werd afgewezen. Daarom besloten we om eerst een maand met een camper rond te reizen door West-Canada, om zo het land beter te leren kennen. Maar het was niet zoals we hadden verwacht. De rust en ruimte bevielen wel goed, maar het sociale leven vonden we best ouderwets. Eenmaal terug in Nederland stuitten we op deze afgelegen plek in het Lutterzand, waar een zomerhuis mocht worden neergezet. We pakten die kans met beide handen aan en besloten een beetje Canada naar Nederland te halen door er zelf een op Canada geïnspireerde lodge te bouwen.”

Zijn jullie tegen problemen aangelopen voordat de lodge verhuurd kon worden?

In totaal zijn we drie jaar bezig geweest met de bouw. We liepen een jaar vertraging op wegens problemen met de vergunning. Daarnaast was het überhaupt lastig om het naast ons gewone werk op tijd af te krijgen. We konden ons niet 100% focussen op het huis omdat er ook gewoon geld verdiend moest worden. Dat is nu gelukkig wat makkelijker, want nu verdienen we ook geld met het huis.”

Sinds wanneer kunnen mensen in de lodge overnachten?

“Uiteindelijk zijn we in juni 2017 open gegaan. Voor de komende tijd staat op de planning om de Lutterlodge uit te breiden met onder andere een houtgestookte pizzaoven voor buiten en een saunaton.”

Sinds wanneer kunnen mensen in de lodge overnachten?

Waarom wonen jullie er zelf niet?

“Toen het huis af was hebben we er zelf een half jaar gewoond om te kijken hoe dat zou bevallen. Het huisje staat volledig vrij, dus je hebt er alle rust en privacy. Maar met twee kinderen bleek het toch te ver van de stad, van hun vriendjes en de school. Daarom besloten we toch terug naar de stad te verhuizen en de lodge te verhuren. We komen er nu alsnog een paar keer per week en als we zelf weer zin hebben om de sfeer te proeven, dan blokken we het gewoon af en verblijven we er zelf. Dat is voor ons een prima compromis.”

Op welke doelgroep richten jullie je precies?

“We dachten in het begin dat er vooral gezinnen op onze lodge af zouden komen, maar het blijkt dat we juist heel erg in trek zijn bij vrienden- en vriendinnengroepen van dertig jaar en ouder. We hebben plek voor tien man, maar vinden de lodge zelf meer geschikt voor maximaal zes personen. De lodge is erg slim ingericht qua slaapplekken: de eenpersoonsbedden kunnen uitgetrokken worden, waardoor je een tweepersoonsbed creëert met twee aparte matrassen. We hebben echter wel maar een badkamer, maar dat blijkt voor de meeste groepen helemaal geen probleem. Ook niet als ze met z’n tienen zijn.”

Waarom zouden mensen deze accommodatie echt eens moeten uitproberen?

“Wat de meeste gasten teruggeven in ons gastenboek is dat ze het huis heel luxe vinden qua afwerking. We hebben alleen maar luxe materialen gebruikt, maar je vindt er ook een groot fornuis, bubbelbad en vaatwasser. Alles is er. Mensen kunnen er echt tot rust komen met elkaar in een prachtige omgeving. Zo kun je ‘s avonds gezellig met z’n allen rondom het kampvuur zitten. Het is een uniek huisje, hier zijn er niet zoveel van in Nederland. En dat is wat mensen aanspreekt.”

Waarom zouden mensen deze accommodatie echt eens moeten uitproberen?

Slapen in een Canadese lodge

Nieuwsgierig geworden naar de lodge van Claudia? Bekijk dan hier de beschikbaarheid en prijzen van de Canadese lodge.

Meer bijzondere overnachtingen zoals deze? Bekijk dan ook de collectie Natuurhuisjes.


Deel dit artikel via:

Nieuwste artikelen

Terug naar overzicht