Loading...
29 mei 2018#

Eigenaar aan het woord: slapen tussen de alpaca’s

Na jaren in de IT-branche te hebben gewerkt, gooiden Sander Zeldenrijk en zijn partner Joanna in 2015 het roer volledig om: van de Randstad vertrokken ze naar Drenthe om daar een al bestaande camping over te nemen. Na een grondige renovatie is het een plek geworden waar gasten volledig tot rust kunnen komen en waar dierenliefhebbers hun hart op kunnen halen: naast overnachten in originele trekkershuisjes of een Lotus Belle glamping tent kun je er sinds april dit jaar ook slapen tussen de alpaca’s!

Wie ben je?

“Mijn naam is Sander Zeldenrijk en samen met mijn partner; Joanna van der Hove, bestier ik Camping Zonneveld, B&B Veerkant en Vruistuk én Zonneveld Alpaca’s in Tiendeveen in Drenthe. We hebben een alpacafokkerij en een recreatiebedrijf. Ik was voorheen werkzaam op een salesafdeling van een IT-bedrijf in Amsterdam en Joanna werkte als gastouder.

Joanna is geboren in Den Haag en wilde altijd al graag boerin worden. Ik heb zelf vroeger ook veel tijd doorgebracht in de weilanden rondom Loosdrecht en vond dat toen al heerlijk. Daarom zijn we in 2015 van Loosdrecht naar Tiendeveen verhuisd, waar we een terrein met een voormalige africhtingsstal voor paarden en een tipicamping hebben gekocht. Er zat zo goed als geen omzet in het bedrijf en we hebben veel geïnvesteerd en verbeterd om er een mooi onderhouden terrein van te maken. Inmiddels is Zonneveld een frisse en mooie plek waar gasten echt tot rust kunnen komen.”

Hoe ben je op het idee van de Alpaca Stalovernachting gekomen?

“Al toen we dit huis en het stallencomplex kochten wilde Joanna al heel graag een kamer in de stal maken. Ik was daar eerst nog wat huiverig voor, maar sinds de populariteit van de alpaca een vlucht heeft genomen hebben we de stoute schoenen aangetrokken. Eind 2017 hebben we het concept bedacht. Voor dierenliefhebbers die zelf geen gelegenheid hebben om dieren te houden is het fantastisch dat je de alpaca’s van zo dichtbij kunt meemaken. We merkten dat er veel vervreemding is met het plattelandsleven en op deze manier kunnen gasten echt een kijkje in de keuken van een alpacafokkerij krijgen.”

Hoe lang bestaat de Alpaca Stalovernachting al?

“Camping Zonneveld en B&B Veerkant en Vruistuk bestaan sinds 2016 en Zonneveld Alpaca’s bestaat pas sinds januari 2018. De Stalkamer is sinds april dit jaar in de verhuur.”

Op welke doelgroep richten jullie je?

“De echte alpaca- of dierenliefhebber, die niets liever wil dan zoveel mogelijk tijd met deze fantastische dieren doorbrengen. Alpaca’s zijn van nature erg nieuwsgierig, en onze alpaca dames vinden het dan ook reuze gezellig dat ze twee keer per week logées krijgen.”

Waarom zouden mensen dit eens moeten uitproberen?

“Omdat het een alpaca-avontuur is dat je nergens anders kunt meemaken. De rust die de kudde overbrengt is erg prettig en de gasten die tot nu toe zijn geweest zijn erg enthousiast. Van ontberingen is ook geen sprake, want de kamer is voorzien van een comfortabel tweepersoonsbed met klamboe, een kacheltje en op het bed liggen twee heerlijke dekbedden van de wol van onze eigen alpaca’s. Wist je trouwens dat alpacawol hypoallergeen is? De Stalovernachting vindt plaats op basis van een arrangement inclusief een diner bij een plaatselijk restaurant en ’s morgens krijg je een heerlijke ontbijtmand bezorgd. Ook ga je uit wandelen met de alpaca’s en krijg je na afloop prachtige foto’s per mail toegestuurd.”

Meer informatie over overnachten tussen de alpaca’s.

Pin It on Pinterest