Loading...
19 september 2019#

Gevangenishotel Het Arresthuis in Roermond bekroond met 5 sterren

Arresthuis Roermond

Van een voormalige gevangenis dat is omgebouwd tot hotel zou je op het eerste gezicht niet meteen topluxe verwachten. Toch krijgt het Arresthuis in Roermond op 30 september een vijf sterren status. Hiervoor moet je als hotel voldoen aan strenge eisen als het gaat om service, faciliteiten en diensten. En dat is ze gelukt!

Criteria vijf sterrenhotel 

De criteria (totaal 270) van een vijf sterrenhotel houden onder meer in dat er een 24-uursreceptie en valet-parking aanwezig is, een welkomstgeschenk op de hotelkamer en een strijk- en wasservice. De eisen waarin een dergelijk hotel aan moet voldoen worden om de vijf jaar aangepast en gelden in heel Europa.

In Nederland bepaald de Nederlandse Hotel Classificatie (onderdeel van Koninklijk Horeca Nederland) het aantal sterren per hotel. Over het algemeen kun je er bij een vijf sterrenhotel vanuit gaan dat de locaties ook over een verfijnd restaurant, wellness en sportfaciliteiten beschikt. Maar er wordt ook gekeken naar de check-in, het interieur en de kamerfaciliteiten.

Arresthuis: meer dan een bijzonder hotel 

Het gevangenishotel Arresthuis in Roermond opende haar deuren in 2011 waar hotelmanager Rianne Balkestein meteen streefde naar topkwaliteit, beleving en gastvrijheid. Het Arresthuis fungeerde van 1863 tot 1997 en tijdelijk van 2002 tot 2007 als gevangenis. Dit zie je nog altijd terug in de oude celdeuren, tralies voor de ramen en het cellenblok.  

Arresthotel Roermond

Overnachten kan in een van 40 luxe hotelkamers, opgebouwd in de 105 voormalige cellen, of in een van vier luxe suites. Deze zijn gebouwd in de voormalige kantoren en sportruimtes van de voormalige gevangenis. Een hapje eten is hier zeker ook geen straf. Restaurant Damianz is de plek voor culinaire hoogstandjes uit de koker van chef-kok Van Gansewinkel. 

Pin It on Pinterest